Görüş Bildir
Haberler
Sırtta Çıkan Sivilceler Neden Olur? Sırtta Sivilce Çıkmasını Önlemek İçin Öneriler…

Sırtta Çıkan Sivilceler Neden Olur? Sırtta Sivilce Çıkmasını Önlemek İçin Öneriler…

Şebnem Sucu
31.12.2021 - 11:16

Her yaşta ortaya çıkan sivilcelerin çıkabileceği tek yer yüz değildir. Sırtta dahil vücudun her alanında oluşum gösterebilirler. Sırtta yoğunluğuna göre rahatsız edici olabileceği gibi acı verici de olabilen sivilce, cilt sağlığı açısından üzerinde durulması gereken bir konudur. Peki, sırtta çıkan sivilce neden olur? İşte sırtta sivilcenin oluşum sebepleri ve sivilce çıkmasını önlemek için bazı öneriler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Toplumda yaygın görülen cilt sorunlarının başında sivilce gelmektedir. Yüzden sonra en çok sırt bölgesinde oluşum gösteren sivilceler, kişilerde endişeye yol çakabilir. Yapılan bazı araştırmalar yenilen yiyeceklerin sivilce ile ilişkili olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte sırtta oluşan sivilcelerin farklı birçok nedenden kaynaklanabileceği de bilinmektedir. Peki, sırtta çıkan sivilceler neden olur? İşte sırtta sivilce çıkmasını önlemek için öneriler…

Sırtta Neden Sivilce Çıkar?

Sırtta Neden Sivilce Çıkar?

Sırtta sivilce, fazla sebum ve ölü derilerin birikmesi sonucu ortaya çıkar. Cildin yağlanması nedeniyle cildin her alanında sivilce oluşabilir. Eğer steroid ya da doğum kontrol hapı gibi bazı ilaçları kullanıyorsanız onların yan etkisi olarak sırtınızda sivilce çıkabilir. Aynı zamanda karaciğer hastalığı varlığında da sırtta sivilceler oluşum gösterebilir. Giydiğiniz sıkı kıyafetlerden de kaynaklanabileceği gibi stres, ter, kimyasal içerikli ürünlerin gözenekleri tıkaması da sırtta sivilce oluşumunu nedenleri arasında yer alır.

Sırtta Sivilce Çıkmasını Önlemek İçin Öneriler

Sırtta Sivilce Çıkmasını Önlemek İçin Öneriler

Genelde yaşam tarzı değişiklikleri ile sivilceler ortadan kaldırılabilir. Ancak sırtta sivilce tedavisi için öncelikle uzman görüşlerini dikkate almanız gerekir. Evde yapabileceğiniz yöntemler ise şunlardır;

Peeling Uygulayın

Sırtınızdaki ölü derileri kaldırmak ve pul pul dökmek için uzun saplı peeling fırçalarını her banyoda kullanabilirsiniz. Ayrıca salisik asid içerikli peelingler ile sırtınızı ovmak faydalı olacaktır.

Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin

Sağlıksız bir diyet vücudunuzda farklı şekillerde etkisini gösterir. Eğer akneye eğilimli bir cildiniz var ise yediğiniz bazı yiyecekler sivilcelerin oluşumunu tetikleyebilir. Makarna, patates ve pirinç gibi yiyecekleri mümkün olduğunca azaltın. Daha çok yağsız proteinler, sebze ve meyve ağırlık yiyecekler ve kepekli tahılları beslenmenize dahil etmenizi öneririz.

Çay Ağacı Yağı

İçerdiği antiseptiklerle sivilceleri azaltmaya yardımcı olan çay ağacı yağı, düzenli aralıklarla kullandığında sivilcelerin bıraktığı izleri de yok etmeye yardımcı olur. Gözenekleri temizler ve sivilce oluşumunun önüne geçer. Çay ağacı yağından 1-2 damla alıp pamuk yardımıyla sivilcelerin üzerine sürerek 15 dakika sonra durulayın.

Elma Sirkesini Deneyin

Elma sirkesi sivilceler için kullanılan etkili doğal yöntemlerden biridir. Bunun için bardak suya 2 çay kaşığı elma sirkesi ekleyip sivilcelere sürebilirsiniz. Daha pratik bir yöntem arıyorsanız elma sirkesini banyo yaptığınız suya karıştırmayı deneyin. Böylelikle Sırtınızda dahil tüm vücudunuz elma sirkesinin birçok faydasından yararlanmış olur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın