Görüş Bildir
Haberler
Şehir Efsanesi Olarak Kulaktan Kulağa Yayılan 11 Gerçek Zaman Yolcusu

Şehir Efsanesi Olarak Kulaktan Kulağa Yayılan 11 Gerçek Zaman Yolcusu

OdysseuSword
22.01.2015 - 22:54 Son Güncelleme: 23.01.2015 - 03:39

Görgü tanıklarına ve fotoğraflara rağmen, bu zaman yolculuğu hikayeleri gerçek olamayacak kadar iyi. Dikkat oldukça fazla şehir efsanesi içerir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Billy Meier ve Plejaren

1. Billy Meier ve Plejaren
mentalfloss.com

Fotoğraf albümü olan zaman yolcusu oldukça az. Billy Meier, 1970'li yıllarda İsviçre doğumlu zaman yolcusu, Plejaren diye adlandırılan dünya dışı bir tür vasıtasıyla kronolojik bir yolculuğa çıkmış. Tarih öncesine yolculuk yapmış, dinozorları görmüş, eski Mars'ın yüzeyini görmüş hatta gerçek İsa ile tanışmış (Jmmaneul). Meier'in Plejaren uzay aracı fotoğrafları sonradan çöp kutusu kapağına dönüşmüş. Fotoğraflar ''Life Before Man''adlı kitaptan alınmış ve güzel Plejaren kızlarının fotoğrafları da Dean Martin'in bir şovunda dans eden kızlar imiş.

2. Rudolph Fentz

2. Rudolph Fentz

1950'li yıllarda mutton chop sakallı Victoria dönemine ait biri aniden Times Meydanında belirmiş. Gören insanlar, adamın bir süre şaşkın bir şekilde etrafa bakındığını sonrada adama bir arabanın çarpıp onu öldürdüğünü söylemişler. Polis adamın üzerinde 19. yüzyıla ait para, 1876 yılına ait bir mektup ve kendi adına bir kartvizit bulmuş ve bu eşyaların hiç biride eskiymiş gibi görünmüyormuş. Sonra bayan Fentz'in izi sürülmüş ve anlaşılmış ki kadının eşi 1876 yılında bir anda gizemli bir şekilde kaybolmuş, dolayısıyla da kadın dul olmuş. Tabi sonra bu şehir efsanesinin 1950 yılında Jack Finney tarafından yazılan bir hikaden alındığı anlaşılmış. Jack Finney, Time and Again ve İnvasion of Body Snatchers klasiklerini de yazmış.

3. John Titor

3. John Titor

2036'da hayat nasıl? ''Yiyecek ve yaşam kaynakları yerel olarak yetiştirilmekte, insanlar daha çok okumakta ve yüz yüze konuşmalarda daha fazla beraber vakit geçirmekte. Din çok ciddiye alınmakta, insanlar kendilerini pek çok iş açısından pek çok parçaya ayırabilmekte.'' bu John Titor'un ağzından bir yazı. Kendisi gelecekten gelen bir zaman yolcusu ve ilk olarak 2000 yılında bir internet tartışma platformunda ortaya çıkmış. Geleceğe dair tahminlerde bulunmuş, 2001 yılında, 2036 yılına geri dönmüş. Şu ana kadar hiç bir tahmini de doğru çıkmamış. Üstteki resim de Titor'un askeri rütbesinin şekliymiş.

4. Kronovizör

4. Kronovizör

Zaman yolculuğunun, röntgencilikle benzerliği olduğunu gösteren alet Kronovizör. Geçmişteki zamanlara ayarlanabilen ve geçmişteki yerleri gösteren bir aletmiş. 1950 yılında Benedict papazı Pellegrino Ernetti tarafında icat edilmiş. Kendisi makineyi çarmıha gerilme olayını film edebilmek için kullanmış. Söylentiye göre çekilen film ve makine Vatikan'nın kasalarında saklanıyormuş.

5. Henry Fonda

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Andrew Carlssin

6. Andrew Carlssin

2002 yılında bilinmeyen bir yatırımcı Andrew Carlssin, Wall Street'te alarmlar çaldığında 800 doları hızlıca 350 milyon dolara dönüştürmüş. Tabi ki de yüksek riskli hisse alarak bunu başarmış. Sonrasında bu kadar hızlı bir şekilde kimsenin parasını katlayamayacağından dolayı içeriden bilgi aldığı öne sürülerek tutuklanmış. Polislere 2256 yılından geldiğini söylemiş sonra da hikayenin sahte olduğu ve The Weekly World News'te ki bir haberden alındığı ortaya çıkmış. 10 yıl sonra hikaye hala yeniden basılıyormuş.

7. 1941 Hipster

7. 1941 Hipster
mentalfloss.com

1941 yılında çekilen bu fotoğrafta takım elbiseli ve şapkalı kalabalığın arasında genç bir adam oraya ait değilmiş gibi duruyor. Genç adam yeni dalga bir güneş gözlüğü takıyor, bir fotoğraf makinesi taşıyor ve t-shirt giyiyor. Sonradan anlaşılıyor ki bu tarz bir güneş gözlüğü o zaman biliniyormuş, tuttuğu kamerada Kodak Folding (eski bir tür kamera). T-shirt gibi duran şeyde o zaman bilinen bir süvetermiş. Ama şöyle de bir gerçek var ki günümüz gençlik kavramına çok erken giren adama hakkını vermek lazım.

8. John Krasinski

8. John Krasinski
mentalfloss.com

The Office dizisinden Jim, bir zaman yolcusu olabilir mi? ya da bir vampir? Danimarkalı bir sanatçı olan Christen Kobke'nin 1835'te yaptığı portre John Krasinski ile özdeşlemişe benziyor. Sonra hikaye viralleşmiş. ''NBC'nin pazarlaması için biraz ukala durmuş'' diyen Krasinski ayrıca: ''Ama hoşuma gitti.'' demiş.

9. 1928 yılında Cep Telefonu Kullanan Kadın

10. Philadelphia Deneyi

10. Philadelphia Deneyi

Efsaneye göre, 1943 yılında gizli bir deney yapılmış. Amerikan donanması bir destroyer olan USS Eldridge'i görünmez yapmış ve sonra maddesel olmaktan çıkarıp Philadelphia'dan Norfolk,Virginia'ya tekrar taşımış. Bir açıklamaya göre gemi 10 saniyeliğine geçmişe gitmiş (nasıl olduğu hala muallakta). Deneyin çok kötü yan etkileri varmış. Bazı denizciler görünmez kalmışlar. Gizli devlet projeleri genellikle bu tarz hikayelere açık fakat bu hikaye uzun bir süre dayanmış ve 1984'te ki bir filmin kökenini oluşturmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hakan Nordkvist

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
28
15
9
7
6
4