Görüş Bildir
Haberler
Sizi Kesinlikle Daha Zeki Gösterecek Mutlaka Edinmeniz Gereken 7 Konuşma Alışkanlığı

Sizi Kesinlikle Daha Zeki Gösterecek Mutlaka Edinmeniz Gereken 7 Konuşma Alışkanlığı

Uğur B
30.04.2016 - 20:39

Çevrede birilerinin yüksek sesle konuşmasını duyar duymaz beynimiz hemen dedektif moda geçer ve çevreyi taramaya başlar. Bu gelen sesin tonu, vurgusu, pürüzsüzlüğü eğer düzgünse daha bir dikkat kesiliriz.

Öyleyse sesimize dikkat ederek olduğumuzdan daha zeki ve ilgi çekici gözükebilir miyiz?

Kesinlikle!

Konu zeki görünmek olunca konuşmak yazmaktan önce gelir. Çünkü yazmak zekâ vurgusu, ton, düşüncelilik, duygu gibi dil ötesi öğelerden yoksundur. Bu yüzden bir şeyi nasıl dediğiniz ne dediğinizden daha çok ilgi çeker ve sizi daha zeki gösterir.

Yapılan bir araştırmada, konuşmacının ses tonunun katılımcıların düşüncelerini etkileme oranı %23 iken söylediklerinin içeriği %11’de kaldı. Diğer faktörler ise görünüş, bilgiye hâkimiyet ve tutku idi.

İşte size Mentalfloss’dan derlediğimiz sizi daha etkili bir konuşmacı yapacak 7 ipucu;

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/76971/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Duruşunuz üzerinde çalışın!

Bilgelik ağzınızdan çıkan kelimelerde daha fazlasıdır. Öyle ki dik bir omurgayla düz bir şekilde durmak veya oturmak sizi dışarıya kendinden emin gösterir ve sizi konuşurken fiziksel ve ruhsal olarak rahat ve inandırıcı bir ruh haline sokar.

2. Dikkatsiz konuşmayın!

“Aforistik düşünme sabırsız düşünmedir” demiş birileri. Klişe ve moda sözcükler ile konuşmak veya sözcükleri doğru anlamı dışında kullanmak sizi dinleyenlerin kafasını karıştırarak onların uykusunu getirebilir.

3. Yüksek sesle bağırmadan konuşun!

Sesinizin gür ve taşkın çıkmasıyla uzaklardan bile bir dinleyici bulabilir ve böylece daha zeki görünebilirsiniz. Tiyatro ile uğraşmak bu konuda etkili bir yöntemdir.

4. Sesinize iyi kulak verin!

Konuşurken sesinizin titreşimine, tonuna iyi dikkat edin. İsterseniz sesinizi kaydedin ve sanki bir arkadaşınız konuşuyormuşçasına dinleyin. Kasetteki sözde arkadaşınız konuşurken şunu düşünün; “Siz olsanız nasıl konuşurdunuz?”

5. Çatallı sesten sakının!

Diğer bir deyişle, yanık sesle konuşmak diğer insanlarda iticilik, güvensizlik, olumsuzluk ve loşluk gibi hisler verebilir. Siz siz olun eğer bir şiir gecesinde şiir okumuyorsanız bu ses tonunu çok kullanmayın 😁

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sessiz kalmaktan korkmayın!

“Konuşmak bazen çıplaklığı örtmektir” denmiş. Öyle ki bazen sessizliği bozacak bir konuşma yapmanız sizin utangaçlık duygunuzdan kaynaklanabilir.

Buna şöyle de bakabiliriz ki eğer konuşmayı yarıda keser ve susarsanız insanlar sizin önemli bir şey düşündüğünüzü sanabilirler 😏

7. Ekleyecek bir şeyiniz yoksa boşuna fikir sunmayın!

7. Ekleyecek bir şeyiniz yoksa boşuna fikir sunmayın!

Eğer ki bir insan grubuyla konuştuğunuz konu sizin bilginiz dışına çıktı ise kasmayın. Çünkü bu durumda pek zeki algılanmayabilirsiniz. Bunun yerine konuyu herkesin kolayca fikir sunabileceği yere çekmek en mantıklı hamle olacaktır.

Çoğumuz sesini toptan değiştiremese de bu yöntemleri uygulayarak daha etkili konuşmak ve zeki görünmek mümkün.

Bir yere not edin 😉

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
25
12
10
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge Özdemir

Daha zeki ve ilgi çekici görünmek? Olmak değil de görünmek yani? Size daha fazla uyacak bir tabir varsa o da "kendini satmak" olsa gerek. Özellikle 3. madded... Devamını Gör