Görüş Bildir
Haberler
Spor Spikeri Güntekin Onay 'Basın Özgürlüğü' Çıkışıyla Gündemde

etiket Spor Spikeri Güntekin Onay 'Basın Özgürlüğü' Çıkışıyla Gündemde

Deniz Gök
09.11.2016 - 00:22 Son Güncelleme: 09.11.2016 - 09:33

NTV Spor'da yayınlanan Gol isimli programda, Beşiktaş'ın Fotomaç gazetesine koyduğu yasakla ilgili görüşlerini aktaran Güntekin Onay 'Biz gazeteciler birbirimize destek olmalıyız. Ancak bu ülkede gazeteciler hapiste, tutuklanıyor, işsiz kaldılar, o zaman basın özgürlüğü konusunda hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmalıyız. Bir tane muhabirin tesislere alınmıyor diye basın özgürlüğü nerede diye konuşanlar bunlardan da bahsetsin' ifadelerini kullandı. Deneyimli spikerin bu açıklaması Twitter'da gündem oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş taraftarı, kulüp hakkında yapılan haberlerin ardından Turkuvaz Medya Grubu’na ait A Spor kanalı ve Fotomaç gazetesi için boykot çağrısında bulunmuştu. 

Bunun üzerine grup çalışanı muhabirlerin antrenman tesislerine alınmayacağı belirtilmişti.

NTV Spor kanalında hazırlayıp sunduğu programda yaşananların ‘basın özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak yorumlanmasının ardından tepkisini dile getiren Onay şunları söyledi: 

“Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar.”

Güntekin Onay bu sözlerinin ardından Twitter'da TT listesine girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
441
118
27
12
12
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Robert Gordon

Bu adamı seviyorum. Aslında söylediği çok basit bir şey ama göte göt diyebilen o kadar az insan kalmış ki hala konuşabilenlere helal olsun

gökhan gök

Helaaaaalllll

Kaan Özdemir

2gün sonra facebook son dakika postları:Ünlü spor spikeri göz altında!!Hangi spor yorumcusunun Fetöyle bağı olduğu iddaa edildi?!.NTV sporda deprem!!