Görüş Bildir
Haberler
Salgın Sürecinde Tüm Avrupa'da İşsizlik Artarken Türkiye'de Azalıyor

etiket Salgın Sürecinde Tüm Avrupa'da İşsizlik Artarken Türkiye'de Azalıyor

Avrupa Birliği koronavirüs kısıtlamaları sürecinde üye ülkelerde ve Euro Bölgesi'nde işsizlik oranlarının arttığını duyurdu. TÜİK ise son işsizlik tablosunda işsiz sayısının düştüğünü açıklamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in aktardığı bilgiye göre, AB İstatistik Kurumu Eurostat'ın açıkladığı verilere göre AB ülkelerinde mayıs ayında yüzde 7,0 olarak kaydedilen işsizlik oranı haziran ayında 7.1'e yükseldi. İşsizlik oranı aynı süreçte Euro Bölgesi'nde de tüm AB ülkelerine paralel olarak artarak yüzde 7.7'den 7.8'e çıktı.

Bir ayda 280 bin yeni işsiz

Bir ayda 280 bin yeni işsiz

Eurostat, yaklaşık 12.5 milyonu Euro Bölgesi'nde olmak üzere AB ülkelerinde 15 milyonu aşkın insanın işsiz olduğunu tahmin ediyor.

Verilere göre AB ülkelerinde bir ay içinde 280 bini aşkın kişi daha işsizler ordusuna katıldı.

Türkiye'de ise İstatistik Kurumu TÜİK, son olarak nisan ayında işsizlik oranınn Nisan 2019'a göre 0,2 puan azalarak yüzde 12,8 düştüğünü açıklamıştı.

TÜİK'in son açıkladığı işsizlik verilerine ekonomistlerden "gerçeği yansıtmıyor" eleştirileri gelmişti 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genç işsizliğindeki artış daha büyük

Genç işsizliğindeki artış daha büyük

Eurostat'ın verilerine göre AB ülkelerinde Haziran ayı itibariyle 25 yaşın altındaki yaklaşık 3 milyon genç işsiz durumda. Mayıs ayında kaydedilen yüzde 16.8'lik genç işsizlik oranı AB çapında yüzde 17'ye ulaştı.

Aynı oran Euro Bölgesi ülkelerinde yüzde 16.2'den yüzde 16.5'e yükseldi.

Cinsiyete göre değerlendirilen işsizlik oranlarında ise kadınlarda erkeklere oranla daha fazla artış tespit edildi.

Mayıs-Haziran ayları arasında işsiz kadınların oranı yüzde 7,3'ten yüzde 7.5'e çıkarken erkekler de bu oranlar sırasıyla yüzde 6,6 ve 6.7 olarak kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
334
96
65
20
11
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nilay Bilgin

Belki intihar filan etmişlerdir. Ölünce işsiz nüfusu da düşüyor düz mantık.

Ancient Guy

Ülkede sigortası olmayan işsiz garibanlar ölüyor çoğunlukla belki ondandır. Avrupa'da da millet nasıl olsa tekrar bulurum diye işini bırakıp eve kapanıyor ol... Devamını Gör

Halil Değerli

Antalya Bodrum Marmaris Fethiye otellerin çoğu ya kapalı yada birkaç müşteri var... AVM ler virüs korkusuyla kimse gitmiyor ... Şehirler arası otobüsler ... Devamını Gör