Görüş Bildir
Haberler
Şampuanla Camlarınız Görünmez Hale Gelecek! Şampuanla Cam Temizliği Mucizesi

Şampuanla Camlarınız Görünmez Hale Gelecek! Şampuanla Cam Temizliği Mucizesi

R.G.
09.12.2020 - 11:53

Bildiğiniz gibi ev temizliği çözümleri gerçekten çok farklı olabiliyor. Normalde bambaşka bir amaç için üretilen ürünler temizliğin baş kahramanı haline gelebiliyor. İşte şampuan da bunlardan biri. Siz şampuanın yalnızca saçlarınızı temizlediğini sanıyorsunuz ama o aslında camları da pırıl pırıl yapabiliyor! İlk kim keşfetti bilmiyoruz ama şampuan cam silerken sıklıkla kullanılıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampuanla camlar ışıl ışıl!

Şampuanla camlar ışıl ışıl!

Saçlara ışıltı katan şampuanlar camları da baya güzel parlatıyor gerçekten! Yapmanız gerekenlerse şöyle:

  • 2 litre ılık su alın.

  • İçerisine 4 yemek kaşığı kadar şampuan dökün.

  • Karışımı güzelce köpürtün.

  • Hazırladığınız bu suyun içerisinde cam silme bezini atın, ıslatın. Tabii burada iyi bir bez seçmekte fayda var. Cam silmek için özel olarak üretilen cam bezlerini ya da mikrofiber bezleri tercih edebilirsiniz.

  • Sonrasında bu bez ile camları güzelce silin. Ardından da durulayın.

  • Son aşamada gazete kağıdı gibi bir yardımcı ile cam üzerinde kalan nemi tamamen alabilirsiniz.

Bu adımları tamamladığınızda camların tertemiz olduğunu göreceksiniz. Üstelik pencereler parlak bir duruşa da kavuşacak. Ayrıca odalar da mis gibi şampuan kokacak!

Cam silerken şampuan kullanmanın pratik yolları

Cam silerken şampuan kullanmanın pratik yolları

Az önce suyla şampuanı karıştırmaktan bahsettik. Ama her zaman bir kovada temizlik suyu yapmaya zamanınız olmayabilir. Ya da sadece camın lekeli kısmını silmek isteyebilirsiniz. Böyle zamanlarda daha pratik çözümlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

  • Pompalı bir şişeye cam silme suyu yapabilirsiniz. İçerisine koyduğunuz suya biraz şampuan ekleyip çalkalayın. Hemen köpürecektir. Bu şişeyi temizlik için kullanabilirsiniz.

  • Biten şampuan şişelerine su ekleyebilirsiniz. Böylece hem şişede hazır cam silme suyunuz olur hem de şişenin dibinde kalan ürünü değerlendirmiş olursunuz.

Şampuanın etkisini doğal malzemelerle güçlendirin

Şampuanın etkisini doğal malzemelerle güçlendirin

Eğer camlarınız çok tozlandıysa ve daha güçlü bir temizleyiciye ihtiyaç duyuyorsanız, şampuanı farklı ürünlerle karıştırabilirsiniz.

  • Şampuanlı temizlik suyuna cam temizleyici ürünler katabilirsiniz.

  • Eğer daha doğal yöntemler kullanmayı tercih ediyorsanız, şampuanlı suya biraz sirke, tuz ve karbonat ekleyebilirsiniz. Yarım çay bardağı beyaz sirke, 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı tuzu biraz suyla karıştırın. Bu aşamada tuzun tamamen eridiğinden emin olun. Sonrasında elde ettiğiniz karışımı şampuanlı suyun içerisine katın. Silme aşamasında bu suyu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın