Görüş Bildir
Haberler
Sıra Spotify'a mı Geldi? Online Müzik Platformu, RTÜK'ten Lisans Almazsa Erişime Engellenecek

etiket Sıra Spotify'a mı Geldi? Online Müzik Platformu, RTÜK'ten Lisans Almazsa Erişime Engellenecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), online müzik platformu Spotify'ı lisans başvurusu yapmadığı takdirde erişim engellemesiyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı. Spotify'ın 72 saat içerisinde yayınlarına son vermesi ya da lisans başvurusu yapması gerekiyor. Başvuru yapılmaması durumunda RTÜK, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden erişim engeli isteyecek. Bu haber sonrası RTÜK ve Spotify, Twitter Türkiye gündeminin üst sıralarına çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK, Eylül 2019'da internetten yayın yapan radyo ve televizyonları da denetlemeye başlamıştı. Bu yeni süreçte pek çok yayıncı kuruluş, RTÜK'e lisans başvurusunda bulunmuştu.

Detaylar 👇

Netflix ve Amazon Prime gibi platformlar başvuru yaptı

Netflix ve Amazon Prime gibi platformlar başvuru yaptı

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre 'Netflix', 'Amazon Prime Video', 'Mubi' gibi uluslararası bilinirliğe sahip yayıncılar da lisans için başvuru süreçlerini başlatırken, dünya çapında faaliyet gösteren bazı kuruluşlar ise başvuru yapmakta gecikti.

Ajansın verdiği bilgiye göre başvuru yapmayanlar arasında Spotify da bulunuyor.

RTÜK, erişim engeli isteyebilir

RTÜK, erişim engeli isteyebilir

RTÜK, incelemelerin ardından uyarı niteliğindeki duyurusunu yaptı.

Duyuruda, yayıncıların dilekçeleri ve taahhütnameyle yayın lisansı başvurusunda bulunabileceği ve 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin ödemeleri gerektiği belirtildi.Başvuru sonrasında yayıncıların 3 ay süresince yayınlarına devam edebilecekleri vurgulandı.

Duyurudan sonra lisans başvurusu yapmayanların 72 saat içerisinde yayınlarına son vermesi gerekiyor.

Başvuru yapmamaları durumunda, RTÜK yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

📌 Sosyal medyadan tepkiler

📌 Sosyal medyadan tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
80
17
14
11
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cyanide

Bu amk ülkesinde niye her şey sorunlu?

beyazyumurta

İyi de şöyle bir döngü var. Spotify müziklerini dinlettiği kişilere telif ödüyor. Müzisyenler de yaptığı müziğin vergisini ödüyor. Doğal olarak o vergi zaten... Devamını Gör

CanCan Gül

Öyle deme kardeş Ayasofya ibadete açıldı. :D Spotify'ı da açacaklar asjdbaksjdn :D

Bilirkişi Raporu

Özgürlükçü bir ihtilal olmadıkça elimize cetvelle vurup elimizdekileri alacaklar. Dağdaki çobanın ülkeyi yönettiği bir sistem akla mantığa sığmaz.