Görüş Bildir
Haberler
Savcıdan 'Hayır' Diyeceklere Tehdit: 'PKK ile Aynı Muameleyi Göze Alıyorlar Demektir'

etiket Savcıdan 'Hayır' Diyeceklere Tehdit: 'PKK ile Aynı Muameleyi Göze Alıyorlar Demektir'

Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda referandumda 'hayır' diyecek olanları tehdit etti. Kayafoğlu tartışma yaratan mesajında 'Sandıkta ‘hayır’ diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok.” ifadelerini kullandı. 

Kayafoğlu'nun bu sözleri nedeniyle HSYK 3. Dairesi tarafından inceleme izni verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Ceren Deniz'in haberine göre, Cevdet Kayafoğlu, mesajlarında referanduma ‘Hayır’ oyu verecek olanların terör örgütü PKK’ya destek olacağını savundu ve PKK ile aynı muameleyi göreceklerini belirtti. Savcının mesajları şöyle:

“Vereceğiniz oy, aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin.” “PKK anayasa referandumunda ‘hayır’ çağrısı yapmış. Sandıkta ‘hayır’ diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok.”

Kayafoğlu paylaşıma gelen tepkiler üzerine önce profil fotoğrafını ve unvan bilgisini, daha sonra paylaşımlarını sildi.

Kayafoğlu paylaşıma gelen tepkiler üzerine önce profil fotoğrafını ve unvan bilgisini, daha sonra paylaşımlarını sildi.

Kendisine ulaşılmaya çalışılan Başsavcıvekili Kayafoğlu, sekreteri aracılığıyla yaptığı açıklamada konuyla ilgili görüş belirtmek istemediğini söyledi.

İnceleme izni verildi

İnceleme izni verildi

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başsavcı Vekili Kayafoğlu'nun Cumartesi günü paylaştığı iddia edilen Twitter mesajı dolayısıyla HSYK 3. Dairesince inceleme izni verildiğini bildirdi.

Kayafoğlu hakkında müfettiş raporu hazırlanacağını aktaran Yılmaz, rapor doğrultusunda 'gereğinin yapılacağını' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Kayafoğlu'nun sözlerine sosyal medyadan da tepki geldi

Savcı Kayafoğlu'nun sözlerine sosyal medyadan da tepki geldi
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1250
476
133
18
14
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahadır A

Çukurca'da terör örgütüne karşı vatanı savunduk devrelerimle birlikte ve "hayır" diyorum! Sen kim/kimin köpeğisin de kalkıp bana bu yaftayı yakıştırma cür'et... Devamını Gör

Uygar Aytun

Aynı dertten muzdaribiz... Herif resmen bize hakaret ediyor.

Daha düne kadar davulla zurnayla sınır kapısında pkklıları karşılayan bizmiydik lan yıllarca fetönün kucağında oturan bizmiydik amk. İşte siz bunları bidaha ... Devamını Gör

Uygar Aytun

Hele bunlara iyice sinir oluyorum. Ulan ben bundan 25 sene önce G.doğuda komandoydum, defalarca vatan için çatışmaya girdim, bu saçma anayasaya da "HAYIR" di... Devamını Gör