Görüş Bildir
Haberler
Son Dönemde Çok Popüler Olsa da Konuya Uzak Olanlara Çok Tuhaf Gelecek 15 Estetik Uygulama

etiket Son Dönemde Çok Popüler Olsa da Konuya Uzak Olanlara Çok Tuhaf Gelecek 15 Estetik Uygulama

Fulin
13.11.2016 - 17:54

Estetik operasyonlar, özellikle son yıllarda herkes arasında popüler. Burun estetiği, göğüs büyütme, yağ aldırma gibi operasyonlar artık klişe oldu. Son olarak vajina beyazlatma ile gördüğümüz yeni nesil estetik uygulamaları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çene uzatma

1. Çene uzatma

Aslında çene geriliği ve ileriliği için yapılan ortodonti tedavisi ve bu kapsamdaki ameliyatlar; uzun zamandır yaygın ve tek amacı estetik de değil. Ancak bizim bahsettiğimiz ameliyat değil, çene geriliği bulunan, hafif gıdısı olanlar için yapılan çene dolgusu son dönemde çok moda. Sivri, uzun çene; sosyal medya ve ünlüler sayesinde popülerliği artan bir uygulama.

2. Burun-dudak arası mesafeyi kısaltma

2. Burun-dudak arası mesafeyi kısaltma

Burun ve dudak arası mesafenin kadınlarda kısa olması makbul. Ancak bazen doğuştan, bazen de burun estetiği sonrası bu mesafe uzun olabiliyor. İple üst dudağı yukarı çekmek ya da filtrum bölgesine lazerle hasar vererek o bölgenin kısalmasını sağlamak; kadınların çok araştırdığı yöntemler.

3. Dermaroller

3. Dermaroller

Bu gördüğünüz bir işkence aleti değil. Cilt bakımında çok tercih edilen bir alet olan dermaroller; yüzeyinde yüzlerce çelik iğne bulunduran bir rulo. Farklı kalınlıklarda milimetrelik iğneler cildin üzerinde hızla gezdiriliyor ve bu da cildin darbeleri hasar olarak hissetmesini sağlıyor. Böylece cilt kendini yenileyici maddeleri üretip o bölgelere gönderiyor. Yani cilt zarar görmeden bir şekilde kandırılmış oluyor ve kendini iyileştiriyor.

4. Göz rengi değiştirme

4. Göz rengi değiştirme

Bu hala tartışmalara açık bir operasyon. Göz doktorlarının kabul etmediği bu operasyon, özellikle Asya'da yasal olmayan şekillerde uygulanıyor. Uygulamanın temeli lazerle gözdeki melanine zarar verme prensibine dayanıyor.

5. Kulak memesi küçültme

5. Kulak memesi küçültme

'Hmm benim kulak memelerim biraz büyük mü ya?' sorusuyla akla giren bu operasyon aslında küpeden kulak memesi yırtılan veya tünel kullanan insanlar için. Yine de durup dururken kulak memesini küçülmek isteyen insan çok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Badem göz estetiği

6. Badem göz estetiği

Daha çekik gözler ve anlamlı bakışlar isteyenler için. Uzakdoğulular gözlerini daha açık göstermeye çalışırken, batılılar da çekik göz istiyor. Bu operasyon 30 dakikada, gözün dış köşeleri istenilen noktaya çekilip asılarak yapılıyor.

7. Kaş ektirme

7. Kaş ektirme

Kalın kaşların popüler olmasıyla yıllarca incecik alınmaktan çıkmayan kaşlar için kalıcı bir çözüm arayışına girildi. Aslen yara izi olan bölgesel kaş kayıpları için kullanılan bu yöntem; şu an kadınların ilgi alanında.

8. Pembe estetik (diş eti kestirme)

8. Pembe estetik (diş eti kestirme)

Dişleri kısa olan ve güldüğünde çok fazla diş eti gözüken kişilerin tercihi olan bu yöntemde dişlerin üzerindeki diş etleri düzgünce kesilip dişin içeride kalan kısmı açığa çıkarılıyor. Böylece dişler uzuyor, gülerken diş eti görünümü azalıyor.

9. İp askılama

9. İp askılama

Medikal olsa da bildiğimiz ip ve iğne ile cildin yukarı asılması işlemi olan ip askılama; yer çekimiyle zamanla düşen yüzü tekrar kaldırmayı amaçlıyor. İpler kafa derisine ya da kulak arkasına bağlanıyor ve yüz gerilmiş oluyor. Tüm yüze uygulanabildiği gibi, kaş gibi belli bölgelere de uygulanabiliyor.

10. İple kepçe kulak estetiği

10. İple kepçe kulak estetiği

Bu henüz yeni ve kabul görmemiş bir yöntem. Kulağın arkasından geçirilen bir iple kulak geriye çekiliyor. Böylece kesi, bandaj gibi uygulamalara gerek kalmıyor. Ancak iplerin dayanıklılığının geçici ve her hastada etkili olmaması bir sorun. Yani zamanla ipler açılabiliyor ve kulaklar eski haline geliyor. Bu nedenle aynı süre ve maliyet tutan klasik kepçe kulak operasyonu tavsiye ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Microblading

11. Microblading

Çok popüler uygulamalardan biri olan microblading'de özel bir bıçakla kaşın içine kesikler atılıyor ve içlerine boya sürülüyor. Kesikler kabuklarını attığında ise ortaya oldukça doğal, kıl görünümü çıkıyor.

12. Saç çizgisini indirme (alın daraltma)

12. Saç çizgisini indirme (alın daraltma)

Yurtdışında popüler bir uygulama. Geniş alınlı olduğunuzu düşünüyorsanız, alnınızdaki fazla deri kesilip saç deriniz öne çekiliyor ve dikiliyor. Sonucun güzelliğine bakmayın, oldukça zorlu bir operasyon. Ameliyat sonrası saç çizgisi boyunca potluklar oluşturan uzun bir dikiş oluyor. Bu zahmeti çekmeden alnını daraltmak isteyenler için alna saç ekimi yapılması da mümkün.

13. Çiğneme kaslarını aldırma

13. Çiğneme kaslarını aldırma

Çiğneme kasları (masseter), gelişip büyüdüğünde geniş ve köşeli bir çeneye yol açar. Bu da kadınlar için feminen bulunmayan bir durum. Ameliyatla bu kasların bir kısmı alınıyor ve yüz ovalleşiyor.

14. Çift göz kapağı yaptırma

14. Çift göz kapağı yaptırma

Herkes kendinde olmayanı ister. Bizim gibi çift göz kapaklı ırklar badem göz isterken, bu göz kapağına sahip olmayan Uzakdoğulular da göz kapağı istiyor. Bu, Kore'de en yaygın yapılan operasyon.

15. Baygın bakış estetiği

15. Baygın bakış estetiği

Göz açıkken göz çizgisiyle göz kapağı arasındaki mesafenin birkaç milimetre olması kabul ediliyor. Eğer göz kapakları çok büyükse ve bu oran fazlaysa kaş altına yapılan küçük bir yağ enjeksiyonu ile göz kapağı görüntüsü içe çekilmiş oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
753
299
182
72
68
62
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrycgr

Taş gibi diye aldığınız hatunlar, maymun gibi çocuklar doğuruyor. Neden? Çünkü bunlar hep estetik. Yapmayın :D

ömer çiftcioğlu

İnsanlar gerçekten manyak :D Yarın öbür gün kesik kol moda olsa ya da toplum tarafından güzel görünse insanlar mutfakta gizli gizli kolunu kesmenin yollarını... Devamını Gör

Burak

Özgüvensiz insanlar kendini beğenmeyip böyle şeyleri yaptırır. Kendinizi sevin, belirlenmiş güzellik kurallarına uymak zorunda değilsiniz. Kendinizi başkasın... Devamını Gör