Görüş Bildir
Haberler
Stanley Tong Kimdir? Kung Fu Yoga'nın Yönetmeni Stanley Tong Kaç Yaşında?

Stanley Tong Kimdir? Kung Fu Yoga'nın Yönetmeni Stanley Tong Kaç Yaşında?

Taha Çiftçi
09.05.2022 - 21:22

Yayınlandığı dönemin çok beğenilen yapımları arasına giren, başrolünde Jackie Chan'in olduğu Kung Fu Yoga filminin yönetmeni Stanley Tong mercek altında. Ülkemizde de çok sevilen ve bir çok kanalın Prime Time'a koyduğu Kung Fu Yoga filminin başarılı yönetmeni Stanley Tong aynı zamanda iyi bir hayırsever olarak tanınıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stanley Tong Kimdir?

Stanley Tong Kimdir?

Stanley Tong 1960 doğumlu, Hong Kong'lu yönetmen, senarist ve hayırseverdir. 1979 yılında sinema kariyerine başladı.Sahne arkası görevlerde yer alan Tong, bu görevlerde sanatında iyice pişti ve 1991 yılında ilk filmi olan The Stone Age Warriors'u çekti. Film önemli bir gişe başarısı elde etti ve kendi kendini finanse etmeyi başardı. Bu başarısı ülkesinin film yönetmenleri tarafından da fark edilen Tong, Altın Hasat adlı şirketin de dikkatini çekti ve bu şirkete yönetmen olarak çağırıldı.

Tong'u gerek Asya, gerek Avrupa ülkeleri ve ABD'de meşhur eden durum ise Jackie Chan ile yakın çalışması oldu. Chan'in oynadığı, kendisinin de yönetmenlik koltuğuna oturduğu Police Story 3: Super Cop adlı 1992 yılına ait film bir çok ülkede gişede büyük başarı elde ederken, Asya ülkelerinde gişe rekorları kırdı.

1995 yılında yine başrolünde Jackie Chan'in olduğu Rumble in the Bronx filmi Amerika Birleşik Devletleri'nde de büyük başarı gösteren Tong, Jackie Chan'in ve dolayısı ile kendisinin Hollywood'da isim yapmasına neden oldu.

Hollywood'da İsim Yaptı

Hollywood'da İsim Yaptı

1990'ların sonuna kadar Hollywood sineması için filmler çeken Tong, Bay Magoo (1997) ve Sıkıyönetim Yasası (1998) filmleriyle Amerika'da da gişe yapma başarısı gösterdi.

Fakat 2000'li yılların başında Çinli sinemaseverlere ilham vermek için Pekin'e dönen Tong, 2005 yılında Asya'nın ilk bilgisayar animasyon filmi olan Dragon Blood'u yaptı ve bu sefer dijital dünyada adından söz ettirdi.

Hayırsever Kimliğiyle Ön Plana Çıkıyor

Hayırsever Kimliğiyle Ön Plana Çıkıyor

Stanley Tong gerek ülkesi Çin'de, gerek Amerika Birleşik Devletleri'nde iyi bir hayırsever olarak biliniyor. Sinema sevdası büyük olan yönetmen, bu sevgiyi genç nesillere aktarmak için ülkesinde bu alanda gönüllü öğretim görevliliği de yapıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın