Görüş Bildir
Haberler
Sayıştay Raporlarına Takıldı: Devlet Kurumlarında Kayda Geçen Yolsuzluklar

Sayıştay Raporlarına Takıldı: Devlet Kurumlarında Kayda Geçen Yolsuzluklar

Sayıştay raporlarının ortaya koyduğu tablo, iktidarın görünmeyen yüzünü gösterdi. Rant aktarımından kadrolaşmaya, menfaat ilişkilerinden boşa giden milyonlarca liraya hepsi raporlara yansıdı. PTT, BOTAŞ, TCDD, TOKİ, Türk Şeker ile Et ve Süt Kurumu’nda usulsüzlükler diz boyu. Neredeyse tüm kurumlar borç içinde yüzüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birgün'ün haberine göre, halk ekonomik krizle boğuşurken kurumlar şatafattan ve israftan hiç ödün vermiyor. Kamu bankalarına dair denetimlerin sonucu da oldukça çarpıcı. Buna göre Halkbank’ın takipteki ‘alacağı’ 17 milyar lira. Ziraat Bankası’nın yakın izlemedeki her 5 kredisinden 1’inin ise Demirören Holding’e ait olduğu anlaşıldı.

Halk Bankası'nın takipteki alacak 17 milyar TL

Halk Bankası'nın takipteki alacak 17 milyar TL

Halk Bankası’nın kredilendirme işlemleri, Sayıştay denetimlerine takıldı. Bankanın en büyük riskli ilk 200 kredisine yönelik 2020 yılında yeterli düzeyde periyodik denetim ve değerlendirme yapılmadığı tespit edildi. Rapora göre, Halk Bank’ın 2020 itibarıyla takipteki alacaklarının tutarı 17 milyar TL’ye dayandı

Demirören’in Ziraat’e borcu 7,7 milyar TL

Demirören’in Ziraat’e borcu 7,7 milyar TL

Ziraat Bankası’nın sorunlu, tahsil edilemeyen ve tahsilinden umut kesilen kredileri devasa boyutlara ulaştı. Vadesi geçmiş ve yakın izlemedeki kredilerin payı 2016 yılında yüzde 1,9 iken, geçen yıl yüzde 10,2’ye fırladı.

Marketlere satılan etler vatandaşa ulaşmadı

Marketlere satılan etler vatandaşa ulaşmadı

Sayıştay denetçileri, üç zincir marketin Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) aldığı et miktarından çok daha az eti tüketiciye sattığını tespit etti. Satılmayan etlerin toplam miktarının, 5 milyon 365 bin kilogram olduğu belirlendi. İdarenin, zincir marketlerin et satışı eksikliğini kapatması amacıyla ucuza et sattığı da öğrenildi. Sayıştay denetçileri, kuruma doğrudan böyle bir görev verilmediğin altını çizerek mevzuata aykırılığa dikkati çekti.

Türk Şeker iflasın eşiğinde

Türk Şeker iflasın eşiğinde

2023 yılına kadar tamamı özelleştirme kapsamında olan Türk Şeker’in birikmiş zararı 2016’da 1,1 milyar TL, 2017’de 1,3 milyar TL, 2018’de satılan fabrikaların kayıtlı net değerlerinin zarar kaydedilmesinin de etkisi ile 2,7 milyar TL, 2019 ile 2020’de de 3,7 milyar TL ve 4,6 milyar TL seviyelerine ulaştı. Birikmiş zararların artışına paralel olarak öz kaynaklar düştü ve 2020 yıl sonu itibarıyla öz kaynak miktarı, eksi 1,1 milyar TL olarak hesaplandı.

Botaş yöneticileri kendi kendilerini ödüllendirdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP ve MHP TOKİ'ye borçlu

AKP ve MHP TOKİ'ye borçlu
trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

TOKİ yedisi AKP, biri MHP, biri bağımsız aday, biri ise kayyum tarafından yönetilen belediyelerden alacaklarını tahsil edemiyor. İdarenin, 10 belediyeden toplam 113 milyon 336 bin TL alacağı bulunuyor.

TCDD'de "Motive olsun diye" güvenlik görevlisini müdür yaptılar

TCDD'de "Motive olsun diye" güvenlik görevlisini müdür yaptılar

TCDD’deki bir güvenlik görevlisine ‘bir seferlik motivasyonun artırılması adına’ A düzeyinde sicil ve başarı puanı verildi. Bir süre sonra güvenlik görevlisi TCDD 2. Bölge Destek Hizmetleri Müdürü olarak görevlendirildi.

Depolar çay dolu ama ÇAYKUR borç batağında

PTT yöneticileri 64 ton yakıt kullanmış

PTT yöneticileri 64 ton yakıt kullanmış

PTT yöneticilerine 49 araç tahsis edildiği ve bunun için 64 bin 516 litre yakıt tüketildiği ortaya çıktı. Tüm bunlar kurum bütçesinden karşılandı. Raporlara göre bu şekilde yöneticilere gereksiz menfaat sağlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
15
12
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Tekrar diyorum Sayıştay raporları alenen tüm pislikleri açıklamasına rağmen bunlar gittikten sonra tüm yolsuzlukların peşkeşlerin hesabı sorulmazsa gelenlere... Devamını Gör

mrspock

sorulmaz

Equal

Sistemi o kadar kötü bozdular ki, bozulan sistem yeni bir sistem haline dönüştü

Halil Değerli

Eski bir söz vardır.... .... Devlet malı deniz.... Yemeyen domuz.... .... Bu öküzlerin hepsi kurumları soydular... .... 😡😠🤪