Görüş Bildir
Haberler
Senden Hangi Mısır Tanrısı/Tanrıçası Olurdu?

etiket Senden Hangi Mısır Tanrısı/Tanrıçası Olurdu?

Easterling
25.06.2021 - 19:15

Mısır'ın görkemli mitolojisinden hangi tanrı ya da tanrıçanın senin ruh eşin olduğunu öğrenmek ister misin? 

Haydi o zaman teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenerek başlayalım!

2. Şimdi de yaşını öğrenelim!

3. Gücünü bunlardan hangisinden almak istersin?

4. Hadi bir de savaş silahını seç!

5. Şimdi de alfabeden bir harf seçmeni istiyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kişiliğine en uygun olduğunu düşündüğün hayvan bunlardan hangisi?

7. Son olarak bu Mısır mücevherlerinden birini seçmeni istiyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Set, kaos tanrısı!

Set, kaos tanrısı!

Seth olarak da bilinen Set, güç ve yıkım tanrısıdır. Ezici bir kaba kuvvete sahipti. Bu nedenle ondan korkuluyordu ama aynı zamanda bir koruyucu olarak da görülüyordu. Yani temelde, aynı anda hem korkuldu hem de ona tapıldı - tıpkı senin gibi!

Ra, güneş tanrısı!

Ra, güneş tanrısı!

Ra gibi, etrafınızdaki her şeye ışık ve amaç verirsin. Israrcı ve sadıksın. Efsaneye göre Ra, gecenin sonsuza kadar sürmesi için onu durdurmaya çalışan canavarlarla dolu koridorlardan her gece 12 saat batıya doğru yolculuk etti ve her seferinde başardı. Tıpkı senin gibi!

Horus, gök tanrısı!

Horus, gök tanrısı!

Horus, Osiris ve İsis'in oğlu, ayrıca Mısır hükümdarının ve gökyüzünün tanrısının koruyucusudur. Eski Mısırlılar firavunun 'yaşayan Horus' olduğuna inanıyorlardı. Horus gibi, güçlü konumun için uzun ve sıkı bir şekilde savaştın ve başkalarını yönetmek senin doğanda var.

Amun, tanrıların kralı!

Amun, tanrıların kralı!

Amun tanrıların tanrısıdır: Diğer tanrıların bile hiç görmediği bir tanrıdır aynı zamanda. Sen de onun gibi gizemlerle dolusun.

Osiris, diriliş ve ölüm tanrısı!

Osiris, diriliş ve ölüm tanrısı!

En önemli antik Mısır tanrılarından biriydi ve yeni bir hayata doğru yolculukları sırasında ölülerle ilgilendi. O da senin gibi etrafındaki insanlara rehberlik edebildi ve onların sorunlarını aşmalarına yardımcı oldu. Sen de onun gibi arkadaşların dibe vurduğunda onlara yol gösteren oldun hep.

Isis, tanrıların kraliçesi!

Isis, tanrıların kraliçesi!

Annelik ve doğum tanrıçası, annelerin ve çocukların koruyucusu ve evliliğin mürebbiyesi olarak kabul edilir. Önemli konularda veya aşkla ilgili konularda herkesin yardım istediği kişi sensin. Sen doğuştan bir danışman ve çöpçatansın ve kimse senin güçlerinden şüphe etmeye cesaret edemez.

Mut, cennet tanrıçası ve yaratılışın anası!

Mut, cennet tanrıçası ve yaratılışın anası!

Mut gibi, arkadaş grubunuzdaki anne figürü sensin- herkesin sağlıklı olup olmadığını ve ihtiyaç duydukları her şeye sahip olduğunu kontrol eden kişisin. Herhangi bir tartışma olursa, ortada duran ve çatışmaları çözmeye çalışan kişisin sen. Bu yüzden herkes sana Mut'muşsun gibi tapıyor.

Ailuros, kedi tanrıça!

Ailuros, kedi tanrıça!

Bastet olarak da biliniyordu. Uzunca bir süre Mısır'da bir kediye zarar vermek kanuna aykırıydı ve bu suçun cezası ölümdü. Bastet İsis'in ve Ra'nın kızıydı. Başta cinsellik ve doğurganlık Tanrıçasıyken, ölüleri koruma, ölenlerin başarılı ya da başarısız olduklarına karar verme, yağmur yağdırma, hastalara, özellikle de çocuklara iyileşmeleri için yardım etme özelliklerine ek olarak güneş, ay, analık ve aşk Tanrıçası haline de geldi. Sen de onun gibi çok yönlüsün.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
274
94
76
46
34
18
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın