Görüş Bildir
Haberler
Sakarya Valiliği Duyurdu: 'Maske Takmayana 3 Gün Yurtta Karantina Uygulanacak'

Sakarya Valiliği Duyurdu: 'Maske Takmayana 3 Gün Yurtta Karantina Uygulanacak'

Batuhan
13.10.2020 - 14:45

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereğince maske takmayanlara ilk ihlallerinde 392 TL, ikinci ihlallerinde 900 TL para cezası uygulanmasına karar verildi. Bu kişilere ikinci ihlalde ayrıca 3 gün yurtta karantina uygulanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanan Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındı. Maske takmayanlara ilk ihlalde 392 TL, ikinci ihlalde 900 TL para cezası ile 3 gün süre ile karantina yurdunda izole edilmesine karar verildi.

Sakarya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, '2020/84 sayılı Hıfzıssıhha Kurul kararımızın 2'nci maddesinde geçen 'Denetimlerde 'Maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde uyarı yapılması ve tekerrürü halinde 3 gün karantinada kalacakları ve en az 3 kitap okuma idari yaptırımının uygulanacağının tebliğ edilmesine' hükmü, 'Denetimlerde maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde kabahatler kanunu 32'nci maddesine göre 392 TL para cezası, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre 900 TL para cezası uygulanması ve 3 gün süre ile karantina yurdunda izole edilmesine' şeklinde değiştirilmiştir' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur

Maskeyi kola dirseğe yada başka uzuvlara takana 2 gün. Maske takarken burnu yada ağzı açıkta bırakana 1 gün.