Görüş Bildir
Haberler
Senin Ruhun Hangi Üniversiteye Ait?

Senin Ruhun Hangi Üniversiteye Ait?

Herkesin gönlünde bir üniversite yatar. Peki sen hangi üniversiteye aitsin?

1. Stresle nasıl başa çıkarsın?

2. En büyük düşmanın kim?

3. Hangi giyim tarzı, sana daha yakın?

4. En büyük korkun hangisi?

5. Son günlerde zamanını en çok nerede geçiriyorsun?

6. Peki, üniversite bitince ne yapmayı düşünüyorsun?

7. Son olarak... Kampüsistan dizisinden bir karakter seç!

"Boğaziçi Üniversitesi" çıktı!

"Boğaziçi Üniversitesi" çıktı!

Senin kesinlikle arka planda kalmayı tamamen reddeden bir yapın var. Elini attığın her işte en iyisi olmayı, bulunduğun ortamda lider olmayı istiyorsun bu yüzden. Başarıyorsun da. Bunun formülü ise senin asla azla yetinmemen. Anka kuşunu bulsan, hani Atlantis nerede diye sorarsın, o derece yani. Tüm bu sebeplerle sen tamamen, dünyanın en iyi kampüsüne sahip Boğaziçi'ne aitsin!

İstanbul Teknik Üniversitesi" çıktı!

Herkesin en iyisi hakkında mutlaka bir fikri vardır. Kimisi der ki, Odtü; kimisi de Boğaziçi. Ama sen İtü'yle bunların arasında hiçbir fark görmüyorsun. Çünkü çok iyi biliyorsun ki, okul üstünden kendini tanımlamak eline hiçbir şey geçirmiyor. Hatta onlar okulları üstünden kendini överken, sen onca yol aldın. Onlara iyi böbürlenmeler, sana da iyi yolculuklar doğru yolunda!

"Orta Doğu Teknik Üniversitesi" çıktı!

"Orta Doğu Teknik Üniversitesi" çıktı!

Dünyanın en meşgul ismi olman kuvvetle muhtemel. Hatta onca işin, ödevin, projenin arasında bu teste nasıl zaman ayırdın, şaşılacak şey doğrusu. Kafanda milyonlarca şey var ayrıca: Kodlar, formüller, felsefi düşünceler. Pek tabii ki, bütün bu meşguliyet şu batasıca dünyayı biraz daha yaşanılır hale getirmek için. Kendi konforunu düşünmemen bundandır işte, rahatsızlığın da. Yoksa sen kodlarınla, formülerinle dokunmasalar bin yıl yaşarsın hocam :)

"Mimar Sinan Üniversitesi" çıktı!

"Mimar Sinan Üniversitesi" çıktı!

Sen cesur olanlardansın. Çünkü sanatçının hayatı çilelerle, fakirlikle ve de hayal kırıklıklarıyla dolu. Ama sanatçıyı sanatçı yapan tam da bunlar değildir de nedir. Hassassın, 'farkında'sın ve hayalcisin de. Bu özelliklerin yoksa, senden parayı ya da kariyerini almışlar ne fayda bay/bayan sanatçı!

"Ankara Üniversitesi" çıktı!

"Ankara Üniversitesi" çıktı!

Şu hayatta en korktuğun şey, yalnızlıktır kuşkusuz. Bu yüzden çevreni arkadaş duvarlarıyla örüyorsun. Arkadaş canlısısın ve yeni arkadaş edinmeyi de çok seviyorsun. Ayrıca toplumsal meselelere de gözlerini kapamıyor, ufak bir faydan dokunur belki diye kendini feda etmek pahasına mevzuya karışabiliyorsun. Doğrucu Davut'sun yani. Susanın dilsiz şeytan sayıldığı Ankara Üniversitesi'ne aitsin kısaca!

"Marmara Üniversitesi" çıktı!

"Marmara Üniversitesi" çıktı!

Şu hayatta bazıları şanslı doğar: Yapacak bir şey yok. Seninse şanstan yana hiç yüzün gülmüyor. Bu yüzden tabiri caizse itler gibi çalışman gerektiğini biliyorsun. Tam bir atom karıncasın sen: Bir dakika bile boş kalmazsın; hep meşgulsün, hep bir yerlere yetişiyorsun. Sabırlısın ve temkinin sözlükteki karşılığısın ayrıca; zaten risk ne yapacağını bilemeyenlerin sevgilisidir. Sen hep bekle, hep kazan!

"Gazi Üniversitesi" çıktı!

"Gazi Üniversitesi" çıktı!

Sen tam bir takım oyuncususun. Her ne kadar 'birey' çok fazla ön plana çıkarılmaya çalışılırsa da, tek başınalığın yolcusu hep tek olmuştur. Ayrıca dışarıdan bakılınca sert bir mizacın olduğu söylenebilir; ancak bu, seni tanımayanların safsatasıdır kuşkusuz. Senin kabuğunu kıran mutlu olur o kadar söyleyelim.

"Bilkent Üniversitesi" çıktı!

Evet elitsin, ki çoğunun sandığı kadar bunu gözlerinin içine sokmuyorsun. Evet az biraz durumun iyi, ki bunun için kimseden özür diyecek halin yok. Ve evet Bilkentlisin. Ama bunlar seni ya da okulunu tanımlamada oldukça güdük kalır. Yok paralıymış da bilmem ne. Bir kere eğitimin hası senin okulunda, sınavlarını geçmek dünyanın en zor şeyi. Yani millet seni 'kop kop'ta sansa da, 'kop (cope)' deyince, senin midene kramplar giriyor, ki sebebi malum :)

"Anadolu Üniversitesi" çıktı!

"Anadolu Üniversitesi" çıktı!

Ve işte karşımızda eğlence bombası duruyor. Öncelikle 'Kuzum senin hayatta hiç mi işin gücün yok?'. Hep bir eğlencedesin, hep bir partilemelerdesin. Check-in'lerinden baş döner, taglerinden göz yamışır. Swarm'ın Türkiye distribütörü gibisin. Hiç de yorulmuyorsun. Paran çok desek alakası yok. Zamanın çok desek, senin de bir sürü sınavın var, o da yok. Nasıl bu kadar çok gezebiliyorsun şaşırtıcı şey doğrusu. Neyse iyi gezmeler, iyi tozmalar; geri kalansa kıskanmacalara devam :)

"Ege Üniversitesi" çıktı!

"Ege Üniversitesi" çıktı!

Sen kesinlikle gamsızlar ve de rahatlar familyasındansın. Koca bir ömrü çiğdem + birayla kordonda geçirebilirsin. Şu dünyada taktığın en büyük problem ipinle kuşağın. Zaten şu dünyada takmaya değer çok mühim şeyler var da, sen mi bilmiyorsun? Bir kere şehir güzel, hava desen ondan güzel, kadınının erkeğinin güzelliğine ise hiç girmiyorum bile. Kısaca 'Takılcan aga' diyebiliyorsan, sen Ege Üniversitesi'ne aitsin. Kalbin Ege'de kalmasın!

"İstanbul Üniversitesi" çıktı!

"İstanbul Üniversitesi" çıktı!

Sana basitçe pratik diyebiliriz. İşin teorisinde asla değilsin. O iş zaten pratiğe dökülmemişse boş beleş demektir senin için. Bu yüzden Beyazıt meydanında yem bekleyen güvercinler uçmadıkları için senin gözünde tavuktur her daim. Hayat sokakta ayrıca, kitaplarda değil, boş laflardaysa hiç değil. Fazla konuşmayı de hiç sevmediğini söylemek gerek. Bu yüzden 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i akl-ı eserinde' sözü seni kendine çeker durur. Kısaca Avm'ler yalan, her gün önünden geçtiğin Doğu Bank gerçek :)

"Hacettepe Üniversitesi" çıktı!

"Hacettepe Üniversitesi" çıktı!

Senin için denilebilecek en önemli şey, beceriklisin becerikli. Uzmanlaştığın, yoğunlaştığın tek bir konu asla olamaz bu yüzden. Her şeyden az az ama yeteri kadar biliyorsun. Zaten 'tek' şeylerden her zaman korkarsın. Tam da bu nedenle hayata atıldığın zaman hiç de zorluk çekmeyeceksin/çekmiyorsun. İneklemek, kendini kitaplara boğmaksa hiç senlik değil. Şenlikler varken, bam'ın çimlerine serilmek varken dersler de neymiş zaten. Finallerde sabahlanılır, okul bitirilir nedir yani :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
58
56
35
14
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ruhum Boğaziçi bedenim Erzurum sanayi

Damla Sarı

Ruhum ODTÜ, bedenim Çorum Hitit Üniversitesi.

byun baekhyun

ruhum ege bedenim afyon kocatepe