Görüş Bildir
Haberler
Stresi Yok Eden Elbise Üretildi

Stresi Yok Eden Elbise Üretildi

Onedio Medya
13.11.2015 - 21:11

İngiliz Vollebak firması, Baker Miller Pembesi Kapüşonlu bluz (Baker Miller Pink Hoodie) adını verdikleri, istenilen her an stresten arınma imkânı veren fermuarlı bir giysi üretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baştan aşağı çekilebilen fermuarın kapanmasıyla birlikle kişinin görüş alanında soluk pembe renkte bir karartı oluşuyor. Kalp atışlarının yavaşlatılması için tasarlanmış bluzun yüz kısmındaki ağ tasarımı, ayrıca soluk alıp verme hızını da düşürüyor. Bu arada tasarımcıların açıklamasına göre, bluz içinde dinletilen ‘pembe ses’ adı verilen müzik ile kullanıcının meditatif bir aşamaya geçmesi sağlanıyor.

"Macera sporları ve yolculuklar için geliştirildi"

"Macera sporları ve yolculuklar için geliştirildi"

Vollebak’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, ürünün ‘sakin olma becerisinin’ başarının anahtarı olduğu macera sporları ve yolculuklar için tasarlandığı ifade edildi.

Bu arada bluzun tasarımında Amerikan Biyososyal Araştırmalar Enstitüsü Yaşam Bilimleri Bölüm Başkanı Aleksandr Schauss’un 1970 ile 1980’li yıllarda yaptığı deneylerden elde ettiği bulguların kaynak alındığı belirtildi. Schauss, bir dizi deneyin sonucunda 15 dakika boyunca ‘Baker Miller Pembesi’ne maruz kalan mahkumların saldırgan davranışlardan kurtulduğu sonucuna varmıştı.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
99
28
19
9
4
0