Görüş Bildir
Haberler
Sigarayı Bırakmanıza Yardımcı Olacak 15 Yiyecek ve İçecek

Sigarayı Bırakmanıza Yardımcı Olacak 15 Yiyecek ve İçecek

Sigaranın bu kadar zararı varken hem de bu kadar pahalıyken neden hala sigara tüketmeye devam ediyoruz? 

Eğer sigarayı bırakmaya karar verdiysek, nikotin içeren veya sigaradan iğrendiren ürünlerle beslenerek; vücudumuzun nikotin ihtiyacını biraz olsun söndürebiliriz. O zaman gelin, bu günden itibaren sigarayı bırakalım ve daha sağlıklı bir yaşama adım atalım. *-)

1. Canımız kanımız patlıcanımız

Nikotinli yiyeceklerin başında canımız kanımız patlıcanımız geliyor. 1 gr patlıcan tam olarak 1000 ng nikotin içeriyor. Hal böyle olunca sigarayı bırakmak isteyenlerimiz, patlıcana sarılarak nikotin ihtiyacını karşılıyor ve sigardan uzak duruyor. Zaten patlıcan candır gerisi heyecandır.;)

2. Evimizin kralı patates

Her daim evimizde bulundurduğumuz patates, içinde barındırdığı nikotinle sizi kendinizden geçirebiliyor. Patates püresinde açığa çıkan nikotin daha fazla olduğundan püre halinde yediğinizde yerlerde bile yuvarlanabilirsiniz. Kral patatesimizin içi gibi dışı da tertemiz maşallah! 2 kilo patates kabuğu bir paket sigara demek. Aman hastanelerden toplamayalım sonra!

3. Kırmızının çakması, yeşil domates

3. Kırmızının çakması, yeşil domates

Çarşıda pazarda pek görmediğimiz ama nikotin manyağı olan yeşil domates, ihtiyacınız olan nikotini size fazlasıyla verir.

4. Her derde deva kırmızı domates

Domates ve sigara beyinde aynı noktaları uyardığı için canınız sigara istediğinde bir domates ısırın. Tamamen bırakmak için 20 gün boyunca bir çay bardağı domates suyu için, böylece vücudunuzu sigaranın yaratmış olduğu tahribatın bir kısmından da temizlemiş olursunuz.

5. Yak bi biber!

5. Yak bi biber!

100 gram biber, içinde 7.7 - 9.2 ng arasında nikotin bulundurur. Yak bi biber de çekelim içimize be!

6. Mevsimlerden bahar, yemeğin üstüne çek bir karnabahar

Yeşil domates ve patlıcan kadar olmasa da karnabahar, bir gramında içerdiği 16.8 ng nikotin oranıyla diğer sebzelerle yarışır durumda.

7. Yakmadan önce bir bardak süt

Sigaranızı yakmadan önce bir bardak süt içerseniz, sigaranın tadı size kötü gelecektir. Hatta bir rivayete göre sigaralarınızı süte batırıp kuruduktan sonra içerseniz sigaraya bir daha elinizi sürmeyeceksiniz!

8. Al al yanacıklar gelsin elmacıklar

Elmanın nörotoksinlere karşı hücre yapısını koruyarak sigara bırakma sürecinde yaşanan strese bağlı hücre hasarını önleme yetisi mükemmel. :) Aynı zamanda sigaranın yıpratmış olduğu cici akciğerinizin de çalışma fonksiyonlarını düzenleyebiliyor.

9. Kereviz kıymetlimiz

Kereviz sapı da süt gibi sigaranın tadını kötüleştirdiği için sigarayı bırakmanızda yardımcı olabiliyor. Kereviz dışında kabak, patlıcan, fasulye de aynı etkiyi yaratabilir. Kereviz sapını yiyemiyorsanız, havuç kemirmeyi deneyebilirsiniz. :)

10. Hop dedik orda kal portakal

20 gün boyunca yiyeceğiniz yarım portakal sigara içme isteğinizi azaltabilir.

11. Reisimiz ıspanak

Temel reisimizin izinden gidiyoruz ve sigarayı bırakmamıza yardımcı olması için ıspanak yiyoruz!

12. Kırmızı şarap

Kırmızı şarapta sigarayı bırakmanıza yardımcı olurken aynı zamanda akciğerinizi de temizleyerek akciğer kanseri olma oranınızı azaltabiliyor. Aman fazla kaçırıp sarhoş olmayın.

13. Yulaf ezmesi

Sıcak suda bekletilmiş iki yemek kaşığı yulaf ezmesini 20 gün boyunca yemeniz vücudunuzun nikotin ihtiyacını azaltabilir.

14. Muz

B vitamini ve potasyum içerdiğinden sigaranın yaratmış olduğu zararlı etkileri yok ederken aynı zamanda da ağzınızda yaratacağı kötü tattan ötürü sigarayı bırakmanızda yardımcı olabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
49
36
22
11
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın