Görüş Bildir
Haberler
Stresli Hissettiğinizde Sizi Tamamen Rahatlatacak Birbirinden Etkili ve Kolay 10 Yöntem

Stresli Hissettiğinizde Sizi Tamamen Rahatlatacak Birbirinden Etkili ve Kolay 10 Yöntem

Sueda İlkyaz
07.11.2022 - 07:36 Son Güncelleme: 18.10.2022 - 16:48

Zaman zaman hepimizin stresli hissetiği zamanlar oluyor. Hatta stres bazen günlük hayatımızı etkileyecek hale bile gelebiliyor. Sizin için derlediğimiz bu yöntemler sayesinde stresinizden kurtulabilirsiniz! Detaylar içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşil çay için.

1. Yeşil çay için.

Yeşil çay, siniri hafifletmeye yardımcı olan bir kimyasal olan L-Theanine kaynağıdır. Sinir ve stresinizi azaltmak için yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

2. Stresi azaltmak için kaşlarınızın ortasına masaj yapın.

2. Stresi azaltmak için kaşlarınızın ortasına masaj yapın.

Baskı noktaları, her türlü ağrı ve stresten kurtulmak için kullanılan yaygın bir yöntemdir. Bu baskı noktalarından ise kaşlarımızın arasında yer alır. Bu bölgeye baskı uygulamak veya masaj yapmak, vücudunuzdaki stres ve endişeyi ortadan kaldırmanın harika bir yoludur.

3. Kulağınıza masaj yapın.

3. Kulağınıza masaj yapın.

Vücuttaki stres ve endişeyi gidermek için uyarılabilecek başka bir baskı noktası kulağınızdadır. Bu noktaya masaj yapmak ve hafif bir baskı uygulamak stresle başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

4. Yulaf tüketin.

4. Yulaf tüketin.

Yulaf, diyetimize dahil etmemiz gereken son derece sağlıklı bir besindir, ancak  bilinmeyen faydalarından biri de rahatlatıcı etkisi olmasıdır. Yulaf ezmesi, kan basıncını düşüren çok fazla magnezyum ve potasyum içerir ve düzenli olarak  tüketildiğinde serotonin seviyesini artırır. Bu durumda bu besin yalnızca rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda uzun vadede sizi mutlu da ediyor!

5. Kulak ağrılarını gidermek için zencefil suyu uygulayın.

5. Kulak ağrılarını gidermek için zencefil suyu uygulayın.

Kulak ağrısı çekiyor ve bir an önce ağrı dinsin mi istiyorsunuz? Zencefil suyu veya içinde zencefille ısıtılmış yağ kullanmak ağrıyı hafifletebilir. Sadece kulağın dış kısmına uyguladığınızdan emin olun. Zencefil, kulak ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar (inflamasyonu ve ödemi azaltan madde) özelliklere sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Portakal suyu için.

6. Portakal suyu için.

C vitamininin insan vücuduna sayısız faydası vardır ve bunlardan biri de stresi azaltmasıdır. Yüksek stres seviyesi, C vitamini eksikliği ile ilgilidir, bu nedenle günlük C vitamini alımınızı artırmanız stresinizi azaltmaya yardımcı olabilir. C vitamini denince de akla tabii ki portakal suyu geliyor. O yüzden stresli hissettiğinizde portakal suyu içmeyi deneyin.

7. Sakız çiğneyin.

Sakız çiğnemek, stres ve kaygıyı azaltmak da dahil olmak üzere sağlığa birçok yararı bulunuyor. Bir araştırmaya göre, sakız çiğnemenin katılımcılarda stresi azalttığı ve atiklik seviyesini arttırdığı görüldü. Stresli durumlar için sakızınızı yanınızdan eksik etmemek sizin için iyi olabilir.

8. Dilinize tuz koyun.

8. Dilinize tuz koyun.

Endişenizi azaltmanın hızlı ve kolay bir yolunu istiyorsanız bu öneri tam size göre! Dilinize tuz koymak sizi endişenizden uzaklaştırabilir ve sizi sakinleştirebilir. Ayrıca sizi susatarak su içmeye de zorlayabilir.

9. Bal tüketin.

9. Bal tüketin.

Bir kaşık bal ile stresinize veda edebilirsiniz. Bal, doğal bir cilt nemlendiricisi ve antibiyotik olmasının yanı sıra depresyon ve kaygıyla savaşan bileşikler de sağlar.

10. Son olarak: çikolata!

Sadece bir kare çikolata sinirlerinizi yatıştırabilir. Bitter çikolata, stres hormonu kortizol seviyesini düzenler ve metabolizmayı dengeler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Tr içerisinde yaşadığımız stresin çaresi yok. Bunları bırak yemeyi, götümüze soksak yine gitmez bu stres bizden.

kyle-reese

Haytınıı değiştirmeseniz hiçbirisi bir işe yaramaz