Görüş Bildir
Haberler
Şiddete Karşı Bir Araya Gelen Kadınlar Polis Ablukasında: Çok Sayıda Gözaltı Var

Şiddete Karşı Bir Araya Gelen Kadınlar Polis Ablukasında: Çok Sayıda Gözaltı Var

İstanbul Taksim’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Tünel'de bir araya gelen kadınlara, polis biber gazı ile müdahale etti. Çok sayıda kadın gözaltına alınarak, darbedildi. Gözaltına alınanlar arasında SOL Parti PM Üyesi Çiçek Çatalkaya ve BirGün muhabiri Yaren Çolak'ın da bulunduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 50 kadın Şişhane’den Karaköy’e inerken polis ablukasına alındı

Yaklaşık 50 kadın Şişhane’den Karaköy’e inerken polis ablukasına alındı

Beyoğlu Kaymakamlığı, Taksim'deki 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemlerinin yasaklandığını dün kamuoyuna duyurmuştu. 

Bugün ise Metro İstanbul tarafından duyuruda İstanbul Valiliği kararı gereği Şişhane ve Taksim istasyonlarında metronun durmayacağı açıklandı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, 'İstanbul Valiliği kararı gereği saat 15.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane ve Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır' ifadeleri kullanıldı.

Yasaklara rağmen kadınlar saat 19.00'da bir araya geldi. Ancak yaklaşık 50 kadın Şişhane’den Karaköy’e inerken polis ablukasına alındı.

Daha sonra Tünel Meydanı'na yürümek için Sofyalı Sokak'ta toplanan kadınların ise önü polis tarafından kesildi. Kadınlar polis çemberine alındı.

Gözaltına alınanlar arasında SOL Parti PM Üyesi Çiçek Çatalkaya da bulunuyor

Gözaltına alınanlar arasında SOL Parti PM Üyesi Çiçek Çatalkaya da bulunuyor

Beyoğlu Evlendirme Dairesi önünde toplanıp yürüyüşe geçen kadınlara polis müdahale ederek, gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında SOL Parti PM Üyesi Çiçek Çatalkaya ve haber takibi yapan BirGün muhabiri Yaren Çolak'ın da bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Kadınların nefes almasına tahammülleri yok siz bir de protesto yapmaya çalışıyorsunuz.

yengegeldikmi

Şu ülkede müdahale edilecek onlarca şey varken haklının karşısında durmak kısaca acizliktir. Siz bu ülkenin kanayan yaralarına merhem olamıyorsunuz belli ki.

Orçun

Çeşitli organizasyonları sırf bize destek oluyorlar diye içinize almadığınız zaman meşru görülecek olan yürüyüştür. Bilmem ne sol partisinin kadın kolları ba... Devamını Gör