Görüş Bildir
Haberler
Trabzon'da Salih Dursun Caddesi Açıldı

Trabzon'da Salih Dursun Caddesi Açıldı

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında, deplasmanda Galatasaray’la oynadığı maçta hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartla gündeme oturan Trabzonsporlu Salih Dursun’un adı, Trabzon’un Yomra İlçesi’nde bir caddeye verildi. Salih Dursun’un adının verildiği caddenin açılışı bugün yapıldı. Açılış törenine Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzonsporlu Salih Dursun ve eşi, bazı siyasi parti temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılışta konuşan Salih Dursun, şöyle dedi:

“Benim için çok heyecanlı, gururlu, duygusal bir gün. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na teşekkür ediyorum. Böyle gurur verici bir olaya beni layık görmesi gerçekten anlatılmaz bir duygu. Ben de Sakaryalıyım. Orada da çok Trabzonlu var. Trabzon’a çok çabuk adapte oldum, Trabzonluluğu burada öğrendim. Burada insanlar Trabzonspor’u çok seviyor, hayat felsefesi olarak görüyor. Ben de, saha içi ve saha dışında buna göre bir davranış sergilemek istedim. Elimden geldiğince savaştım. Her şeyi belki doğru yapmadık, yanışlarımız oldu. Şunu anladım ki, sahada mücadele eden futbolcular her şeyini ortaya koyunca bu insanlar o futbolcuya sahip çıkıyor. Bunun örneğini de kendimde gördüm.”

Salih Dursun, Trabzonspor’un başarılarında emeği geçen efsanelerin de adının bu şekilde yaşatılmasını umduğunu belirtirken şunları söyledi:

“Biz bir şeyler yaptık, yüreğimizi ortaya koyduk ama onların geçmişte yaptığı çok büyük işler var. Asıl efsane onlar. Bunun için başkanımızın başlattığı, benim için açtığı caddeyi başlangıç olarak görüyorum. Gerçek efsanelerimizin adını yaşatmak için Trabzon’daki bütün caddelere yayarak bunun devam ettirilmesini umuyorum. Trabzonspor’un daha iyi yerlere gelmesini de arzuladığını belirterek şunları söyledi:

“İnşallah bu yıl Avrupa kupalarına katılırız, olmadı gelecek sezon şampiyonluk yaşarız. Artık zamanı geldi. Şampiyon olmamız gerekiyor. Trabzonspor’da kalsam da kalmasam da Trabzonsporluyum. Trabzonspor’u her zaman destekleyeceğim çünkü buranın gerçekten farklı bir yer olduğunu 2 yıllık süreçte anladım. İnşallah Trabzonspor daha iyi yerlere gelecek.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise yaptığı eylemle Salih’in Trabzonsporluların hislerine tercüman olduğunu ve adını ölümsüzleştirmek istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

Galatasaray-Trabzonspor maçını izlediğimde çok büyük üzüntüyle eve geldim. Kendi kendime düşündüm, o an için oluşmuş bir vaka olarak hemen bir yazı yayınlattık. Salih Dursun kardeşimin sahada göstermiş olduğu demokratik tepkisi, bütün Trabzonspor sevdalılarının hislerine tercüman olmuştu. 2010-11 sezonundan buyana yaşanan hakem hatalarından Trabzonspor aşırı derecede etkilenmiştir. Biz de, ‘En işlek caddelerinden birine Salih Dursun kardeşimizin ismini vererek bu anı ölümsüzleştirelim. Canımızdan çok sevdiğimiz Trabzonspor’a bundan böyle hakem hatalarıyla haksızlık yapılmasın’ dedik. Salih kardeşimiz burada ve bizleri yine yalnız bırakmadı. Salih’in sadece ismini buraya vermiyoruz. O gerçek bir Yomralıdır, fahri hemşerimizdir. Eşi ve çocuğuyla birlikte bizi onurlandığı için kendisine teşekkür ediyorum.”

Salih Dursun’un adının caddeye verilmesi töreni kurdela kesilmesiyle tamamlandı.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın