Görüş Bildir
Haberler
Şarj Edilmeden 28 Bin Yıl Boyunca Çalışabilen Pil Ürettiler

Şarj Edilmeden 28 Bin Yıl Boyunca Çalışabilen Pil Ürettiler

R.G.
05.04.2021 - 14:02

ABD merkezli Nano Diamond Battery (NDB) firması, nükleer atıklardan elde edilen radyoaktif izotopları birleştirerek 28 bin yıla kadar dayanacak bir pil oluşturdu. Pilin 2023 yılında satışa sunulması planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkezi ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan batarya şirketi, nükleer atıkları kullanarak 28 bin yıl boyunca kesintisiz çalışabilen bir pil üretti. ​Firma tarafından yapılan açıklamada, elmastan oluşan pilin izotoplar tarafından yayılan enerjiyi çekmek için panelli nano-elmas katmanlarıyla çevreleneceği belirtildi.

Şirket CEO'su Dr. Nima Golsharifi, 'Elmas pil, on binlerce yıl dayanıklılık göstermesinin yanı sıra, nükleer atığın faydalı bir şeklde kullanılmasını sağlayacak' ifadelerini kullandı.

Golsharifi ayrıca, cep telefonlarında ve diğer elektronik cihazlarda 9 yıl kullanılabilecek elmas pil geliştirdiklerini belirtti. Nano Diamond Battery (NDB), elmas pilin insanlar için 'tamamen güvenli' olduğunu ve pili önümüzdeki iki yıl içinde uzay ajansları da dahil ticari ortaklara satışının planlandığını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
7
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TİRYAKİ

forum.donanımhaber'de her ay bir pil haberi çıkıyor... gına geldi artık. Muhtemelen bizim nesil göremeyecek bunları. 2-3 kuşak sonrası dünya sağ kalırsa görür