Görüş Bildir
Haberler
Sims 4'ü Seviyorsanız Oynamanız Gereken 13 Oyunu Söylüyoruz

Sims 4'ü Seviyorsanız Oynamanız Gereken 13 Oyunu Söylüyoruz

Sims 4 bağımlısıysanız bu liste sizi oldukça memnun edecek. Yaşam simülasyonu içeren, karakter özelleştirme ve hatta tasarımlar konusunda sizi yarı yolda bırakmayan oyunları listeliyoruz. 

İşte karşınızda Sims 4 benzeri 13 oyun;

Kaynak: https://gamerant.com/sims-4-similar-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Terraria

1. Terraria

Sims serisine tür bakımından uzak kalıyor olsa bile, Terraria içerisinde ev kurabilir, onu dizayn edebilir, karakterinizi özelleştirebilir ve oyundaki diğer NPC'ler ile etkileşime geçebilirsiniz. Sims serisinde olmayan aksiyon kısımlarını bir kenara bırakırsak bu listeye girmesine şaşırmamalıyız.

2. Stardew Valley

2. Stardew Valley

Artık bilmeyen, duymayan kalmamıştır herhalde. Stardew Valley, Sims serisine görsel açıdan benzemese bile oldukça yakın bir oynanışa sahip olmasıyla tanınıyor. Kendi çiftliğinizi kurabilir, dünyasında karakterler ile iletişime geçebilir ve birçok farklı sosyal aktivitede bulunabilirsiniz.

3. House Flipper

3. House Flipper

Elbette içerisinde karakter yaratma ve kontrol sistemi bulunmuyor ancak kendi evinizi dizayn edebileceğiniz ve yüzlerce içeriği bulunan bir oyun House Flipper. Sadece kendi evinizle kalmıyor, başka insanların evlerini de dekore edebiliyorsunuz.

4. Minecraft

4. Minecraft

Küp küp bile olsa dilediğiniz her şeyi yapabileceğiniz ve inşa edebileceğiniz bir evreni sizlere sunan Minecraft, Sims serisine benzer özellikler taşıyor. Oyun içerisinde karakter yönetimi konusunda Sism serisi ile benzer özellikler olmasa bile kendi evinizi dilediğiniz gibi tasarlayabilir ve farklı maceralara çıkabilirsiniz.

5. Planet Zoo

5. Planet Zoo

Bu sefer insan değil de hayvanları yöneteceksiniz. Planet Zoo, kendi hayvanat bahçenizi kuracağınız ve hayvanlarınızın en ince ayrıntılarına kadar bakımını üstleneceğiniz bir oyun. Hayvanat bahçenizi de keyfinize göre dekore etme şansınız bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cities: Skylines

6. Cities: Skylines

Hazır devam oyunu da duyurulmuşken tekrar dönüp bakmanız gereken Cities: Skylines, kendi şehrinizi inşa edebileceğiniz, altyapı sorunlarıyla ilgilenebileceğiniz ve çeşitli meslek gruplarını yönetebileceğiniz devasa bir simülasyon oyunudur. Sims serisine benzerlik göstermesi bu sebepler yüzünden kaçınılmaz oluyor.

7. My Time At Portia

7. My Time At Portia

My Time At Portia, The Sims 4'e benzer özelliklerle karşımıza çıkıyor. Dünyası içerisinde arkadaş olunacak ve etkileşime geçilecek bir sürü karakter bulunmasının yanı sıra, farklı maceralara ve görevlere de yelken açacaksınız. Stardew Valley'den esinlendiğini ve Sims serisine benzerlik taşıdığını tekrar hatırlatmamız gerek.

8. Two Point Hospital

8. Two Point Hospital

Hastane yönetmek sandığınız kadar kolay olmayabilir. Two Point Hospital, kendi hastanenizi kuracağınız ve içerisindeki olaylara yön vereceğiniz bir yapım. Sims serisinin olay yönetme ve simülasyon içeriklerinin bir benzerini bu oyunda bulabilirsiniz, aman iğnelere dikkat!

9. Fallout Shelter

9. Fallout Shelter

Kıyamet sonrası bir sığınakta yaşayan bazı insanları kontrol ettiğiniz Fallout Shelter, size sona ermiş bir dünyada bakmanız gereken insanlar sunuyor. Onların yiyeceklerini, barınmalarını ve güvenliğini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çeşitli olay örgüleriyle de karşı karşıya kalıyorsunuz.

10. Dinkum

10. Dinkum

Sims serisine oldukça benzeyen Dinkum, kendi kasabanızı kuracağınız ve çeşitli NPC'ler ile etkileşime geçebileceğiniz bir oyun. Kendi karakterinizi tasarlayabilir, aile kurabilir, çeşitli görevler yapabilir veya sadece sakinleştirici bir müzik açıp takılabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Second Life

11. Second Life

İsminden de anlaşılacağı üzere adeta ikinci bir hayatınızın olacağı Second Life, bu listede Sims serisine en çok benzeyen oyun olarak düşünülebilir. Yeri geldiği zaman eğitim olarak gösterilen, yeri geldiğinde ise toplantıların bile düzenlendiği oyun içerisinde tamamen kendi karakterinizi tasarlayabilir ve gerçekçi bir dünyaya sanal adımlar atabilirsiniz.

12. Animal Crossing: New Horizons

12. Animal Crossing: New Horizons

Sadece Nintendo cihazlarında çalışan bir oyun olsa bile Sims serisi ile benzerliklerini göz ardı edemeyeceğimiz bir oyun olan Animal Crossing: New Horizons, harika bir yaşam simülatörüdür. Dünyası içerisinde çok fazla sosyal aktivite barındırıyor ve balık tutmadan çiftçiliğe kadar birçok mesleğe de ev sahipliği yapıyor.

13. Farming Simulator

13. Farming Simulator

Çiftçilik simülatörü denince akla gelen ilk oyunlardan birisi olan Farming Simulator serisi, kendi çiftliğinizi kurduğunuz ve her bakımdan onunla yükümlü olduğunuz bir simülasyon oyunu. Gerçekçi yaklaşımı sayesinde bu listeye girmeye hak kazanıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?