Görüş Bildir
Haberler
Suavi Kimdir, Nereli? Şarkıcı ve Söz Yazarı Suavi'nin Hayatına Dair Merak Edilenler

Suavi Kimdir, Nereli? Şarkıcı ve Söz Yazarı Suavi'nin Hayatına Dair Merak Edilenler

Şarkıcı ve söz yazarı Suavi'nin yaşamı merak konusu olmaya devam ediyor. Çıkardığı şarkılarla akıllara kazınan Suavi'nin kariyeri de araştırılıyor. İlk olarak Meçhullar adlı müzik grubunda yer alan daha sonra müzik kariyerine solo olarak devam eden Suavi'nin kazanmış olduğu çeşitli ödüller de bulunuyor. Peki şarkıcı ve söz yazarı Suavi kimdir? Suavi kaç yaşında, nereli?

İşte Suavi'nin hayatına dair merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suavi Kimdir?

Suavi Kimdir?

Mehmet Suavi Saygan 1950 yılında Kırıkkale'de dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını Kırıkkale'de geçirmiştir. Anne tarafı ise İzmirlidir. Kırıkkale'de ilk olarak Meçhullar adlı bir müzik grubu kurmuş ve müzik hayatına başlamıştır. Suavi, ODTÜ Mimarlık Bölümü mezunudur. Öğrencilik hayatında da birçok gece kulübünde hem grubuyla hem de solo olarak çalmıştır. Bir yandan da kendi şarkılarını yazmaya ve söylemeye başlamıştır.

Suavi'nin Hayatı

Suavi'nin Hayatı

Meçhullar müzik grubunun ardından '7.65' adında başka bir grup kurmuştur. Öğrencilik hayatını da boş geçirmeyen Suavi, mezun olduktan sonra çeşitli gruplarda bateri ve gitar çalmış, orkestralarda solistlik yapmıştır. 1991 yılında ise Beyaz Güvercin Müzik Yarışması'nda şarkısıyla ikinci olmuştur. 'Yıllar Sonra' adlı bu şarkısıyla tanınmaya başlamış ve diğer ödüllerinin de önünü açmıştır. 

1994 yılında TRT Altın Anten Yarışması'nda 'Yalıçapkını' adlı eseriyle birincilik elde etmiştir. Daha sonra Kazakistan'da düzenlenen 24 farklı ülkeden kişinin yarıştığı Asya'nın Sesi Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmiştir. Bu yarışmada da birincilikten daha değerli olarak kabul edilen 'Grand Prix' ödülünü almıştır. 

1997 yılında ise Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda 'De Lan!' şarkısıyla en iyi besteci ve en iyi profesyonel yorumcu ödüllerine layık görülmüştür.

Suavi'nin Müzik Serüveni

Suavi'nin Müzik Serüveni

Suavi kendi şarkılarını yazmış ve bestelemiştir. Kendi çalışmalarının yanısıra tanınmış isimlerden bazı şiirlerinin de bestelerini yapmıştır. Bu isimler arasında Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Rıfat Ilgaz ve Hasan Hüseyin Korkmazgil bulunmaktadır. Suavi aynı zamanda Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin yönetim kurulu başkan yardımcılığını üstlenmektedir. 

Suavi'nin Albümleri:

  • 1991: Deli Gönlüm

  • 1992: Yıllar Sonra / Aydın Mısın?

  • 1995: Yalıçapkını

  • 1999: Tükenme

  • 2002: Çığlık Çığlığa

  • 2011: Hasret Türküsü

  • 2011: Gül'le Diken Arasında

  • 2015: Drama Köprüsü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın