Görüş Bildir
Haberler
SGK'dan Faizsiz Kredi İmkanı! Ziraat Bankası ve Halkbank'dan Başvuru Yapmak Yeterli Olacak!

SGK'dan Faizsiz Kredi İmkanı! Ziraat Bankası ve Halkbank'dan Başvuru Yapmak Yeterli Olacak!

Ömer ÖNDER
05.05.2022 - 17:44

Ev almak veya evini değiştirmek isteyen binlerce vatandaş bankaların kredi imkanlarını yakından takip ediyor. En ucuz ve avantajlı konut kredileri konusunda araştırma yapan vatandaşlara SGK tarafından bazı koşulları sağlayan kişiler için avantajlı faizsiz kredi imkanları bulunmakta. SGK'nın sağladığı faizsiz krediden yararlanmak isteyen birçok kişi ayrıntıları merak ediyor. Peki SGK'nın faizsiz konut kredisinden kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ev almak isteyen vatandaşlara sağlanan sıfır faizli konut kredisi sadece bir kere başvurulup 240 bin TL'nin üzerinde sıfır faiz imkanı sağlıyor. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak olan hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası'ndan sağlanacak başvuru kredi almak için yeterli olacak. Kredinin geri ödemesi yapılırken kişinin aldığı aylığın dörtte biri oranında kesinti yapılıyor. Üstelik krediden kişinin kendisi ile birlikte geride kalan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba gibi kişilerde yararlanabiliyor.

SGK Faizsiz Krediden Kimler Yararlanabilir?

SGK Faizsiz Krediden Kimler Yararlanabilir?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

SGK Faizsiz Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

SGK Faizsiz Kredi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurulması gerekiyor. E-devlet üzerinden 'faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu' bölümü tıklanarak başvuru yapılabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın