Görüş Bildir
Haberler
Hayattaki En Sinsi Düşmanımız Olan Stresten Kurtulmanın 7 Altın Yolu

Hayattaki En Sinsi Düşmanımız Olan Stresten Kurtulmanın 7 Altın Yolu

13.02.2017 - 14:39

Gerçekten de trafiğiydi, iş stresiydi, ülkenin gündemiydi derken her günümüzü stresli geçiriyoruz. Aslında bizi strese sokacak bir çok etken olsa da, günlük yapılacak düzenlemelerle stresten kurtulmak yada stresi azaltmak mümkün. Şimdi neymiş bunlar,  nasıl kurtulacakmışız stresten onu görelim :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sakince koltuğunuza uzanıp dinlenin!

Yeterince dinlenmek stresi yenmek için çok önemli! Bugün akşam için kendinize söz verin ve koltuğunuzda sakince oturup dinlenin.

2. Yemek yerken aşırıya kaçmayın!

Yemek yemenin stresle ilişkisi biliniyor. İnsanlar genelde stresli olduklarında yemek yiyor. Bunun tam tersi de, yani çok yemek yediğimizde de stres olmamız ve bunun sonucunda da yemek yememiz mümkün. Resmen bir kısır döngü! Bu yüzden yemek yerken aşırıya kaçıp midemizi tamamen doldurmamalıyız.

3. Sigarayı bırakın!

Sanıldığının aksine sigara sizin stresini almaz, aksine vücuttaki stresi tetikler bu yüzden sigarayı yavaş yavaş bıraksanız iyi edersiniz :)

4. Hayır demeyi öğrenin, hayır!

Herkese evet diyerek günlük programlarınızı sıkıştırmayın. Artık bazı insanlara hayır deme vakti geldi, böylece daha kaliteli zaman geçirebileceksiniz.

5. Spora gidin ama öyle kaydolup kaçamak yapmak yok!

Spora gitmek stresi yenmeniz için çok önemli. Araştırmalara göre düzenli spor yapan insanlar günlük zaman yönetimini çok daha iyi yapabiliyor ve streslerini sporda atıyorlar. Öyleyse ne yapıyoruz kaydolup da gitmediğimiz sporumuza devam ediyoruz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bunaldığınızda derin nefes alın!

Birileri sizi sinir ediyor olabilir veya patron başınızda işi yetiştirmenizi istiyor olabilir, stresten kafayı yemeyin, sakince derin nefes alın ve bunu bir kaç kez tekrarlayın.

7. Yastık ve yorganınızı anti-stres olanlar ile değiştirin!

Günlük yukarıda yapacaklarınızın yanında yorgan ve yastığınızı da anti-stres yorgan veya yastıkla değiştirirseniz sizde stresten eser kalmayacaktır. 

Anti stres yorgan, kumaşın içinde yer alan karbon teller sayesinde gün boyu vücutta biriken statik elektriği alır. Güne daha huzurlu ve zinde başlamayı sağlar. Antistress yorgan ve yastıkların üzerine takılan kılıflar karbon tellerin etkisini engellemez.

Anti Stres yorganınızı EvimeModa.com'dan almak için buraya tıklayabilirsiniz,

Anti Stres yastığınıza ise buradan ulaşabilirsiniz.

Herkese stressiz, mutlu, huzurlu, güzel günler diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onno

hayatım sporla geçiyor da stres yok olmuyor maalesef

evimemoda

Keşke stresimiz azalsa :(