Görüş Bildir
Haberler
Soylu'ya Göre Göçmenlerin Sınır Dışı Edilememelerinin Nedeni Pasaportlarını Yırtmalarıymış

etiket Soylu'ya Göre Göçmenlerin Sınır Dışı Edilememelerinin Nedeni Pasaportlarını Yırtmalarıymış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin yeni göç politikasını anlattığı konuşmasında 'göçmenlerin pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemediklerini' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Kadın Kolları Başkanlığı'na yaptığı sunumda 'yeni göç politikası'yla ilgili ayrıntıları anlattı.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, Soylu, göç politikasını 4 başlıkta şekillendirdiklerini belirtip şu ifadeleri kullandı:

  • 'Birinci olarak düzensiz göçle etkili mücadele kapsamında sorunun çözümü için etkili sınır güvenlik tedbirleri, ülke içerisinde etkin yakalama ile sağlıklı ve seri işleyen sınır dışı mekanizmalarının tesisini sağlıyoruz.

  • İkinci olarak düzenli göç alanında, düzenli göç kanallarını ülke kapasitesine ve dinamiklerine uyumlu düzeyde açık tutma politikasını uyguluyoruz.

  • Üçüncü olarak, uluslararası koruma konularında, ülkemize sığınan ve koruma ihtiyacında olanlara da uluslararası hukuk ve medeniyet değerlerimiz ile uyumu insan odaklı yaklaşım sergiliyoruz.

  • Son olarak da uyum faaliyetleri kapsamında, yabancıların ülkemizde bulundukları süreç boyunca vatandaşlarımızla karşılıklı uyumlarının sağlanmasına yönelik adımlar atıyoruz. Stratejimizi belirledik. Gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşünü sağlayacağız.'

Pasaportlarını yırtıyorlar

Pasaportlarını yırtıyorlar

Habere göre Süleyman Soylu, sınır dışı işlemlerinin neden yapılamadığına ilişkin konuşurken ise ilginç bir gerekçe açıkladı. Soylu, 'Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını' belirtti, parmak tanıma sistemi ile kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine gönderileceğini söyledi.

Soylu'nun bu açıklamasına sosyal medyadan tepki geldi...

Soylu'nun bu açıklamasına sosyal medyadan tepki geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
95
68
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.....

Hemen çözüm sunuyorum, Birleşik krallıktan arakladım, aramaızın iyi olduğu bir afrika ülkesi ile mesela sudan ile anlaşıyoruz, hepsini bir uçağa dolduruyoruz... Devamını Gör

portside

Sudan yakın düşüyor. Kedi gibi 1-2 aya geri gelirler. Angola falan daha iyi çözüm. Yeni kanka olduk nede olsa. Kuru yerlerde hareket kabiliyetleri yüksek. Sı... Devamını Gör

Fırat B.

Çok doğru.. Biz de eve alacaklı gelince "evde yokuuuuzz" diye seslenmeliyiz..

Ziya Akbaş

Öncelikle göndermek isteyen her şekilde gönderir, bahane uydurma. Ayrıca bu taktiği p....venkler çalışanları için yaparlar, senin yeni öğrenmiş olman da şaşı... Devamını Gör