Görüş Bildir
Haberler
Şam Babası Kategorisinde Yarışsalar Birbirleriyle Kıyasıya Mücadele Edecek Olan 15 Baba

Şam Babası Kategorisinde Yarışsalar Birbirleriyle Kıyasıya Mücadele Edecek Olan 15 Baba

Onur Şahin
21.06.2015 - 16:28 Son Güncelleme: 21.06.2015 - 17:13

Malum babalar günü. Bizim için canını dişine takan, gece gündüz demeden çalışan, gelebilecek her türlü kötülükten bizi korumaya çalışan babalarımız olduğu gibi, sahip olduğu evladı zerre hak etmeyen babalar da var. Biz de dizilerden, filmlerden hatta çizgi filmlerden bu 15 babayı bulduk, çıkardık, sizin için sıraya dizdik.

Hatta içeriğin en sonuna da bir anket yerleştirdik. Bu anketten, hangisinin diğerlerinden daha kötü olduğuna karar verebilirsiniz.

İşte: 'Şam Babası Kategorisinde Yarışsalar Birbirleriyle Kıyasıya Mücadele Edecek Olan 15 Baba'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Game of Thrones - Stannis Baratheon

1. Game of Thrones - Stannis Baratheon

İnsan kızına nasıl kıyar ya, he nasıl kıyar? Biz de seni adam bilmiştik, demir tahta oturur bu adam demiştik. Yazık değil mi küçücük kıza. Yılan kadının gazına gelip, nasıl yakıyorsun kızı? İnsan ettiğini bulurmuş ama bak. Her şeyini kaybettin. Ne olacak şimdi? Öldün mü, kaldın mı belli de değil. Yazık,  yazık. Biraz daha iyi baba olaydın da bu halk seni yine sevseydi keşke.

2. Game of Thrones - Tywin Lannister

2. Game of Thrones - Tywin Lannister

Ned Stark'dan başka, bu dizide adam gibi baba yok denecek kadar azdı zaten. Lan insan evladını küçük şeytan diye çağırır mı? Onun manitasıyla yatar mı? Adam mısın sen şimdi Tywin Lannister? Evlat her zaman evlat değil mi? Birazcık sevseydin Tyrion'ı belki de her şey farklı olabilirdi. Azcık babalık etseydin belki, şimdi hayatta bile olabilirdin belki.

3. Üvey Baba - Halil

3. Üvey Baba - Halil

Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı, Lamia'nın üvey babası Halil karakteri zamanında herkesin bedduasını almış, kötülük konusunda ta yurt dışında masterını yapmış, gelmiş bir karakter. Ne eziyetler çektiriyordu o Lamia'ya. Yazık, yazık. Bıyıkların dökülsün e mi.

4. Muhteşem Yüzyıl - Kanuni Sultan Süleyman

4. Muhteşem Yüzyıl - Kanuni Sultan Süleyman

Şimdi nitekim karşımızda koskoca bir padişah var ama, insan içinden hafif hafif beddua etmeden de edemiyor tabi. Abi, insan çocuğunu nasıl öldürtür ya? Nasıl boğdurttun, Şehzade Mustafa'yı? İnsan yavrusuna kıyar mı? Bu dünya Sultan Süleyman'a bile kalmaz, Kanuni efendi. Tamam büyük padişahsın da, üzülmedin mi hiç be?

5. Öyle Bir Geçer Zaman Ki - Ali Kaptan

5. Öyle Bir Geçer Zaman Ki - Ali Kaptan

Sen, altında gemiyle ülke ülke gez. İskandinav limanlarında demir at. Sarışın hatunlarla, Caroline'lerle aşna fişnaya giriş. Sonra bu millet seni sevsin, bağırlarına bassın. Olacak iş mi bu Ali efendi? 4 çocuğa, Cemile gibi bir eşe yapılacak şey mi bu? O küçük Osman'ı hiç mi düşünmedin? Ayıp, ayıp. Tuttuğun takım küme düşsün inşallah.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kurtlar Vadisi - Erdal'ın Babası

6. Kurtlar Vadisi - Erdal'ın Babası

Ya çocuğunun cebine uyuşturucuyu koyup, kurye niyetine kullananı gördü de bu millet, senin gibi hem çocuğuna uyuşturucu yaptırıp hem de bir ton küfür, kıyamet, dayak atanı da görmedi. Nasıl bir babasın ki, sen? Kendin gibi bir evlat yetiştirdin? O evlat da zaten sonradan senin ecelin olmuştu. Bastığın tuvalet terliği ıslak çıksın e mi!

7. Erol Taş

7. Erol Taş

Aslında o kadar yufka yürekli, o kadar iyi bir adamdı ki Erol Taş. Ama işte o kadar iyi oyuncu ki, her izlediğimiz filmde sergilediği kötü baba karakterleri yüzünden ona da az kin kusmamıştır bu millet. Rolünün hakkını veriyordu adam. Kötü baba deyince akla gelecek ilk isimlerden biriydi.

8. American Beauty - Lester Burnham

8. American Beauty - Lester Burnham

Kevin Spacey'in canlandırdığı bu karakter klasik kötü baba imajının biraz dışarısında olsa da, kızının en yakın arkadaşına yazabilecek derecede bir kötü baba. Ya abi, kaç yaşında adamsın? 40 falan varsındır herhalde filmde. Küçük bir kız için vücut yapma olaylarına girmeler falan. Baya kötüymüşsün sen de be. Yazık ya. Duşa girdiğinde kombi bozulsun da, soğuk suyla yıkanmaz zorunda kal e mi!

9. The Shining - Jack Torrance

9. The Shining - Jack Torrance

Jack Nicholson çok büyük oyuncu, çok sağlam oyuncu. Oynadığı rollerin harbiden hakkını sonuna kadar veriyor. Ama yani yine de insan kızmadan edemiyor. Babasın sen ya, baba! Durup dururken cinnet geçirip niye saçma sapan işlere bulaşıyorsun o evde? Yazık değil mi çoluğuna, çocuğuna?

10. Geleceğe Dönüş - George McFly

10. Geleceğe Dönüş - George McFly

Baba dediğin azıcık oturaklı olur. Yumruğunu masaya vurduğu zaman söz geçirir. Çocuklarına örnek teşkil eder. Senin sümsüklüğün yüzünden Marty, gelecekte, geçmişte dolaşıyor. Durumları biraz daha düzgün hale getirmeye çalışıyor. Azcık sert olaydın da Biff'in karşısında dik durabileydin keşke. Çoluk, çocuk da altında bir arabayla zamanda yolculuk etmek zorunda kalmayaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Simpsonlar - Homer Simpson

11. Simpsonlar - Homer Simpson

Ya sen babasın baba, çocuklarına örnek teşkil edeceğin yere, onlarla çocuk olmak, ölümüne haylazlık yapmak da nedir? Tamam çocuklarınla vakit geçirmen güzel ama, Bart senin yüzünden bu kadar haylaz, vurdumduymaz bir çocuk olarak büyüyor. Hayır yani ya bütün gün tembellik ediyorsun evde, ya da çocuklarına, eşine çektirmediğin eziyet kalmıyor. Rengin pembeye dönsün de, insan içerisine çıkama e mi!

12. Family Guy - Peter Griffin

12. Family Guy - Peter Griffin

Al işte Homer'den eksiği olmayan bir baba daha. Tıpa tıp ikizler neredeyse. Biraz farkları olsa da, Homer için saydığımız her şey senin için de geçerli Peter. Azıcık düzelip, iyi bir baba olmazsan eğer sana da her geçen gün daha çok beddua edeceğiz.

13. Şirinler - Gargamel

13. Şirinler - Gargamel

Şimdi, Şirinler Köyü'nde tek baba var o da Şirin Baba diyebilirsiniz. Ama öyle değil işte. Yaptığı deneyler sonucunda Şirine'yi yaratan Gargamel, onun biyolojik babası sayılır. Başta şirinleri baştan çıkarmak için yarattığı Şirine de elinden kaçınca kafayı yiyen Gargamel, bu sefer hepsini yakalamak için ölümüne uğraşıyor. Ya sen, iyi bir baba olsaydın da kaçmasaydı kız evden. Bak sonra işte; ya davulcu şirine varıyor, ya da zurnacı şirine. Yazık ya, çok yazık.

14. Star Wars - Darth Vader

14. Star Wars - Darth Vader

Yok, Darth olmaz yani. Her ne kadar 'I'm your father' diyerek etrafta dolaşsan da Luke seni babası olarak görmeyecek emin ol. Başta kötülük yapıp Dark Side'a geçmeden önce düşünecektin bunları. Yani kötü bir babasın şimdi kabul et. Karını koruyacaksın diye ölümüne sebep oluyorsun. Sonra çocukların başka ailelerin yanında büyüyor, sen onlardan bir haber yine kötülük yapmaya devam ediyorsun. Sana da üzülüyoruz tabii ama dediğimiz gibi, Dark Side'a geçmeden önce düşünecektin bunları.

15. Shameless - Frank Gallagher

15. Shameless - Frank Gallagher

Gelmiş geçmiş en kötü baba, belki de sensin Frank. O kadar çocuğa yazık değil mi? Bak hepsi saçma sapan şeylere bulaşıyor. Gerçi senin de durumun vahim. O, Fiona'ya yazık değil mi? Kız gencecik yaşında kardeşlerine bakmak zorunda kalıyor falan. İlişki hayatı bir türlü doğru düzgün gitmiyor. Sonra o Lip, çocuk belki de dünyada hatırı sayılı mühendislerden biri olacak ama uğraştığı şeylere bak. Carl seni örnek alıyor falan. Azcık utan ya utan. Bu ne böyle? Acilen utanmazlığı bırakmalısın Frank!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki sizce bu karakterlerden hangisi, en kötü baba kategorisinde ipi göğüsler?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
10
4
3
1
1