Görüş Bildir
Haberler
Sinan Oğan Onedio Editör Masası'na Katıldı! Çekilecek mi? Seçim Güvenliği, Vaatleri ve Hiç Bilinmeyenleri ile

Sinan Oğan Onedio Editör Masası'na Katıldı! Çekilecek mi? Seçim Güvenliği, Vaatleri ve Hiç Bilinmeyenleri ile

Abdullah Demir
11.05.2023 - 17:04 Son Güncelleme: 27.05.2023 - 23:41

Seçime bir kaç gün kala ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a yaşadığı saldırıyı, anketleri, seçim güvenliğini ve süreçle ilgili öngörülerini sorduk. Onedio editörleri ve yapay zeka tarafından hazırlanan sorularla Oğan, adaylıktan çekilip çekilmeyeceğine, 'kaos uyarısı' ile ne demek istediğine, ekonomiden, cinsel istismara, kadın haklarından, en sevdiği yemeğe kadar bir çok konuda cevaplar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: Geçmiş olsun yaşadığınız saldırı ile ilgili. Soruma da oradan başlayacağım. Erzurum saldırısının hemen ardından siz de Silvan’dan Diyarbakır’a giderken saldırıya uğradınız. Bunu da paylaştınız. Tutanağı da paylaştınız ben tutanağı okuduğumda otobüs şoförü “hızla giderken bir ses duydum” diyor. Sonrasında “Taş olduğunu anladım. Hızla devam ettim” diyor. Jandarma karakolunda duruyor. Tutanakta şoförünüz hiç HDP demiyor. Ancak siz Twitter’daki açıklamanızda HDP dediniz. Size yapılan saldırının HDP ile iltisaklı olduğuna nasıl kanaat getirdiniz?

Onedio Yaratıcı İçerik Yöneticisi Levent Yaşar: Sinan bey anladığım kadarıyla HDP’lilerin saldırdığına dair bir belge yok fakat daha önceden HDP’lilerden tehdit aldığınız için onların yaptığını tahmin edip tweet attınız. Doğru mu anladım?

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Dün açıklama yapmıştınız. Seçimde fark olması gerekiyor. ‘İlk turda olursa fark az olacak’ diye çekinceleriniz var. Ne gibi çekinceleriniz var. Diyelim ki yarım puanlık farkla bitti. Neler olacağını öngörüyorsunuz? Bir o konuyu da sıcakken sorayım dedim.

Onedio Haber ve Gündem Editörü İsmail Kahraman: İkinci tura kalırsa iki haftalık sürecin nasıl geçeceğini düşünüyorsunuz Sinan bey? Yani AK Parti’nin daha çok baskı uygulayacağını düşünüyor musunuz?

Onedio İş Dünyası ve Ekonomi Editörü Özder Şeyda Uyanık: Konuyu değiştirelim. Siyaset gündeminden nefret ettik ancak finans tarafından bakmak istiyorum çünkü en sevmediğimiz şey belirsizlik, bu dönem de çok fazla var. Halkın gündemi zaten ekonomi. 2021’den beri faiz vesaire gidiyoruz. Millet ittifakı'nda bu çok baskın. Sizin de mutlaka ki planlarınız hazırdır diye tahmin ediyorum. Stratejistsiniz, ekonomi, finans strateji ile yürür. İkinci tur diyorsunuz, zincirleme olacak sorularım. İkinci tur bizler için çok daha beter bir şey demek. Bu hafta bile oynaklık her cenahı isyan ettiriyor. Sadece borsa değil dolarda baskılama, enflasyon geçişleri. Diyelim; seçildiniz. Ekonomi kadrolarınızı ve stratejinizi merak ediyorum. Akabinde seçimin ikinci tura kaldığını öngörürsek; bu 15 günlük süreçte Türk halkının neler çekeceğini öngörüyorsunuz? Yabancı yatırımcı zaten yok diyelim. Olan kısmını da ne yapacağız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio İş Dünyası ve Ekonomi Editörü Özder Şeyda Uyanık: Seçildiğiniz takdirde şu dönem en büyük problemimiz enflasyon; gelir adaleti, döviz kurları, cari açık, vs. Nasıl bir çözümle geleceksiniz?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Kübra Köklü: Öncelikle tekrar hoş geldiniz Sinan bey. Gazeteci Kübra Köklü. Size kendi uzmanlık alanım olan hem kadın cinayetleri hem de çocuk istismarı ile ilgili iki soru sormayı planlıyorum. Birincisi şöyle; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Kaç yaşında çocuk, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgundur” diyerek hem çocuk istismarını hem de çocuk yaşta evliliği meşrulaştıran ifadeler kullandı. Sizin buı konu hakkındaki fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Kübra Köklü: Oğuzhan Uğur’un programına katıldığınızda kadın beyanı ile ilgili bir beyanınız vardı. Kadın beyanı esas alınarak bazı erkeklere iftira atıldığı ve bu yönde de 6 ay gibi tutuklu yargılandıkları ve yargılanırken de onların kendilerini aklamaya çalıştıklarını ifade etmiştiniz. Doğru telaffuz ettim herhalde. Bunun doğrultusunda benim söylemek istediklerim şöyle; Ankara’da öldürülen Ayşe Paşalı koruma talebinde bulundu ancak eşi tarafından 11 kez bıçaklanarak öldürüldü. Öldürülmeden önce eşine açtığı cinsel saldırı davasında eşi serbest bırakıldı. Eğer beyanı esas alınmış olsaydı yaşıyor olacaktı. Bunun gibi Gülistan Doku’nun baş şüphelisi bir gün bile tutuklanmadı ve şu an kaçmaya çalışıyor. Bununla ilgili gündem olan haberler var. Nadire Kadirova’yı duymuşsunuzdur AK Parti milletvekili Şirin Ünal’ın evinde ölü bulundu. Dava kapatıldı. Aleyna Çakır’ın Twitter’da darp edildiğine dair videolar var. O dosya şu an bir savcının odasında bekletiliyor. Dava bile açılmadı. Ve en son Ayşe Tuğba Arslan, 23 ayrı suç duyurusunda bulundu ve hepsi takipsizlik kararı alındı. Özellikle korunmadı. Ve o da aynı şekilde öldürüldü. Benim anlatmaya çalıştığım şöyle; bu düzende şu an kadının beyanı esas alınmıyor. Eğe cumhurbaşkanı olursanız, bu düzen devam mı edecek? Yoksa vaatleriniz nelerdir? Nasıl bir düzen bizi bekliyor?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Emre Ordu: Sinan Bey siz Ata İttifakı’nın adayısınız. Bu seçimde sürpriz yapıp seçimi kazanacağınızı söylüyorsunuz. Ve diyelim dediğiniz gibi oldu, seçimi kazandınız. Fakat ittifakınız barajı aşamadı ve meclise giremedi. O zaman bu durumda ortaya çok garip bir tablo çıkıyor. Partili cumhurbaşkanlığı diye tarif edilen bir sistemde mecliste bir tane bile milletvekiliniz bile yokken, hem iktidarla hem muhalefetle derin görüş ayrılığı yaşarken - ki iki tarafı da terör üzerinden eleştiriyorsunuz - bu durumda Türkiye’yi nasıl yönetebilirsiniz?

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: Seçim güvenliğine dikkat çekmiştiniz. Onunla ilgili bir duyum mu var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

ChatGPT'den Sinan Oğan'a sorular geliyor

ChatGPT'den Sinan Oğan'a sorular geliyor

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Yapay zeka deyince Babala’da ChatGPT’den sorular istedim. O da bir kaç tane önermiş. Herhangi bir tarihi şahsiyetle akşam yemeği yiyecek olsanız kim olurdu ve neden?

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: En sevdiğiniz Türk yemeği nedir? Kendiniz pişirmeyi denediniz mi?

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Siyaset dışında insanları şaşırtabilecek bir hobiniz veya ilgi alanınız var mı?

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Bir kitaptan, filmden veya TV showundan bir karakter olabilseydiniz kimi seçerdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: Biraz önce “HDP’siz de Millet İttifakı kazanacak” dediniz. Meclis çoğunluğu için… Siz de tehlikelerden bahsettiniz. Kritik olması açısından üstümüze düşüyor soracağız. Seçimin kritik olduğunu ve kazanan açısından farkın açılması gerektiğini de söylediniz. Bu farkı açmak için Kılıçdaroğlu lehine çekilmeyi düşünür müsünüz?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Burak Boyoğlu: Sosyal medyada rüzgarı biraz arkanıza almış gözüküyorsunuz. Muharrem İnce’nin önüne geçmiş gibisiniz. Her yerde videolarınızı görüyorum. Altar’ın oğlu Tarkan kıvamında videolar görüyorum yaratıcı editler. Bunları izliyor musunuz? Nasıl buluyorsunuz? Profesyonel bir kadro ile mi çalışıyorsunuz. Bunlar tamamen gönüllü oluşum mu?

Onedio İş Dünyası ve Ekonomi Editörü Özder Şeyda Uyanık: Burada bitmiyor yani daha sonraki kampanyalarda daha mı umutlusunuz? Öyle mi anlayalım?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
32
22
12
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mugobiz

Kimse şunu göremiyor mu ? Sinan Bey gerçekten donanımlı, düzgün, bilgili ve eğitimli biri eyvallah. Ancak ! Bu ülke büyük şehirlerden ve sosyal medya kullan... Devamını Gör

syborg

Size katılıyorum. Makaleye geçmeden önce, başlıkta yer alan 'Çekilecek mi?' sorusunu (alınma yok) speküle ederek yanıtladım iç sesimle: "n.h çekilir :) 💁 tam... Devamını Gör

Thistle

Sonunda şöyle güzel, uzun uzun bir Sinan Oğan paylaşımı geldi Onedio'dan. Son virajda da olsa, tebrik ve teşekkür ederim. Bu videoları sonuna kadar izleyen s... Devamını Gör

Esra

hangi tarafta olacakmis

Samurai Cat

Gerçekten mükemmel donanımlı ve akılcı bir insan. Er yada geç bu ülkeye yakışır CB kendisi olacaktır. Üye de oldum, desteğe devam edeceğim.