Görüş Bildir
Haberler
Şubat Ayında Gidilebilecek En Güzel 10 Festival

Şubat Ayında Gidilebilecek En Güzel 10 Festival

Beat The Night
04.11.2014 - 16:57 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 18:58

10. Mardi Gras - Amerika

Mardi Gras kutlamaları oldukça renkli geçer. Rengarenk kıyafetli katılımcıların yer aldığı karnavalların yanı sıra dans ve tiyatro gösterileri, spor müsabakaları, yiyecek ve içecek festivalleri gerçekleştirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Kiruna Kar Festivali - İsveç

1985 yılından beri kutlanan festivalin en ilgi çekici şeylerinden birisi şüphesiz Eskimoların diyarı 'Laponya'da' dillere destan kuzey ışıkları altında gerçekleşmesi. Festival, Her yaş grubundan insanlar için karla ilgili aktivitiler (atlama gösterileri, kızak yarışları, ren geyiği yarışları, kış fuarı) ve eğlenceler sunuyor.

8. Harbin Kar ve Buz Festivali - Çin

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki Harbin şehrinde düzenlenen geleneksel festivalde buz kalıplarının içine yerleştirilen rengarenk ışık sistemi sayesinde festival alanı masalsı görünümüyle dikkat çekiyor.

7. Rio Karnavalı - Brezilya

Brezilya’daki Karnaval tüm Paskalya öncesi perhiz kutlamalarinin anasidir, 2 milyon insan Paskalya öncesi perhizin ilk Çarsambasi tüm dünyevi zevkleri birakmadan önce kutlama yapmak üzere bir araya gelir. Hiçbir sey Brezilya Karnavalinin ihtisami, coskusu, eglencesi ve katisiksiz keyfi ile kiyaslanamaz. Kutlamalar her zaman Samba geçidi provalari, blocolar, sokak cümbüsleri ve karsi konulamaz cariocalar (yereller) ile Karnavaldan haftalar önce baslar.

6. Hwacheon Sancheoneo Buz Festivali - Güney Kore

Her kış Güney Kore’deki Hwacheon bölgesi halkı, dağ alabalığının bolluğunu kutlamak için bölgesel kültür festivali düzenler. Hwacheon Sancheoneo Buz Festivali’nde birçok etkinlik ve eğlence düzenleniyor. En gözde etkinlik; Bukhangang Nehri’nin temiz sularında balık tutmak ve donan nehrin üzerinde buz futbolu oynayıp buz kızağı yapmak.

5. Quebec Kış Karnavalı - Kanada

1894 yılından beri kutlanan dünyanın en büyük kış karnavalı olan Quebec Kış Karnavalı, her yıl Kanada'daki Quebec City'de düzenleniyor. Karnaval ya da festival dendiğinde akla hep sıcak yerler ve görüntüler gelir ancak Quebec Karnavalı, dünyadaki en ünlü karnavallar listesinde Rio ve New Orleans'tan sonra üçüncü olarak yerini alır. Karnavalın simgesi olan 'Bonhomme', 'iyi adam' anlamına gelen kardan adamdır. Kırmızı şapkası ve renkli kemeri, Quebeclilerin geleneksel kıyafetlerindendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Viareggio Karnavalı - İtalya

Dünyaca ünlü Viareggio Karnavalı'nın en önemli özelliği dev maketlerin ve maskelerin sergilendiği gösteriler. Espri ve ironi dolu rengarenk maketler temelde hiciv niteliği taşıyor. Kağıt hamurundan yapılan bu devasal maketler genelde ünlü bir lokal sanatçı liderliğinde bir ekip tarafından hazırlanıyor. Karnaval süresince tam bir cümbüş havasına bürünen kasaba, muhteşem kostümleri ile akşamları sokaklarda dans eden ve maske takan insanlar, karnavala özgü menüleriyle hizmet veren restoranlar ve karnavalın sonundaki müthiş havai fişek gösterileriyle bölge halkına ve ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

3. Sapporo Kar Festivali - Japonya

Japonya denince gözümüzün önüne önce ilkbahar ve yaz görüntüleri gelir. Kiraz çiçeği festivallerini, havuzları çevreleyen geleneksel bahçeleri, ahşap evleri hatırlarız. Oysa, Japonlar doğayı beyaza boyayan kış aylarını da aynı coşkuyla yaşar. Ülkenin kuzeyindeki kentlerde şubat ayında kar festivalleri birbirini izler. Sapporo'da dev heykeller inşa edilir, şölen atmosferinde kışın tadı çıkarılır. Yokote'de kardan evler yapılır, mum ışığında misafirler ağırlanır. Otaru'da ise kanal boyunca kar romantizmi yaşanır.

2. Arçelik Winterfest - Türkiye

http://www.profun.com.tr/etkinlik/-arcelik-winterfest-2015.html

1. Bansko Skifest - Bulgaristan

Winter really is coming!

http://www.profun.com.tr/etkinlik/-bansko-skifest-2015.html

https://www.facebook.com/events/834092196642165/?fref=ts

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın