Görüş Bildir
Haberler
Son Anda Yetiştiler: 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Gelen İhbarla Evlendirilmekten Kurtarıldı

etiket Son Anda Yetiştiler: 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Gelen İhbarla Evlendirilmekten Kurtarıldı

Adana'nın Seyhan ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu evlendirilmekten son anda kurtarıldı. K.A. adlı kız çocuğunun İ.G. (23) ile evlendirileceği ihbarını alan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği üyeleri, polise bildirdi. Derneğin avukatlarıyla birlikte polis, düğünde gelinlik giydirilen çocuğu kurtardı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, K.A.'yı devlet korumasına aldı. Baba ve damadın ise serbest bırakıldığı öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi'nde 14 yaşındaki bir kız çocuğu evlendirilmekten son anda polis müdahalesiyle kurtarıldı. 

UCİM İl Sorumlusu Avni Yiğit Göksu, Mor Dayanışma Platformu tarafından kendilerine ihbar geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Ucu ucuna yetiştik"

'Mor Dayanışma Derneği'nin Adana il temsilcisinden dün saat 3 gibi bir ihbar aldık. Bu ihbar üzerine önce kendi ekiplerimizle nasıl bir yol izleriz diye paylaştık. Adana'daki üyelerimizle 'çocuk gelin ihbar hattı' olan 183'ü arayarak, ihbarda bulunduk. Düğünün durdurulmasına yönelik kolluk kuvvetlerinin müdahalesi oldu. Bu müdahale sonucunda bu kızımızı devletimiz tarafından koruma altına aldı. Gözaltına alınan babası ve damadın gece geç saatlerde serbest bırakıldığını öğrendik. Bunları önlemek için biz durmadan sesimizi çıkartabildiğimiz kadar çalışmalar yapacağız. Ve biz bu çocuğu devlet koruması altına alıp babanın ve damadın en ağır şekilde ceza almasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Biz ucu ucuna yetiştik. İhbar bize saat üçte geldi. Düğün saat dört buçuktaydı. 1 saatte bir kızımızın hayatını kurtarmak için canla başla mücadele ettik. Umudumuz kızımızın kendi istediği gibi hayatını sürdürmesi.' 

Bergüzar Korel tepki gösterdi

Bergüzar Korel tepki gösterdi

Sosyal medyada paylaşılan olaya, ünlü oyuncu Bergüzar Korel de tepki gösterdi. Korel paylaşımında, 'Çocuk gelin yoktur; istismar edilen, zorla evlendirilen çocuk vardır. Sessiz kalmayın, bu çocuklar hepimizin, biz sahip çıkacağız, başka yolu yok' ifadelerini kullandı.

Ocak ayında benzer bir olay Mardin'de yaşanmıştı. Evlendirilmek istenilen 14 yaşında bir kız çocuğu gelen ihbar üzerine son anda kurtarılmıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
646
436
108
27
16
16
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak

16 yaşındaki çocuklar öpüştüğü zaman 4,5 yıl ağırlaştırılmış hapis. Ama sapık baba ve damat serbest. Adaletinizle yargılanın!

Burak

Eyvallah sadri 👍

Arzu Dinç

Baba ve Damat neden serbest bırakılıyor o kızı kaçırırlar yurttan ben söyliyeyim geri kafalı itler

BABA İLE DAMAT NEDEN SERBEST YA? AKLIMI KAÇIRACAĞIM!