Görüş Bildir
Haberler
Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı 12'nci Gününde Sona Erdi

Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı 12'nci Gününde Sona Erdi

Ulaş
14.11.2015 - 14:14

Diyarbakır Silvan İlçesi'nde saat 14.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde 12. gününe giren sokağa çıkma yasağının sona erdiğini duyurdu. 

Valilik'ten yapılan açıklamada, 'Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasına müteakip huzur ve güven ortamı yeniden tesis edilerek Silvan Kaymakamlığımızca 14.11.2015 Cumartesi günü saat: 14:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır.' denildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama:

Silvan ilçesinde BTÖ mensuplarınca sokakların bariyerler ve hendeklerle kapatılarak kamusal faaliyetlerin ve vatandaşlarımızın günlük yaşamının, çocuklarımızın eğitim hakkının, sağlık hizmetlerinin alınmasının ve verilmesinin, vatandaşlarımızın kendi evlerine ve özel alanlarına girmelerinin engellenmesi, terör örgütleri tarafından başta kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza yönelik saldırı, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma, vb. eylemlerin devam etmesinden dolayı; bariyerlerin kaldırılması, hendeklerin kapatılması, bariyer ve hendekler içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak, 03.11.2015 Salı gününden itibaren Silvan ilçesinde faaliyet planlanmış ve Silvan Kaymakamlığımızca 03.11.2015 Salı günü saat 05:00’den itibaren ilçemiz Tekel, Konak ve Mescit mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Güvenlik birimlerimizce BTÖ mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan faaliyet esnasında BTÖ mensuplarının silahlı ve bombalı saldırıları sonucu 1 Jandarma Teğmen ve 2 Polis şehit olmuş, yaralanan 1 Uzman Çavuş ve 1 Polis Memurunun ise tedavilerine devam edilmektedir. BTÖ mensupları ile devam eden çatışmalar sırasında 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Yaralanan vatandaşlardan 2 kişinin tedavilerinede hastanelerimizde devam edilmektedir. Son çalışmalar sırasında güvenlik güçlerimize yapılan saldırılar sonucu meydana gelen çatışmalarda 5 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, 10 BTÖ mensubunun da etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Ayrıca yapılan faaliyet esnasında 22 şahıs gözaltına alınmış, yapılan tahkikatlar neticesinde 1 şahıs tutuklanmış, 20 şahıs serbest bırakılmış, 1 şahsın ise gözaltı işlemi devam etmektedir. 

Yapılan çalışmalar esnasında; 

  • 4 adet Kaleşnikof tüfek 

  • 2 adet Tabanca 

  • 1 adet Mauser Tüfek 

  • 5 adet Av Tüfeği 

  • 9 adet şarjör 

  • 709 adet mermi mühimmatı 

  • 1 adet EYB ( el yapımı bomba

  • 1 adet Roketatar

  • 5 adet Roketatar mühimmatı 

  • Değişik ebat ve çapta elektrik kablosu 20 Kg nevi bilinmeyen patlayıcı madde yapımında kullanılan toz madde, ele geçirilmiştir. 

Ayrıca faaliyet yürütülen 3 mahallemizde BTÖ mensuplarınca açılan 22 hendek ve barikat kapatılmıştır. Hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılardan 12 adedi çatışmalar esnasında patlamış, faaliyet sonrası tespit edilen patlayıcılardan 4 adedi yerinde,8 adedi ise güvenli alanda imha edilmiştir. Silvan ilçemizdeki olaylar ile ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. 

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği süre içerisinde Silvan Kaymakamlığınca bölgede bulunan vatandaşlarımıza ekmek ve gıda yardımlarında bulunulmuş, barınma ihtiyacı olan ailelere gereklidestek verilmiştir. Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sırasında zarar gören vatandaşların bu zararları, Silvan Kaymakamlığınca oluşturulacak Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenerek ilgililere ödeme yapılacaktır. 

'Hendekler kapatıldı, barikatlar kaldırıldı'

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasına müteakip huzur ve güven ortamı yeniden tesis edilerek Silvan Kaymakamlığımızca 14.11.2015 Cumartesi günü saat: 14:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır.

Vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılık ve faaliyet süresince güvenlik görevlilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunmalarını sağlamak maksadıyla terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
4
3
2
1
1
0