Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanların En Çok Oynanan Online Oyunları

Son Zamanların En Çok Oynanan Online Oyunları

Karpuzun Suyu
05.12.2017 - 05:37

Son Zamanların En Çok Oynanan Online Oyunları

İçeriğin Devamı Aşağıda

#3 PlayerUnknown's BattleGrounds (PUBG)

Oyun, 100 kişinin aynı uçakta oyun haritasına doğru ilerlemesiyle başlıyor. Oyuna başlamak istediğiniz noktada uçaktan atlayarak haritada bir konuma iniş yapıyorsunuz. İnişle beraber karakterinize silah, mermi, kask, kurşun geçirmez yelek ve bandaj gibi ekipmanları toplayarak karakterinizi donatmanız ya da yenilemeniz gerekiyor ki oyunda ilerleye bilesiniz. Amaç;100 kişi başladığınız oyunda en son hayatta kalan kişi olmak. ''Ee arkadaş ben saklana saklana en son hayatta kalan kişi olurum!'' diyorsanız bu sefer yanılmıyorsunuz çünkü bu oyunda bu strateji mümkün. Tek sorun harita üzerinde daralan bir çember var ve sürekli o çemberi takip ederek çember içerisinde kalmanız gerekmekte. Yine de saklana saklana kendinize güvenli bir ortam oluşturarak oyunda ilk 10'a girmeniz mümkün. H1Z1 benzeri olan bu oyunumuz son zamanların en  revaçta olan online oyunları arasında yerini almıştır.

#2 Hearthstone

HearthStone bir çeşit kart sanal oyunudur. Oyun başlangıcında isterseniz oyunun kendi rastgele oluşturmuş olduğu kart destesi ile solo maceraya çıkabilir ya da online olarak diğer oyuncularla müsabaka masasına oturabilirsiniz.Başlangıçta oyun herkese hediye bir kart paketi verir ve sizler de kendi destenizi oluşturabilirsiniz.Müsabaka ya da etkinlik kazanarak da hediye paketler elde ederek kart yelpazenizi genişletebilirsiniz. Her oyun masası için oyunda bulunan dokuz sınıftan (Mage, Druid, Paladin, Warrior, Rogue, Hunter, Shaman, Warlock, Priest) herhangi birini seçerek ve önceden bu sınıfa ait kendi stratejinize uygun olarak belirlediğiniz desteniz ile oyun masasına oturarak rakiplerinizle mücadele edebilirsiniz. Oyun içindeki farklı tipteki oyun masalarına da oturarak farklı kural ve kartlarla oyunda her zaman eğlenmek mümkün.

#1 League of Legends

League of Legends son zamanların en popüler online oyunudur ve hatta oyun için bir çok ülke kendi liglerini oluşturarak turnuvalar düzenlemektedir. League of legends oyunu içerisinde üç farklı harita mevcuttur ve belli zamanlarda özel etkinlik haritaları da eğlence amaçlı oyuna eklenmektedir. Fakat en popüler olan ve uluslararası turnuvalara da konu olan oyun haritası 'sihirdar vadisi'dir. League of Legends oyuncu potansiyelinin yanı sıra izleyici kitlesiyle de fark yaratmış bir oyundur çünkü oyuncu topluluğu kadar çok ciddi bir izleyici kitlesi bulunmaktadır. Ülkemizde Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın dahi League of Legends Türkiye Şampiyonluk ve Yükselme Liglerinde takımları vardır. Her yıl takımlara yabancı asıllı oyuncuların transferleri bile söz konusudur.

Biraz da sihirdar vadisinden bahsedecek olursak; her biri beş oyuncudan oluşan iki takım birbirlerinin nexuslarını ele geçirmeye çalışmaktadır. Karşı takımın nexus'unu ele geçiren takım da zaferi kazanır. Uluslararası ya da ulusal turnuvalarda nexus ele geçiren takım 1 puan kazanır ve toplamda 2 ya da 3 puan (Turnuvaya göre değişken) alan takım da müsabakanın kazananı ilan edilir. Vadi üzerinde bulunan her iki takımın nexus'u,üç koridorla ve üç koridorun arasındaki iki orman bölgesiyle birbirine bağlıdır. Takımlar koridorlarda üstünlük sağlayarak karşı takımın Nexus'una doğru ilerlemeye çalışır. Takımlardaki beş oyuncu da oyun başında konumlarını şu şekilde alırlar; biri üst koridorda, biri orta koridorda, ikisi alt koridorda ve geriye kalan son oyuncu da diğer koridorlara operasyon düzenleyerek koridor oyuncularına avantaj kazandırmak amaçlı ormanda gelişecek şekilde konumlanır. Ayrıca vadiyi tam ortadan bölen bir nehir bulunmaktadır. Bu nehirde ve ormanlık alanda bulunan oyun yaratıklarını biçerek de oyun içerisinde ekstra avantajlar ve deneyim puanı da kazanmak mümkündür. Oyun başında 5 oyuncu da rakip takımın seçmiş olduğu ve kendi yetenekleri dahilinde oyuna stratejisine uygun şampiyonları seçerek oyuna yerleşirler.Oyunun ilerlemesiyle biçilen her bir minyon, canavar veya şampiyon takımınıza ve şampiyonunuza Nexus'u ele geçirmek için avantaj sağlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın