Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Enver K.
09.12.2015 - 00:11

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D gruplarında toplam 8 maç oynandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin en farklı skoru kendi sahasında Malmö'yü 8-0 yenen Real Madrid elde etti. Ronaldo'nun 4 gol attığı karşılaşmada Benzama 3 gol atarken Real Madrid'in bir diğer golünü de Kovacic attı. 

Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkan takımlar;

  

Real Madrid, Paris St Germain, Atletico Madrid, Benfica, Wolfsburg, PSV Eindhoven, Juventus, Manchester City 

UEFA Avrupa ligine devam edecek takımlar;

Shakhtar Donetsk, Manchester United, Galatasaray, Sevilla

Wolfsburg 3-2 Manchester United

Wolfsburg 3-2 Manchester United

Manchester United Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6. maçında Volkswagen Arena'da Wolfsburg'a 3-2 yenildi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Kırmızı Şeytanlar Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Karşılaşmanın 10. dakikasında Anthony Martial ile 1-0 öne geçen İngiliz temsilcisi bu golden 3 dakika sonra Wolfsburg'lu Naldo'nun golüne engel olamadı ve mücadeleye eşitlik geldi. 29. dakikada Vierinha sahneye çıktı ve Kurtları 2-1 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla sona erdi ve takımlar soyunma odasının yolunu tuttu.

2. yarıya etkili başlayan Kırmızı Şeytanlar yakaladığı gol fırsatlarından yararlanamadı. 82. dakikada Wolfsburg'lu Josuha Guilavogui topu kendi kalesine gönderdi ve skoru 2-2 yaptı. 84. dakikada Naldo sahneye bir kez daha çıktı ve maçın skorunu tayin etti. Bu sonuçla Manchester United Şampiyonlar Ligi macerasına grup aşamalarında veda etti. Wolfsburg ise 12 puanla B Grubu'nu lider tamamladı.

PSV 2-1 CSKA Moskova

PSV 2-1 CSKA Moskova

Şampiyonlar Ligi B Grubunda  PSV Eindhoven evinde CSKA Moskova ile 2-1 yendi ve grubu Wolfsburg'un arkasında 2. sırada tamamlayarak 2. tura yükseldi.

PSV evindeki karşılaşmaya hızlı başladı ancak Luuk de Jong ile bulduğu gol fırsatlarından yararlanamadı. CSKA'da Seydou Doumbia ile bulduğu pozisyonlşardan gol çıkaramadı ve ilk yarı 0-0 golsüz beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmanın 2. yarısında Rus temsilcisi 76.dakikada penaltıdan Sergey Ignashevich ile 1-0 öne geçti. Bu golden 2 dakika sonra PSV Luuk de Jong ile 1-1'lik eşitliği yakaladı . 85'te Pröpper skoru 2-1 yaptı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.  PSV Eindhoven 8 puan ve averajla adını Manchester United'ın önünde bir üst tura yazdırdı.

Real Madrid 8-0 Malmö

Real Madrid 8-0 Malmö

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında Real Madrid, Malmö'yü 8-0 yendi. 

Santiago Bernabeu'da oynanan karşılaşmanın ilk golü 12. dakikada Karim Benzema'dan geldi. Maçın 24. dakikasında Ronaldo'nun asistinde bir kez daha sahneye çıkan Fransız golcü Real Madrid'i 2-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın 39. dakikasında Ronaldo skoru 3-0 yaptı ve bu aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısı golle başladı. Portekizli yıldız 47. 50. ve 59. dakikalarında attığı gollerle skoru 6-0'a getirdi. Bernabeu'da gole doymayan Real Madrid, 70. dakikada Mateo Kovacic'in golüyle 7-0 öne geçti. Bu golden dört dakika sonra 74. dakikada Karim Benzema, kendisinin üçüncü Real Madrid'in ise 8. golünü attı. 

A Grubunu 16 puanla tamamlayan Real Madrid, lider olarak üst tura çıkarken, 3 puanda kalan Malmö averajla grubu son sırada tamamlayarak Avrupa macerasına nokta koydu. 

Bu arada Real Madrid, Malmö'yü sahasında 8-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'un Beşiktaş'ı aynı skorla yendiği rekoru egale etti. 6 Kasım 2007 tarihinde oynanan mücadelede Liverpool, Beiktaş'ı 8-0 yenerek Şampiyonlar Ligi’nin en farklı skorunu elde etmişti. Bugün Real Madrid’in başında olan Rafa Benitez, 2007 yılında Liverpool-Beşiktaş maçında da İngiliz takımın teknik direktörlüğünü yapıyordu.

PSG 2-0 Shaktar Donetsk

PSG 2-0 Shaktar Donetsk

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında Paris Saint-Germain, Shaktar Donetsk'i 2-0 mağlup etti.

Parc Des Princes'te oynanan karşılaşmada PSG'ye galibiyeti getiren golleri 57. dakikada Lucas Moura ve 86. dakikada Zlatab Ibrahimovic attı. Bu sonuçla puanını 13'e çıkartan Paris Saint Germain, A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde üst tura yükselirken, 3 puanda kalan Shaktar, Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manchester City 4-2 M'gladbach

Manchester City 4-2 M'gladbach

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Manchester City evinde son haftaların formda takımı Borussia M'gladbach'ı 4-2 yendi. Alman temsilcisi bu mağlubiyetle yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ederken City ise Devler Ligi'nde adını 2. tura yazdırdı.

Karşılaşmada City'nin gollerini 16. dakikada David Silva, 80'de ve 81'de Sterling, 85'te de Bony kaydederken M'gladbach'ın gollerini ise 19'da Korb, 42'de Raffael attı.

Galatasaray 1-1 Astana

Galatasaray 1-1 Astana

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 6. ve son maçında Kazakistan temsilcisi Astana ile 1-1 berabere kaldı.

Bu sonuçla C Grubunu 5 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Avrupa Kupası macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Sevilla 1-0 Juventus

Sevilla 1-0 Juventus

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Sevilla evinde Juventus'u 1-0 yendi ve adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı Juventus ise Manchester City'nin ardından adını 2. tura yazdırdı.

Sevilla'ya galibiyeti getiren golü 65. dakikada eski Juventus'lu Fernando Llorente kaydetti.

Benfica 1-2 Atletico Madrid

Benfica 1-2 Atletico Madrid

Galatasaray'ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda ilk iki sırayı almayı garantileyen Benfica ile Atletico Madrid, 6. ve son hafta maçında Portekiz'de karşılaştı.

10 puanlı iki takımın lider mücadelesinde Benfica'ya 1 puan yeterken, Atletico ise kazanıp grubunu lider bitirmeyi istiyordu.

İlk 10 dakikası pozisyonsuz geçen mücadelenin 18. dakikasında Godin ile golü bulan ancak ofsayta takılan Atletico Madrid, 33. dakikada öne geçti. Vietto'nun hazırladığı pozisyonu golle sonuçlandıran Saul Niguez, skora tabelasını değiştirdi ve Atletico Madrid, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan İspanyol temsilcisi, 55. dakikada Vietto'nun kaydettiği golle farkı 2'ye çıkardı ve rahatladı. İkinci yarıda Guedes'in yerine sahaya sürülen Yunan golcü Mitroglou, 75. dakikada attığı golle farkı yeniden 1'e indirdi ve Benfica'yı ümitlendirdi.  

Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Atletico Madrid, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Atletico grubu 13 puanla lider tamamlarken, Benfica ise grubu 10 puanla 2. sırada bitirdi.

LigTv

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
1
0
0