Görüş Bildir
Haberler
Sıkı Kalçalara Sahip Olmanın Yolları

Sıkı Kalçalara Sahip Olmanın Yolları

Kadınon.com
12.01.2015 - 12:50 Son Güncelleme: 12.01.2015 - 16:11

Sağlıklı ve sıkı kalçalara sahip olmak ister misiniz? Bu da soru mu değil mi? Kim istemez ki? O halde sıkı kalçalara sahip olmak için neler yapmalı, ne yiyip ne içmeli ve nelerden uzak durmalı gelin bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer siz de fit bir görünüme kavuşmak istiyorsanız öncelikle yediklerinize ve içtiklerinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanında sporu da yaşamınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Her şeyden önce sağlığınız için bol bol su içmelisiniz. Bunun ölçüsünü bilmeyen kalmadı artık. Günde 2-2,5 litre su. Sizi gün boyu tok tutacak yumurta, çorba, salata gibi besinlerin yanında vitamin ve mineral bakımından zengin olan meyve ve sebzeleri de mevsimine göre tüketmelisiniz.

Uzak durmanız gerekenler arasında sizin de tahmin ettiğiniz gibi bol kalorili yiyecekler, o tadına doyum olmayan hamur işleri ve yağda kızartılmış yiyecekler var. Mümkün olduğunca da şekerli ve tuzlu şeylerden kaçının. Bunun yanı sıra asitli ve gazlı içecekleri de tüketmemenizde fayda var. Bunlar yendiğinde direk kilo olarak kalıyor ve o hiç sevmediğiniz selülit oluşumunun dostu oluyor.

Sıra geldi spor yapma kısmına. Sarkık ve biçimsiz kalçalardan kurtulmak için spor şart. Peki, hangi sporları yapmalı? Yüzme tüm bedeninizi çalıştırdığı gibi kalçalarınızı da çalıştırır. Eğer yüzme biliyorsanız öncelikle bunu tavsiye ediyoruz. Yüzmenin dışında bisiklet sürmek, koşu bandından koşmak, yürüyüş yapmak… Bunlar bacaklarınızı ve kalçalarınızı çalıştırdığı için daha etkili bir sonuç verir. Hiçbirini yapamam diyorsanız evde kendiniz düzenli olarak belli bir saat egzersiz yapabilirsiniz. Ama egzersizleri burada anlatamayacağım için konuyla ilgili videoları internetten rahatlıkla bulabilirsiniz.

**Bunlara ek olarak soğuk duşun selülitler üzerindeki etkisi biliniyor. Banyodan sonra problemli bölgeye soğuk su uygulayarak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz ve daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Yine banyo sırasında kese yapmanızda olumlu sonuçlar verecektir. Ve bitki çayları.

Diyetlerde kullanıldığı gibi yağ yakımında da oldukça etkili. Yeşil çay, kiraz sapı suyu, maydanoz suyu bunlardan birkaçı…

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/siki-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın