Görüş Bildir
Haberler
Sevgi ve Saygı Yükümlülüklerini İhlal Etmiş: Kayınpederinin Cenazesine Gitmeyen Kadına 12 Bin TL Tazminat Cezası

Sevgi ve Saygı Yükümlülüklerini İhlal Etmiş: Kayınpederinin Cenazesine Gitmeyen Kadına 12 Bin TL Tazminat Cezası

ozcanmine
21.01.2019 - 18:26 Son Güncelleme: 22.01.2019 - 08:51

Gaziantep'te 2016 yılında evlenen ve geçimsizlik nedeniyle boşanmak isteyen çift hakkında mahkeme, vefat eden kayınbabasının cenazesine katılmayan kadının, eşine maddi ve manevi olmak üzere toplam 12 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki taraf da birbirini suçladı

İki taraf da birbirini suçladı

Gaziantep 6. Aile Mahkemesinin verdiği karar göre, 2016 yılında Aslı Y. ile evlenen Ali Y.'nin, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediği ve ilerleyen süreçlerde de tazminat talebinin olduğu belirtildi. 

Kararda tarafların birbirini suçladığı aktarılırken, Aslı Y., eşi Ali Y.'nin evine bakmadığı, kişisel ve maddi ihtiyaçların giderilmediği yönünde iddialarda bulunsa da Ali Y.'nin tüm vazifelerini yerine getirdiği kaydedildi.

'Geçimsizliğin meydana gelmesinde' tam kusurlu bulundu

'Geçimsizliğin meydana gelmesinde' tam kusurlu bulundu

AA'nın aktardığına göre, Aslı Y.'nin eşini sürekli başkalarıyla kıyasladığı ve maddiyat yönünden sürekli tartışmalar çıkardığı verilen kararda belirtilirken, kadının, davranışlarıyla evlilik birliğinin kendisine yüklediği sevgi, saygı ve anlayış yükümlülüklerini ihlal ettiği vurgulandı.

Aslı Y.'nin annesinin evine gittiği ve eşinin dönmesini söylemesine rağmen dönmediği, bu sırada Ali Y.'nin babasının vefat ettiği fakat Aslı Y.'nin cenazeye ve taziyeye gitmediği, başsağlığı için bile aramadığını belirten mahkeme, 'Geçimsizliğin meydana gelmesinde tam kusurlu olduğu, buna mukabil Ali Y.'nin iddialarla ilgili bir kusurunun bulunmadığı anlaşılmıştır' ifadelerine yer verdi.

Maddi ve manevi tazminat cezası

Maddi ve manevi tazminat cezası

Aslı Y.'nin kusurlu olduğuna karar veren mahkeme, kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle 5 bin TL maddi, 7 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

"Cenazede çiftlerin birlikte olması ilama bağlanmıştır"

"Cenazede çiftlerin birlikte olması ilama bağlanmıştır"

Ali Y.'nin avukatı Ali Tümbaş, 'Mahkeme, kadının yan sebepler dışında kayınbabasının cenaze törenine katılmamasını, eşini telefonla dahi aramayarak destek vermemesini tam kusurlu bir davranış olarak gördü. Dolayısıyla mahkeme kararında boşanmaya hükmettiği gibi erkeğe verilmek üzere 7 bin lira manevi, 5 bin lira maddi tazminata karar vermiştir. Bu karar göstermiştir ki Türk aile yapısının bir gereği olarak cenaze töreninde çiftlerin birlikte olması gerektiği mahkeme kararıyla ilama bağlanmıştır' diyerek yaşanan durumu açıkladı.

Yaşanan durum sosyal medyada da konuşuldu.

Yaşanan durum sosyal medyada da konuşuldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
66
31
12
8
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kocasından ayrılmış kadın, o adamın babasının cenazesine ne diye gitsin? Belki onu da sevmiyordu? Ne saçma işler yapıyorsunuz, kafayı mı yediniz ya.

Volkan Gülümser

Sıkıntı şurda, cenaze boşanmadan önce olmuş...

Jey

Ya kadin adami terk etmiş niye cenazeye gitsin? Gel demiste gelmemis bak bak!!? Her ayrilmak isteyen kadina kocasi gel diyor bir sekilde gelmeyince de ya öld... Devamını Gör

Aşkito muyum ben

Genelleme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın ama benim karşılaştığım Gaziantepli kadınlar genelde birbirleri ile maddi olarak hep rekabet eden, gereksiz gösteriş... Devamını Gör

Aysun Bulut

Yanlış anlaşılacak bir durum yok maalesef sadece Gaziantep değil o bölgenin genel anlamda kadınları öyle.Kendim Karslıyım sülalem aynı Kahramanmanaraş a geli... Devamını Gör