Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonalar Ligi’nde Kuralar Çekiliyor: Galatasaray'ın Rakibi Kim Olacak?

Şampiyonalar Ligi’nde Kuralar Çekiliyor: Galatasaray'ın Rakibi Kim Olacak?

Sunay Korkmaz
16.06.2021 - 13:36

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oluyor. UEFA Merkezi'nde çekilecek kura çekimine sarı kırmızılıların muhtemel rakipleri İskoçya'dan Celtic, Hollanda'dan PSV Eindhoven ve Çekya'dan Sparta Prag. Bilindiği üzere Galatasaray seri başı değil.  UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılma hakkı elde eden Sivasspor'un da rakibi saat 14:30'da belli olacak. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig’de geride kalan sezonu averajla ikinci bitiren Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için mücadele edecek. Ligi 5. sırada tamamlayan ve şampiyon Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanmasıyla UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılma hakkı elde eden Sivasspor da organizasyona eleme turlarından başlayacak.

2021-2022 sezonunda Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek takımlardan olan Galatasaray’ın 2. ön elemedeki rakibi belli oluyor. UEFA'nın, İsviçre Nyon'daki merkezinde gerçekleştirilecek kura çekiminde Galatasaray Kulübü, PSV, Celtic veya Sparta Prag'dan biriyle eşleşecek. Kura çekimine 26 takım katılacak. Bu ekiplerden 20’si “Şampiyonlar Yolu” kategorisinde, 6’sı ise “Lig Yolu” kategorisinde yer alacak. ilk maçlar 20-21 Temmuz, ikinci karşılaşmalar 27-28 Temmuz’da oynanacak.

Sarı-kırmızılı takım, bu turu geçmesi halinde 19 Temmuz’da kuraları çekilecek 3. ön eleme turuna çıkacak ve Avrupa arenasındaki turnuvalardan birine bu sezon grup aşamasından katılmayı garantileyecek.

Sivasspor’un Rakibi 14:30’da Belli Olacak

Sivasspor’un Rakibi 14:30’da Belli Olacak

Sivasspor’un 2. ön eleme turundaki rakibi ise TSİ 14.30’da yapılacak kura çekimiyle belli olacak. Kırmızı-beyazlı ekip, ilk maçına 22, ikinci müsabakasına ise 29 Temmuz’da çıkacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın