Görüş Bildir
Haberler
Sıfırdan İngilizce Öğrenmek İsteyenler İçin Online Yararlanabilecekleri Ücretsiz Kaynaklar

Sıfırdan İngilizce Öğrenmek İsteyenler İçin Online Yararlanabilecekleri Ücretsiz Kaynaklar

Sıfırdan bir dil öğrenmek hiç şüphesiz çok zor. Fakat teknolojinin gelişmesi ve her şeyin dijital ortama taşınmasıyla artık yeni bir öğrenmek parmaklarımızın ucunda! İster sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyin isterseniz de okuma becerilerinizi geliştirin bu içerikte önereceğimiz kaynakların her açıdan yardımı dokunacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okumasını geliştirmek isteyenlere:

News in Levels

News in Levels

Kullanıcılara İngilizce seviyelerine göre haberler sunan News in Levels, özellikle okumasını geliştirmek isteyenler için bulunmaz bir nimet. İngilizce haber okumak isteyenler için de muazzam bir başlangıç noktası.

Engoo Daily News

Engoo Daily News

İçerisinde global çapta ses getirmiş çeşitli haber ve makalelerin yer aldığı Engoo Daily News, İngilizce okuma çalışması için son derece verimli.

Mental Floss

Mental Floss

Bilim, fizik ve sanat alanında makalelerin yer aldığı Mental Floss, bir şeyler öğrenerek okumasını geliştirmek isteyenler için gayet iyi bir giriş seviyesi.

Mashable

Mashable

Geçtiğimiz günlerde ülkemize de gelen bir dijital medya şirketi olan Mashable, şimdilerde Türkçe dil desteğiyle yayında olsa da İngilizcesini geliştirmek isteyenler için ABD sayfasında binlerce yabancı dilde içerik barındırıyor. Üstelik hepsi güncel!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dinleyerek öğrenmek isteyenlere:

ELT Podcast

ELT Podcast

Günlük dilde kullanılan örnek diyalogları dinleyerek öğrenmeye yarayan ELT Podcast, söz konusu diyalogları hızlı ve yavaş şekillerde kullanıcıya dinletiyor.

6 Minute English

6 Minute English

BBC'nin podcast içeriği olan 6 Minute English, her hafta farklı bir konuda konuşulan İngilizce diyalogları kullanıcılara sunuyor. Özellikle konuşma dilini düzeltmek isteyenler için son derece açık.

The English We Speak

The English We Speak

Daha çok günlük hayatta kullanılan deyimleri ve yeni ifadeleri öğretmeye yönelik olan bu podcast, İngilizce geliştirmenin yanı sıra genel kültür alanında yeni bilgiler sunuyor.

Luke's English

Luke's English

2009 yılından beri devam eden bir podcast serisi olan Luke's English, İngilizce öğretmenin yanı sıra var olan İngilizce bilgilerini pekiştirmek için de muazzam.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazmasını geliştirmek isteyenlere:

Grammarly

Grammarly

İngilizce yazılardaki grammer hatalarını düzelten bir uygulama olan Grammarly, özellikle İngilizce seviyesini yazarak geliştirmek isteyenlere ve iş İngilizcesi alanında ilerlemek isteyenlere tüm hatalarını gösteriyor.

Ludwig

Ludwig

İngilizce metinleri daha iyi yazmak ve yazdığınız cümlelerin anlamlı olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, Ludwig tam size göre!

ProWritingAid

ProWritingAid

Çevrimiçi bir içerik düzenleme aracı olan ProWritingAid, İngilizce destekli olduğu için yazdığınız İngilizce metinlerin doğruluğunu hemen tespit edip hatalı olduğunu bölümleri bildirebilir.

Konuşma ve telaffuz geliştirmek isteyenlere:

İçeriğin Devamı Aşağıda

HelloTalk

HelloTalk

HelloTalk, kullanıcıların kullanıcı düzeltmeleri yoluyla İngilizce öğrenmesine yardımcı olan bir dil öğrenme uygulaması.

Speaky

Speaky

Birçok milletten insanla tanışıp sohbet etme imkanı sunan Speaky, İngilizceyi anadili İngilizce olan insanlarla konuşarak öğrenmek isteyenler için harika bir uygulama.

Tandem

Tandem

Tandem,  dil öğrenmek isteyen kişileri anadili İngilizce olan kişilerle buluşturan bir dil değişimi uygulamasıdır. Kullanıcılar mesaj ya da sohbetle iletişim kurabilirler.

Forvo

Forvo

Bünyesinde birçok farklı dil barındırmasına rağmen İngilizce konusunda epey gelişmişlik sunan Forvo, dil öğrenme konusundaki en önemli sorun olan telaffuzu düzeltmek için kullanılıyor.

Son olarak sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenlere:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duolingo

Duolingo

Dünya çapında popüler bir uygulama olan Duolingo, kullanıcılara aralıklı tekrarlamayı kullanarak kelime bilgisi, gramer ve telaffuz alıştırması yaptırıyor. Hiç İngilizce bilmeyen biri için harika bir başlangıç!

Memrise

Memrise

Aralıklı kelime öğrenme yöntemiyle İngilizce öğreten uygulama, aynı zamanda kullanıcıların hazırladığı içeriklerle okuma provalarına da açık bir yer.

Busuu

Busuu

İçeriğinde pek çok dil bulunan Busuu, dil öğrenimi için kurulu bir sosyal ağ olarak nitelendiriliyor. İçerisinde opsiyonel satın almalar olsa da genel olarak ücretsiz bir uygulama.

Beelinguapp

Beelinguapp

Kullanıcılara aynı anda iki dilde bir metin göstererek çalışma ortamı yaratan Beelinguapp, daha çok okuyarak öğrenme alanında iyi bi uygulama.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maho

Duolingo.

Ahmet Ceran

İnter İngilizce uygulamasına bir bakın derim ben. Speaking uygulamaları arasında en iyisi. En azından konuşma pratiği yaparak gelişme sağlarsınız.