Görüş Bildir
Haberler
Sevim Emre Kimdir? Orhan Gencebay'ın Eşi Sevim Emre Kaç Yaşında?

Sevim Emre Kimdir? Orhan Gencebay'ın Eşi Sevim Emre Kaç Yaşında?

Taha Çiftçi
08.05.2022 - 20:04

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın yıllardır destekçisi ve hayat arkadaşı olan Sevim Emre güzellik yarışmalarından, yani podyumlardan sinema ekranlarına geçmiş bir isim. Yıllardır Orhan Gencebay'ın yanından hiç ayrılmayan, Gencebay'ın başarılı sanat kariyerinde büyük payı olan Sevim Emre'nin biyografisi merak ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevim Emre Kimdir?

Sevim Emre Kimdir?

2 Temmuz 1944 doğumlu Türk Oyuncu Sevim Emre, Eskişehir doğumlu ve aslen buralı olan, Türkiye'yi güzelliği ile büyülemiş, ardından bu alanda Türkiye'yi çeşitli Avrupa yarışmalarında da temsil etmiş biridir. 

1963 yılında Güzellik Yarışması'nda birinci olan Sevim Emre, ardından Türkiye'yi Beyrut'ta temsil etti. Ardından Avrupa'nın dördüncü güzeli seçilen Emre, buralarda hak ederek aldığı başarıyla ve güzelliği ile Yeşilçam'ın radarına girdi.

İlk oyunculuk deneyimini 1961 yılında Kızıl Vazo ile yaşayan Sevim Emre, 1964'e kadar Yeşilçam'da bir çok filmde oynadı.

Oyunculuğa 2 yıl ara veren Sevim Emre, 1966 yılında Battal Gazi filmi ile kameraların karşısına yeniden geçti. Aynı yıl Turist Ömer Almanya'da filminde de boy gösteren oyuncu, son olarak 1972 yapımı Kader Kurşunu adlı filmde yer aldı.

Orhan Gencebay İle Evliliği

Orhan Gencebay İle Evliliği

Bir dönem Azize Gencebay ile evli olan Orhan Gencebay, Azize Hanım ile yollarını ayırdıktan bir süre sonra Sevim Emre ile evlendi. 1978 yılında başlayan bu evlilik günümüzde hala devam etmektedir.

Orhan Gencebay, bir röportajında hayat arkadaşı Sevim Emre ile olan evliliğinden şöyle söz etmektedir;

'Biz bu dönemin Sevim ve Orhan'ıyız. Tıpkı Leyla ile Mecnun, Romeo ile Juliet gibi'

İkilinin bu evlilikten Gökhan adlı bir de oğulları bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın