Görüş Bildir
Haberler
Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkı: Seferihisar'ın Ziyaretçi Akınına Uğrayan Plajını Keşfedin!

Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkı: Seferihisar'ın Ziyaretçi Akınına Uğrayan Plajını Keşfedin!

Özge Tepe
29.03.2023 - 22:38

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alan Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkı, eşsiz ormanlık alanı, bembeyaz kumları ve masmavi suyuyla İzmir'e gelenlerin en sevdiği yerlerden. Maviyle yeşilin eşsiz birleşimini gözler önüne seren Ekmeksiz Plajı, gelen herkesi dinlendirirken bir yandan da tertemiz suyu ile büyülüyor. Burası 2001 yılında mavi bayraklı plajlar arasına da girmiş. Piknik alanlarını saran çam ormanlarında eşsiz vakit geçirebilirsiniz. 

Bu içeriğimizde Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

İşte Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı hakkında her şey:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Soğuk ve berrak deniziyle, ormanlık alandaki yürüyüş yollarıyla Ekmeksiz Tabiat Parkı, İzmir'in Seferihisar ilçesinin en turistik noktalarından. Burası 2001 yılında Mavi Bayraklı plajlarımızın arasına girmiş. 

Kamp ve piknik yerlerine sahip olan Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkında yalnızca denize girmekle kalmayıp tüm günü keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Dilerseniz burada kamp yaparak eşsiz bir doğa tatilinin kapılarını aralayabilirsiniz.

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Burası Seferihisar'ın Teos tarafında yer alıyor. Seferihisar'dan gelirken Sığacık'ın içinden geçerek Teos yönüne doğru gidin. Antik kent kavşağına gelmeden sağa dönün. Daha sonra Güneşköy Sitesi yönüne doğru giderken araçların park ettiği yeri görebilirsiniz.

Park ve plaj içerisine araçla girilmediği için buradaki park yerine aracınızı çektikten sonra kısa bir yol yürüyerek Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkına giriş yapabilirsiniz.

Aynı zamanda buraya 768 numaralı otobüsle de gelmeniz mümkün.

Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkı için konum ve adres bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Adres: Sığacık, Teos Ekmekçi Plajı Yolu, 35460 Seferihisar/İzmir

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Özellikleri

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Özellikleri

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı hakkında bilmeniz gereken bazı hususlar şu şekilde:

  • Ekmeksiz Plajı için arabanızı yukarıda bırakmanız gerek. Daha sonra 5 dakikalık bir yürüyüşle aşağı ulaşabilirsiniz.

  • Burada belli bir tesis yok. Bazı alanlarda günübirlik kamp ve gölgede oturmaya yerler bulunuyor.

  • Kalıcı kamp için şu an uygun olmadığı belirtiliyor. Bunun nedeni gerekli olanakların bulunmaması.

  • Burası yalnızca plaj değil bir tabiat parkı. Dolayısıyla çam ağaçları ve makilik alanlara sahip.

  • Burada daha önce bir yangın çıktı ve otoparkta çekili olan bazı araçlar zarar gördü. 31 Ağustos 2022'ye kadar da yangın riski sebebiyle kapalı olduğu belirtiliyor.

  • Ekmeksiz Plajı denizi oldukça soğuk. Plajı ve denizin içerisi kumluk. Burası bazı günlerde Maldivler'i bile andıran güzelliğe sahip. Deniz, ortalara gittikçe sığılaşıyor.

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Yorumları

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Yorumları

Buraya gelmeyi düşünüyorsanız daha önce ziyaret edenlerin yorumlarından faydalanabilirsiniz:

'Temmuz ayında gittik. Denizi soğuk ama alışılamayacak kadar değil normalde soğuk suya giremeyen biri olarak zorlanmadım. Sabah erken saatte giderseniz yer seçimi konusunda sıkıntı yaşamazsınız ağaç altları ve kayaların yanlarında da gölgelik alanlar mevcut. Koy sabah 9 akşam 7 arası girişe açılıyor. Giriş ücretsiz. Bir yere kadar araba ile gidip sonrasında 10 dakika kadar yürümek gerekiyor inerken sıkıntı yok ama çıkışı zor olabiliyor😅 araba park edilen yerde küçük bir büfe var ama yine de giderken bütün ihtiyaçlarınızı alıp da gitmenizi öneririm. Plajda herhangi bir işletme yok şezlong şemsiye yok. Saat 1 den sonra iyice kalabalıklaşıyor ama bence denizin güzelliği için kalabalığa değer. Uzun süre derinleşmeyen kumu da çok güzel bir deniz o kadar kalabalığa rağmen su bulanmıyor'

'Hafta içi gitmemize rağmen inanılmaz kalabalıktı. Ama su o kalabalığa rağmen çok temizdi. Arabayı park ettikten sonra yaklaşık 10 dk asfalt yoldan yürüyerek sahile ulaşılabiliyor. Şezlong yok. Sahilin etrafı yemyeşil orman olduğu için gölge sorunu yaşamadık. Kumluk, temiz, çivi gibi  soğuk deniz. Yolu biraz zahmetli olsa da değer diye düşünüyorum. İçeride küçük bir büfe ve tuvalet dışında işletme yok, hazırlıklı gelmek lazım. Sırf denizin temizliği ve atmosferin güzelliği için tekrar gelinir.'

'Fahrettin Altay'dan Seferihisar otobüsüne binip ardından 640'a aktarma yaparak geldik. Su buz gibi, dalgasız. Havuz gibi rahat rahat yüzebiliyorsunuz. Sahilde yer bulmak zor, en geç 10-11 burda olmalısınız. Şezlong, şemsiye vs. yok. Doğal güzelliği harika, ağaçların altında sandalyenize oturup kafa dinleyebilirsiniz. Duş görmedik. Tuvalet ve soyunma kabini var'

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Çevresine Gelmişken Gezilecek Yerler

Ekmeksiz Plajı Tabiat Parkı Çevresine Gelmişken Gezilecek Yerler

Ekmeksiz Plajı çevresine gelmişken mutlaka uğramanız gereken diğer yerler şu şekilde:

  • Teos Antik Kenti

  • Sığacık Kaleiçi

  • Teos Marina

  • Akkum Plajı

  • Akvaryum Plajı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın