Görüş Bildir
Haberler
Şehir Tabelalarında Değişikliğe Gidildi: Nüfus ve Rakım Bilgisi Tarih Oluyor

Şehir Tabelalarında Değişikliğe Gidildi: Nüfus ve Rakım Bilgisi Tarih Oluyor

Karayolları Genel Müdürlüğü 81 il, 911 ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan bilgilendirme tabelalarından nüfus ve rakım bilgilerini çıkardı. Her yıl yenilenen nüfus bilgilerini tabelalar üzerinden değiştirerek yapılan masrafı engellemek için düzenlenen uygulama kapsamında sadece şehir ve ilçe isimlerinin bırakılacağı kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karayolları Genel Müdürlüğü, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verileriyle nüfusun değişmesinin ardından 81 il ve 911 ilçenin giriş çıkışlarında bulunan tabelaları yeniden düzenliyor. 

Yeni uygulamada tüm şehir ile ilçe tabelalarından nüfus ve rakım bilgileri kaldırıldı. 

Tabelaların değiştirildiği kentlerden biri olan Eskişehir’de Ankara, Bursa ve Kütahya güzergahlarında bulunan 3 tabela da yeni düzenlemeye göre hazırlandı. Tabelada daha önce yer alan ‘Nüfusu: 872000 ve Rakım 788’ bilgileri kaldırıldı. Tabelada sadece ‘Eskişehir’ yazısı bırakıldı.

"Tabelalardaki değişimi fark ettik"

"Tabelalardaki değişimi fark ettik"

Bir süre önce evlenen ve şehirlerarası geziye çıkan Duygu ve Bilal Ateş çifti, gittikleri birçok şehirde yeni tabelaları fark ettiklerini söyledi. 

Önceden nüfus ve rakım bilgisi yer alan tabelalarda artık sadece şehir isimlerini gördüklerini kaydeden Duygu Ateş, “Tabelalardaki değişimi fark ettik. Önceden nüfus ve rakım belirtiliyordu. Uzun süredir görünmüyordu. Sebebini merak edip, araştırıyorduk. Öğrendik ki, Karayolları tarafından maliyetleri düşürmek için artık yazılmayacakmış. Biz şehir şehir geziyoruz. 2- 3 hafta önce Kırıkkale’ye gittik. Orada da aynı şekilde şehir adı yazıyordu. Nüfus ve rakım bilgileri belirtilmiyordu. Bundan sonra her yerde öyle olacakmış. Biz de gezdiğimiz şehirlerde anı kalması için şehir tabelalarının altında fotoğraf çekiliyoruz” dedi.

Şehir tabelalarından nüfus ve rakım bilgilerinin kaldırılması sosyal medyada da merak konusu oldu. 👇

Şehir tabelalarından nüfus ve rakım bilgilerinin kaldırılması sosyal medyada da merak konusu oldu. 👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
34
10
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Yakında şehir isimlerinide silerler... Onun yerine Reis-i Tayyibistan yazarlar... ..... 🤪😡🤪🐧🐦😢

Emre

Her ilin zaten plaka numarası var, onları kullanarak ufak bir düzenleme; Adana, Şahsım 01; Ankara, Şahsım 06; İstanbul Şahsım 34 vb.

Duru Naz Özgür

Her ilin tabelası en fazla 10 lira tutardı bunu halk kendini bile yapar yani ne gereksiz bi kısma yöntemi sarayda kullanmadığınız ışıkları kapatın amk daha ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

"Her yıl yenilenen nüfus bilgilerini tabelalar üzerinden değiştirerek yapılan masrafı engellemek için". Devletin kasasında ciddi ciddi para kalmamış. Bunu de... Devamını Gör