Görüş Bildir
Haberler
Starbucks'lara Kablosuz Şarj Geliyor

Starbucks'lara Kablosuz Şarj Geliyor

Batuhan
13.06.2014 - 14:30

Starbucks'lara Kablosuz Şarj Geliyor

Starbucks, önce Silikon Vadisi’nde başlattığı kablosuz şarj hizmetini, ABD’nin tüm bölgelerindeki şubelerinde hizmete sunacak.

Akıllı telefonların en büyük problemlerinden biri olan şarj, Starbucks’ın Silikon Vadisi’nde başlattığı proje ile ayaküstü giderilebilecek. Sistem, telefonların kablosuz olarak şarj edilebilmesini sağlıyor. Firma ise bu sistemi ABD’nin tüm bölgelerinde yer alan Starbucks ve Teavana mağazalarında kullanıma sunacak.

Kablosuz şarj özelliğine sahip masalar, Duracell ve Powermat (Power Matters Alliance, PMA) işbirliği ile hazırlanıyor. Şarj için kablo ihtiyacını ortadan kaldıran masalar, Starbucks’ın Silikon Vadisi’nde bulunan mağazalarına ulaştı ve kullanıma sunuldu. Ancak PMA’nın şarj istasyonları, akıllı telefonların çoğunda bulunan Qi (Kablosuz enerji transferi) standardını desteklemediğinden, her telefon masa yardımıyla şarj olamıyor. Örneğin iPhone kullanıcıları, şarj cihazını kullanmak için 29,99 dolara alacakları bir aparat yardımıyla, şarj ünitesine uyumlu hale getirebiliyor.

Hizmet, ABD çapında 2015 yılında yaygın olarak sunulacak.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/06/starb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0