Görüş Bildir
Haberler
Sizin de Mideniz Yangın Yeri Gibi mi? İşte Mide Ekşimesine Çare Olabilecek 13 Doğal Yöntem

Sizin de Mideniz Yangın Yeri Gibi mi? İşte Mide Ekşimesine Çare Olabilecek 13 Doğal Yöntem

Mide ekşimesinin birçok nedeni olabilir. Sebebini öğrenmek ve iyileşmek için bir uzmana görünüp tedaviye başlamanız en iyisi. Bu problemi sık sık yaşıyorsanız baharatlı ürünlerden, domates ve yağlı ürün tüketiminden uzak kalmaya çalışın. Ayrıca uzmana danışarak derlediğimiz doğal ürünlerle de mide ekşimenizi biraz olsun rahatlatabilirsiniz.

Kaynak: 1, 2

1. Su

Düzenli olarak her sabah uyandığınızda iki bardak su içmek mide problemlerinizi biraz olsun rahatlatabilir. Bu midede asit seviyesinin korunmasına yardımcı olur.

2. Hint fesleğeni

Hint fesleğeni asit probleminin tedavisinde önemli rol oynar. Bu konuda sıkıntı çekiyorsanız bu bitkinin yapraklarını düzenli olarak tüketebilirsiniz.

3. Süt

3. Süt

Süt asiditenin en popüler tedavilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Ayrıca diğer süt ürünlerini de rahatsızlıktan uzak kalmak için tüketebilirsiniz.Yemekten sonra süt içmek, asidite sıkıntılarını azaltmak için iyi bir çare olabilir.

4. Beyaz sirke

4. Beyaz sirke

Beyaz sirke, yemekle birlikte alındığında, asiditenin hafifletilmesine ve aynı zamanda doğru gıdaların sindirimine yardımcı olur. Her yemekte iki yemek kaşığı beyaz sirke alınması önerilir.

5. Palmiye şekeri

5. Palmiye şekeri

Uygun miktarlarda palmiye şekeri asidite için en etkili yöntemlerden biri. Bir miktar palmiye şekerini (yaklaşık 10 gram) yemeklerle birlikte tüketebilirsiniz.

6. Zencefil

6. Zencefil

Asidite tedavisinde zencefil tüketimi iyi gelebilecek doğal yöntemlerden bir diğeri. Vücudunuzu asitten uzak tutmak için her yemeğe zencefil eklenmesi önerilir.

7. Nane yaprakları

7. Nane yaprakları

Asitliği kontrol altında tutmak için suda haşlanmış nane yaprakları çiğnemek de iyi bir fikir. Aynı şekilde nane suyu da deneyebilirsiniz.

8. Aloe vera

8. Aloe vera

Hint Gazetelerin arasında en bilinenlerden biri olan The Hindu'da yayınlanan bir makaleye göre, aloe vera bitkisi de asiditenin iyileştirilmesi için iyi bir doğal tedavi yöntemi olabilir.

9. Bazı meyve ve kuruyemişler

9. Bazı meyve ve kuruyemişler

Asidite tedavisi için badem, salatalık, limon, limon suyu, karpuz ve muz da önerilmektedir.

10. Tarçın

10. Tarçın

Bu mütevazi baharat doğal bir antasit gibi çalışır. Sindirim ve emilimini arttırarak midenizi düzenleyebilir. Yemeklerinizde veya çaylarınızda tarçını kullanabilirsiniz.

11. Karanfil

11. Karanfil

Karanfil doğal bir gaz giderici olarak bilinir ve böylece gastrointestinal sistemde gaz oluşumunu önler. Asiditeyi de tedavi etmek için ezilmiş karanfil ve kakule yi eşit miktarda karıştırarak tüketebilirsiniz. Ağızda oluşan kötü kokuyu ortadan kaldırmanıza a yardımcı olur.

12. Zencefil suyu

12. Zencefil suyu

Zencefil suyu, kavrulmuş kimyon tohumu ve kaya tuzuyla karıştırıldığında, asidite tedavisi için iyi seçeneklerden biri olabilir.

13. Hindistan cevizi suyu

13. Hindistan cevizi suyu

Uzmanlar hindistan cevizi suyu içildiğinde, vücudun pH asit seviyesinin alkaliye dönüştüğünü söylüyor. Aynı zamanda, mideyi aşırı asit üretiminin zararlı etkilerinden koruyan mukus üretimine de yardımcı oluyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
19
11
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Teod Dote

hınt bılmem neyi aloevera hındıstan cevızı suyu olmayan ev kalmadı sonucta

Apollonia corleone

kekik çayı nane çayı.Doğduğumdan beri reflüm var işe yarayan 2 şey

Zomuala

Karatay Hoca mızı dinleyin, alın bir kitabını okuyun. reflü falan bunlar hep şekerden.. Şekeri, ekmeği cıkarın hayatınızdan, hayatınız değişsin..