Görüş Bildir
Haberler
Sony Pictures'a Hacker Saldırısı: Dört Yeni Filmin DVD Kopyaları Sızdırıldı

Sony Pictures'a Hacker Saldırısı: Dört Yeni Filmin DVD Kopyaları Sızdırıldı

Ulaş
30.11.2014 - 19:55 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 02:08
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony Pictures'ın bilgisayar sistemine girmeyi başaran hacker'lar, aralarında Brad Pitt'in başrolünde yer aldığı Fury dahil dört yeni filmin orijinal DVD kopyalarını internete sızdırdı.

Kendilerini 'Guardians of Peace' olarak adlandıran bir hacker grubu, Sony Pictures'ın bilgisayar sisteminden dört yeni filmin DVD kopyasını sızdırdı. Sızdırılan filmler arasında henüz yeni beyazperdeye çıkmış olan veya çıkmaya hazırlanan Fury, Annie, Mr. Turner ve Still Alice filmleri yer alıyor. Dört filmin yanı sıra, firmaya ait birçok özel veri de internete düştü.

Torrent Freak sitesinin verdiği bilgiye göre, Pazartesi günü düzenlenen saldırı gün boyunca firmanın bilgisayar ağının çökmesine neden oldu. Sony'ye taleplerinin karşılanmaması halinde birçok veriyi daha sızdıracakları konusunda tehditte bulunan hackerlar, toplamda 11000 GB büyüklüğünde dosyanın ele geçirildiğini belirtti.

Reddit'te paylaşımda bulunan eski bir Sony çalışanı, halen firmada çalıştığını belirttiği bir arkadaşından aldığı ve çok sayıda diğer çalışanın pasaport ve e-posta hesapları gibi bilgileri yayımladı. Sızdırılan bilgilerde, e-posta yazışmalarından Sony Pictures'ın bilişim teknolojileri sistemlerine kadar bilgi veren veriler bulunuyor. Veriler arasında, Sony çalışanlarının indirdiği dizi ve filmlere ait 'torrent' listesinin de yer alması dikkat çekti.

Sony'e saldırılar sürüyor

Sony Pictures, konu hakkında yaptığı açıklamada filmlerin sızdırılmış olduğu konusunda kesin bir açıklama yapmazken, çalıntı bilgiler hakkında yetkililerle birlikte hareket edildiğini belirtti. Torrent Freak'e göre, Fury'nin sinemada elde edilen kopyası, Pirate Bay'de en çok indirilen ikinci film konumunda. İngiliz polisi, geçen hafta sinemalarda gösterime girmeden önce internete sızan Cehennem Melekleri 3 filmini çalmakla suçlanan iki kişiyi yakalamıştı.

Sony, Ağustos ayında da Lizard Squad adlı bir hacker örgütünün saldırısına uğramış, PlayStation Network'e (PSN) DDOS saldırısı düzenlenmişti. Hacker'lar aynı zamanda Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley bulunduğu uçağı bomba ihbarı yaparak inmeye zorlamıştı.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/sony-pi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0