Görüş Bildir
Haberler
Spiegel: 'Türkiye Gülen Konusunda Alman İstihbaratından Yardım İstedi'

Spiegel: 'Türkiye Gülen Konusunda Alman İstihbaratından Yardım İstedi'

ATKN
20.08.2016 - 19:12 Son Güncelleme: 21.08.2016 - 09:29

Alman Der Spiegel dergisi, MİT’in Alman dış istihbarat teşkilatı BND'den 'Gülen hareketiyle mücadelede destek istediğini' yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Der Spiegel'in haberine göre, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Gülen hareketiyle mücadelesine Alman dış istihbarat servisi BND'yi de dâhil etmek istiyor.

DW Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre Der Spiegel, gizli bir belgeye dayandırdığı haberinde, MİT'in BND'den (Bundesnachrichtendienst) Fethullah Gülen destekçilerinin üzerine gidip, bu kişilerin iadesini sağlamak için yetkililer ve milletvekilleri üzerinde etkili olmasını istediği yazıldı.

'40 isim bildirildi'

'40 isim bildirildi'

15 Temmuz ile 17 Temmuz tarihleri arasında, Türk yetkililerin takip edilmesi için 40 kişinin ismini verdiği, üç kişinin de iadesini talep ettiği bildirildi.

'Dışişleri Bakanlığı'nı uyardı'

'Dışişleri Bakanlığı'nı uyardı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haberde, Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer'in Alman Dışişleri Bakanlığı'nı Gülen konusunda defalarca kez uyardığı yazıldı.

Aralarında Kuzey Ren Vestfalya, Hessen ve Saksonya'nın da bulunduğu 11 eyalette ortak bir tutum takınılması talebiyle diplomatların eyalet yönetimlerine başvurduğu kaydedildi. Ancak tüm eyaletlerin, Gülen hareketinin Anayasayı Koruma Teşkilatı'nca izlenmesi talebini reddettiği belirtildi.

BND'den yorum yok

BND'den yorum yok

Der Spiegel'in haberine göre, BND haberle ilgili bir yorumda bulunmak istemedi.

BND'nin “sadece Alman hükümeti ve Federal Meclis'in ilgili birimlerine rapor verdiklerini” ifade ettiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
19
12
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Yazık la Almanlar kafayı yedi. Gerçi Almanya diye bir ülke yok, Almanya diye yazılıyor Amerikan Üssü diye okunuyor :d (23 tane kara 4 tane hava, bizim ülked... Devamını Gör

Emre Aslan

Knk ben beyin severim seni sevdim bak cidden

Pasif Kullanıcı

Almanya dikkat etsinde berlin duvarına donmesin

WantonNovelSMYRNA

!) Bu Açık mektubu hatırladınız mı? “Başkanlığınız Amerikalılara ve tüm dünyaya iyilik, güzellik getirsin. Bunları size yazmaktaki amacım, bir tas su dökü... Devamını Gör