Görüş Bildir
Haberler
15 Temmuz Anmasında 6'lı Masa Hedefte: 'PKK'yla Beraber Yürüyorlar'

15 Temmuz Anmasında 6'lı Masa Hedefte: 'PKK'yla Beraber Yürüyorlar'

Deniz Gök
15.07.2022 - 18:44 Son Güncelleme: 15.07.2022 - 19:09

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 6. yıl dönümü kapsamında İstanbul Saraçhane Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı programda ilk önce MHP lideri Devlet Bahçeli vatandaşlara hitap etti. Bahçeli, konuşmasında 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız' dedi. Bahçeli'nin ardından Erdoğan sahneye çıktı, hedefinde 6'lı masa ve CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Törende konuşan MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

  • Nice ateş çemberleri yarılarak bu günlere ulaşıldı.

  • Bu cennet vatana leke düşürülmemiştir. Tam 6 yıl evvel Türkiye, işgal edilecekti. Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Teröristler hak ettikleri tepkiyi şiddetle cesaretle görmüşlerdir. Birlik birlik ve dayanışma ruhu FETÖ'yü durdurmuş, hesaplarını boşa çıkarmıştır. FETÖ, Türkiye'ye pusu kurmuş, tuzağa çekmiştir. Müdahale için uygun zamanı kollamışlardır. Hem ordumuza kadar sızmış, hem de devletin tüm kılcal damarlarına nüfuz etmiştir. 

  • 15 Temmuz'dan bir yanda ibret almak bir yandan da destek almak lazım. Siyasi düşüncesi, fikri aidiyeti ne olursa olsun herkesin gayesi Türkiye'nin egemenliği olmalıdır. Devletin bekası her türlü siyasi aranjmanın önündedir. Vurgulamak isterim ki, bu kadar etrafımız kuşatılmışken, siyasi çekişmeler en çok uzak durmamız gereken mayınlı alanlardır. Türk Devleti, 15 Temmuz akşamından itibaren nasıl demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse ülkenin istikbalini aynı şekilde müdafaa edecektir. Her vatandaş, milli devletimizi yaşatma konusunda onurlu duruşunu yaşatmalıdır.

"Türkiye asla zillete düşmeyecektir"

"Türkiye asla zillete düşmeyecektir"
  • Aydınlık ve temiz bir milli yapıya sahip büyük bir devletiz, Cumhur ittifakıyız. Türkiye ve Türk milleti karşısında saf saf toplanıp sıralanan odaklarla kararsızlık geçirmez. Siyasi çetele tutmayız, çıkarlarımızı düşünmeyiz aksini yapanları da hoş görmeyiz. Bunu yapanlara da zillet deriz elimizin tersiyle iteriz. Ganimet avcılığı için devreye giren, sürekli gizli gündemlere yatırım yapanlara, sabır ve demokratik tavrımızla direni bunların oyunlarını bozarız. Türkiye asla zillete düşmeyecektir. Türkiye, kimsesiz ve metruk bir ülke değildir.  Türkiye'nin ihtiyacı farklılıkları kaşıyan değil birleştiren, kimlikleri tahrik eden değil millet kimliğinde buluşturan bir iradedir. 

  • 15 Temmuz gecesi gökyüzünde kanunsuz uçak gezdirenler, onların mağdur olduğunu iddia edenler maşadır. Yıllarca din kisvesi altında üremiş, ortaya çıkmak için uygun zaman ve zemin kollamıştır. Sözde bölücünün doğumunu hızlandırmak için tembihlenmiş inancın yüz karalarıdır. TBMM'yi bombalayanlar ile Osmangazi'nin türbesini tekmeleyenler arasında en ufak bir fark yoktur. mensup olduğumuz millet asırlardan beri bağımsızlığına ve onuruna düşkün olmuştur. Rehavete kapılmayacağız, tehditlere kulak asmayacağız. Kardeşçe yaşayacağız, birbirimize saygı duyup hoşgörü ve uzlaşmayı koruyacağız. bizim bizden başka dostumuz yok, bunu asla unutmayacağız. 

  • İster FETÖ, ister PKK, isterse aynı karanlık yolun diğer destekçileri olsun Türk milletini yenemeyecekler. Türkiye'nin milli dava ve istiklaline bağlı kalalım. Cumhur İttifakı da bu uğurda hissesine şehadet düşse bile üzerine düşeni yapacaktır. 

  • Yıllardır birbirini besleyen birbirine güç aktaran ekonomik kriz, yönetim istikrarsızlığı ile demokrasimizin üzerinde gezip durmuştur. Çağrımız birliğe ve dirliğedir. Çağrımız milli birlik ve huzurlu yarınlaradır. Her insanımızı kardeş bilen herkesle omuz omuza olmaya hazırız. Bu aziz vatandan başka gidecek yerimiz yoktur. Türkiye karşıtlarının bizi mahkum etmek istedikleri dar boğaza hep beraber direnelim. Türk milleti dilerim ki sonsuzlukla buluşsun.

"Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız"

"Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız"
  • Ay yıldızlı bayrak altında hep birlikte toplanalım. Türkiye'yi yaşatalım. Bu memleketin evladı, bir vatan evladı olarak sizlere diyorum, 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, anlayınız, anlatınız.'

📹 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle:

  • '15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

  • Sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"6'lı masa PKK ile beraber yürüyor"

"6'lı masa PKK ile beraber yürüyor"
  • Şimdi bunların 6'lı masaları var. Bu 6'lı masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi başka... Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.  Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te yani bizim Mehmedimize saldıranlarla beraber, omuz omuza yürüyorlar.

  • 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi hep birlikte herkese gücümüzü ispatladık. Cumhur İttifakı olarak nasıl ispatladıysan bundan sonra da ispatlamaya devam edeceğiz.

  • Hani biriside akşam saat 23'te Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti? 'Haberim olsaydı ben de beklerdim' diyordu. Oradan Bakırköy Belediyesi'ne giderek televizyon karşısında kahvesini yudumluyor. Orada on binler vardı. Kadın erkek, genç, yaşlı herkes oradaydı.

  • Şu anda Ankara başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı. Saraçhane'de şu süs havuzlarının dili olsa da abdestsiz şehit olmamak için kendine uzanan elleri anlatsa. Ankara'daki TBMM'nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken sizlerin emanetine nasıl sahip çıktıklarını anlatsa. 15 Temmuz öyle bir geceydi ki darbecilere karşı direnmek üzere harekete geçenlerin tamamı şehadeti göze almıştı.

  • Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için var gücümüzle çalışacağız.

  • Sel afetinde sorumlular neredeydi İstanbul'da? Değerli kardeşlerim aynı şekilde Ankara'da. Neredelerdi? Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Ama durmak yok, çok çalışacağız. Bu hesabı sormaya hazır mıyız? Bizim soracak hesabımız var. Bizim kalkınma devrimimizin en büyük şahidi İstanbul'dur.

  • 2023 sınavını başarıyla vererek bu kutlu menzilde yolumuza devam edeceğiz. Ben sizin bu inancınıza güveniyorum. Rabbim bizleri bu yolda daim eylesin.

  • 15 Temmuz'la ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki, tarih hepsini hakkıyla kaydedecektir. 15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top, tüfek değil iman belirler.

  • Gezi olaylarının sebebi ağaç değildi. 17-25 Aralık adalet arayışı değildi. Çukur eylemlerinin sebebi meşru hak talebi değildi. Terör örgütlerinin saldırılarının sebebi tabi süreçler değildi. 15 Temmuz'un sebebi milletin çıkarları değildi. Finans saldırısının sebebi faiz, kur hesabı değildi. Siyasi ve ekonomik ambargoların sebebi demokrasimizi koruma gayesi değildi. Tahammul edilemeyen Cumhur İttifakı değildir, asıl tahammul edilemeyen Türk milletinin kendi hedeflerine kilitlenmiş olmasıdır. Asıl tahammul edilemeyen Türkiye'nin son 2 asırdır özgürce kendi istikametine yönelmesidir. Siz bakmayın yalan ve çarpıtma ile bu gerçeklerin üzerini kapatmaya çalışanlara. Üstelik bu tiyatroları da en sakil şekilde sergiliyorlar.

"Hala FETÖ'ye rahmet okuyanlar var"

"Hala FETÖ'ye rahmet okuyanlar var"
  • Ne diyor Bay Kemal 'Bu bir tiyatroydu' diyor. 252 şehidimize tiyatro diyor. Hala FETÖ'ye rahmet okuyanlar var. Kusura bakmasınlar, neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir. Yabancı büyükelçilerden gelecek talimatlara göre siyasetlerini şekillendirenler bu topraklara ait olamazlar. Her fırsatta ülkesini yabancılara kötüleyenden bu millete hayır gelmez. Teröristin sırtını sıvazlayandan devlet adamı olmaz. 15 Temmuz'a şöyle ağız dolusu bir darbe girişimi diyemeyenden milletin adamı olmaz. Terör örgütü mensuplarına mavi boncuk dağıtanlardan siyasetçi olmaz. Saraçhane'den sesleniyorum, FETÖ terör örgütü olarak uluslararası kayıtlarda yoktu. Bu son NATO Zirvesi'nde FETÖ'yü, PYD'yi, YPG'yi terör örgütü olarak kayıtlara geçirttik. 

  • Hayat pahalılığı olarak elbette sıkıntılar yaşıyor. Ama hiçbir sorunumuz kalıcı değildir. Bay Kemal, KYK ile ilgili açıklama yaptı. İlk Kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklama yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta daha ileri gidiyoruz, enflasyona da kurban etmeyiz. Milletimizin sıkıntılarını en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz.'

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
102
78
26
13
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
no name

biz tanıdık tatlım, anladikta, elimizden geldiğince anlatıyoruz. ama koyunlara anlatamiyoruz

Uyanmillet28

Bizde tanidik Kim bu Gurcistan batumlu dur Gurcudur Aslen hristiyandir ondan dun Nas Der Bugun pass Der kyran ayeti ni kolayca cigner Karisi arap Yada yahudi... Devamını Gör

Halil Değerli

Onbeş temmuz başta olmak üzere herşeyleri yalan.... .... Yaptıkları tek şey algı yaratmak, takiye yapmak.... .... Ben anlattım, sıra sizde... .... 🤪😡😠👻

Zafer Çakmak

300 insan öldü en azından biraz SayGıı..

Ahmet Arda Şen

20-30 yıl sonra bunlar tarih kitaplarında "yalancı cemiyet" olarak geçer.