Görüş Bildir
Haberler
Salgında Kritik Tarih 12 Nisan: Gerileme Görülmezse Önlemler Artabilir

Salgında Kritik Tarih 12 Nisan: Gerileme Görülmezse Önlemler Artabilir

Yapılan araştırmalar, Türkiye genelinde görülen koronavirüs vakalarının yüzde 60'ından fazlasının İstanbul'dan Anadolu'ya yayıldığını gösteriyor. Büyükşehirlere giriş çıkış yasağının uygulamaya konulduğu tarihten itibaren, virüsün kuluçka dönemi 12 Nisan'da sona eriyor.

Kritik tarih olarak düşünülen 12 Nisan'da, virüsün yayılma hızında bir yavaşlama görülmezse alınan önlemlerin daha da sertleşebileceği ifade ediliyor. Önlemler arasında her şehre farklı izolasyon ve birkaç sektör haricinde, tamamen sokağa çıkma yasağı da yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kuluçka dönemi 12 Nisan'da sona eriyor

Kuluçka dönemi 12 Nisan'da sona eriyor

Araştırmalar, Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının yüzde 60'ı İstanbul'dan Anadolu'ya yayıldığını gösteriyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, 30 büyükşehir ve Zonguldak'a araç giriş çıkışının yasaklanmasının ardından, kuluçka süresinin sona erdiği 12 Nisan, kritik tarih. Bu tarih itibariyle virüsün yayılma hızında yavaşlama olmazsa, alınan önlemler ciddileşebilir.

Anadolu şehirleri izleniyor

Anadolu şehirleri izleniyor

İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlerden araçla çıkışın yasaklanmasının, virüsün kuluçka süresi hesaba katılarak etkisini 12 Nisan'dan sonra göstermesi bekleniyor.

Uzmanlar, o tarihten sonra Anadolu şehirlerindeki vakalarda azalma öngörüyor. Ancak bu azalma gerçekleşmediği takdirde, yeni önlemlerin alınması söz konusu olacak.

Hangi tedbirler alınabilir?

Hangi tedbirler alınabilir?

Yeni önlemler olarak büyükşehirlerde gıda, enerji, sağlık gibi sektörler hariç sokağa çıkışların yasaklanması, şehir karantinalarının uygulanması, her şehire farklı izolasyon belirlenmesi, pazar yerlerinin tamamen kapatılması veya belli bölgelere izin verilmesi gündeme gelebilir.

Kamu kurumlarında başvurulan esnek çalışmanın tamamen sonlandırılması da tartışılan önlemler arasında yer alıyor.

Sokakta grup halinde bulunanlara polis müdahale edebilir

Sokakta grup halinde bulunanlara polis müdahale edebilir

Bunların dışında düşünülen diğer önlemler arasında maske kontrolünün sıklaştırılması, marketlerin girişinde zorunlu olarak maske dağıtılması, maskesiz olanlara ceza verilmesi, park ve sokaklarda gruplar halinde bulunanlara güvenlik güçlerince müdahale edilmesi yer alıyor. 

Özellikle hizmet sektöründe çalışan ancak izinli sayılan 20-35 yaş grubunun sürekli dışarıda olduğu ve gruplar halinde organizasyonlar yaptığı aktarılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
39
11
8
8
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moondark

Millet özel araçlarıyla fıldır fıldır gezmedi sanki şehirlerarası. Ayrıca dışarda gezenler, marketlerdekiler hiç bir kurala uymuyor. Hatta yere tüküren pis b... Devamını Gör

swedishchef

sokaga cikma yasagi gelse bile degismicek bisey. Hic bir kurala uymuyoruz.

semih turan

Sokağa çıkma yasağı getirmemek için şimdiye kadar her şeyi yaptınız, gizlediniz, sayılarla oynadınız. Bilim kurulu'nun önerisini dikkate almıyorsunuz sonrada... Devamını Gör

Sıradan Biri

Neden olasılıklara bakılarak hareket ediliyor. Her seferinde daha kötü senaryoyu mu düşünüyorlar? Hükümet açık açık biz sizlerin verdiği vergileri çatır çatı... Devamını Gör