Görüş Bildir
Haberler
Sizi Okyanustaki Balıklar Gibi Özgür Kılacak Adrenalini ve Eğlencesi Bol 10 Ekstrem Su Sporu

Sizi Okyanustaki Balıklar Gibi Özgür Kılacak Adrenalini ve Eğlencesi Bol 10 Ekstrem Su Sporu

Gossip Dio
16.09.2022 - 15:06

Ekstrem su sporlarının heyecanı ve eğlencesi deniz fobisini (talassofobi) unutturacak kadar keyifli. Yaz aylarını bu sporlar ile değerlendirmek isteyenlere adrenali ve eğlencesi bol 10 ekstrem su sporunu listeledik

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mağara Dalışı (Cave Diving)

1.  Mağara Dalışı (Cave Diving)

Adından da anlaşılacağı üzere su dolu mağaralara yapılan su altı dalışıdır. Ülkemizde de yaygın bir şekilde yapılan bu ekstrem spor, tehlikeli yanına rağmen yaşattığı eğlenceden dolayı her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. Mağara dalışına uygun alanlar olarak İzmir'in kuzeyinden Mersin'in kıyı kesimine kadar olan kısım önerilmektedir. Adrenalin dolu bu ekstrem sporu eğitimlerini de aldıktan sonra denemenizi tavsiye ediyoruz.

2. Waterfall Kayaking

2. Waterfall Kayaking

Kayaking hiç bu kadar adrenalin dolu olmamıştı. Waterfall Kayaking ile şiddetli bir akıntıda kanonuz ile su yolculuğuna çıkıyorsunuz. Ben akıntıya aldırış etmeden sular içine kendimi bırakabilirim diyorsanız bu su sporu tam size göre.

3. Wakeboard

3. Wakeboard

Ayaklarınız bir tahtanın üzerinde, sürat teknesinin sizi çekmesiyle yapılan su sporu. Adrenalini diğerlerine göre daha az kalan ama eğlenceyi doruklarda yaşayacağınız, wakeboard yani su kayağı ile yaz aylarınıza keyifli bir aktivite ekleyebilirsiniz.

4. Kitesurfing (Uçurtma Sörfü)

4. Kitesurfing (Uçurtma Sörfü)

Bu sefer sizi çekecek olan bir sürat teknesi değil. Uçurtmanın kuvveti ile hem rüzgarın hem de dalganın etkisini hissedeceksiniz. Aynı anda paraşüt, paragliding ve sörfün tadını çıkaracağınız kitesurfingi yaz bitmeden deneyimlemelisiniz.

5. Buz Gibi Suda Yüzmek

5. Buz Gibi Suda Yüzmek

Yanlış okumuyorsunuz. Buz gibi suda yüzmek özellikle Avrupa'nın kuzeyinde oldukça tercih edilen bir su sporu. Bu sporu yapmak için -5 derecelik suda yüzmeye vücudunuzun dayanıklı olması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cliff Diving (Yamaç Atlayışı)

6. Cliff Diving (Yamaç Atlayışı)

Yükseklik korkunuz yoksa ve derin sulara karşı kendinizi bir kuş gibi bırakmak istiyorsanız yamaç atlayışı tam size göre. Eğlenceli olduğu kadar tehlikeli de olan bu sporu güvenlik önlemleri kapsamında yapmanız gerektiğini belirtmek isteriz.

7. Rope Swing

7. Rope Swing

Rope swing ile tarzan gibi hissedebilirsiniz. Bir ip yardımıyla sallanarak suların serinliğine kendinizi bırakacağınız adrenalini yüksek bir su sporu.

8. Dalga Sörfü

8. Dalga Sörfü

Dev dalgalarla yüz yüze gelebileceğiniz dalga sörfü hem eğlenceyi hem de adrenalini tam anlamıyla hissettiriyor. Ne yazık ki Türkiye'de bu spor için elverişli bir alan yok ama olduğu takdirde cesareti olanların denemesini bekliyoruz.

9. Rafting

9. Rafting

Rafting en çok tercih edilen ekstrem su sporlarından biri. Özellikle takım halinde aktivite yapmayı sevenler için. Keskin köşeli kayalıklardan ve akıntının son derece şiddetli olduğu yerlerde yapılan bu spordan son derece keyif alacağınızı  düşünüyoruz.

10. Canyoning

10. Canyoning

Türkiye'de ve Dünya'da yeni popülerleşmeye başlayan bir spor dalıdır. Adrenalin seviyesi son derece yüksek olan bir su sporu olan canyoning ile hem tırmanmada hem yüzmede kendinizi geliştireceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Rafting

Ferdi Çelik

Kıyı köy var abi tam yeri bunun gidiyoruz bazen.