Görüş Bildir
Haberler
Sagopa Kajmer'e Bakış Açınızı Değiştirmenizi Sağlayıp Ön Yargılarınızı Kıracak 15 Bilgi

etiket Sagopa Kajmer'e Bakış Açınızı Değiştirmenizi Sağlayıp Ön Yargılarınızı Kıracak 15 Bilgi

Sagopa Kajmer'i pek fazla tanımayanlar 'rapçi işte' diye geçiştiriyor genellikle. Yıllardır sadece 'Baytar' ve 'Vasiyet' şarkılarını söylüyor sanıyorlar.

Oysa ki Sagopa Kajmer albümlerinde her tarzdan farklı farklı soundları kullanmayı asla ihmal etmiyor. Bir kere kullandığı sözü bir daha kullanmıyor. 

Adım adım takip edenler için bazı maddeler çok bilindik olabilir tabii ki ama kendisini çok fazla bilmeyenler için ön yargılarınızı kırmanızı sağlayacak maddeleri derledim.

1. 1996 sözel birincisi!

1. 1996 sözel birincisi!

Üniversite sınavına girdiği yıl olan 1996'da sözel alanın birincisi olmuş ve İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirmiştir. 

Bir radyo programında ise müzik olmasaydı hayatının bambaşka ilerleyeceğini söylemiştir.

2. Konser başına 1 havlu düşer.

2. Konser başına 1 havlu düşer.

Her konserden ondan önce mikrofon üzerinde hazır duran bir havlusu mutlaka olur. O havlu olsa da olmasa da 'İstisnalar Kaideyi Bozmaz' şarkısının 'hanginiz bu piste havlu attı?' sözünde sahneye en öndeki sevdiklerinden havlular ve atkılar atılır. Bu, son yıllarda bir gelenek haline gelmiştir.

3. Bir şekilde her zaman şıktır.

3. Bir şekilde her zaman şıktır.

Yıllarca sahnelerde çoğunlukla eşofman giydi. Kot giymesine bile gözlerimiz son yıllarda alıştı. Ama yukarıdaki görsel göz önünde bulundurulursa her kıyafet ile şık olduğu söylenebilir. Kıyafet seçimlerini de genellikle eşi Kolera'nın (Esen Güler Özyavuz) yaptığını söylemiştir.

4. Ekip arkadaşları kıymetlidir.

4. Ekip arkadaşları kıymetlidir.

Sagopa Kajmer için birlikte yürüdüğü ekip arkadaşları kıymetlidir. Özenle seçilir ve o nasıl işini hakkıyla yapıyorsa herkesin de öyle yapmasını ister. Sıradan bir sanatçı kibri ile hareket edip, onları başarısının dışında tutmaz. 

Bir ilki gerçekleştirip geçen seneki turnesinin Eskişehir ayağında yıllardır menajerliğini yapan Yılmaz Şenol'a herkesin önünde teşekkür etmiştir. (Fotoğrafta soldan ikinci)

5. Kalemi kuvvetlidir.

5. Kalemi kuvvetlidir.

Gerek okuduğu bölümün, gerek yaşadıklarının, gerek hayal gücünün gerektirdiklerinden biri olarak kalemi çok kuvvetlidir. Farsça kelimelere zamanında şarkılarında yer vermiştir. En somut örneği ise Beyaban adlı şarkısıdır. 

En güncel sözleri ise eşi Kolera ile düet yaptığı şarkı olan Hırçınlar'dadır. Kolera, yeni albümü olan 'Kolokolik' i 21 Ekim'de tüm dijital platformlardan sevenlerine sunmuştur, 25 Ekim'de ise tüm müzik marketlerde olacağını duyurmuştur.

' Vay yalancılar yalanlar!

Ben sakinim lakin sözlerim hırçınlar.

...

Savaşmalıyım amma neyle?

Sanma depom boş, benden uzak silahlar.

Tarafımdan daha da düzgün diziliyor artık tuğlalar.

...

Kararınca bulut yere düşmek ister damlalar.

Herkes bir dünya ve yörüngesinde uydular.

İyi de görüp meylettiler, kötü de görüp uydular.

Kimse tertemiz değildi, orijinalde buydular.

Duyduğun o sözler ne kadar uzun boylular!

...'

6. Tam bir müzik canavarıdır.

6. Tam bir müzik canavarıdır.

Sayısız plağı olduğunu, bu işteki başarısını çok dinlemeye, çok söylemeye ve kendisi gibi müzisyen olan babasına borçlu olduğunu dile getirmiştir. 

Stüdyosunu büyük bir titizlikle hazırladmıştır. Video da işte burada

7. Tek Kişilik Dev Kadro!

8. Sınır Tanımayan Psikopat Herif!

9. Pesimist şarkılara optimist gülüşler

9. Pesimist şarkılara optimist gülüşler

Yazdığı karanlık sözler olsa da günlük hayatında gayet güler yüzlü, esprili ve samimi olduğu sevenleri tarafından bilinir. Rol yapmaz, içindekini dışa yansıtır, yüzünden gülümsemeyi eksik etmez.

10. Tahmin edilenin aksine çok samimidir.

10. Tahmin edilenin aksine çok samimidir.

Rapçi olduğu için ya da sert duruşlu pozlarından dolayı insanlar soğuk ve mesafeli biri olduğunu düşünebilir. 

Neredeyse her konserinde sevenleri hemen sahne önünde, yakınında olsun ister. Gerek göz kırpmalarıyla gerek el tutmalarıyla bir nevi onlarla selamlaşır. İlk şarkıların arasında müziği durdurup dinleyicilerle ufak bir sohbet eder.

11. Her telden çalabilir.

11. Her telden çalabilir.

Sadece monoton bir beat üzerine sıradan sözler okuyan bir rapçi değil Sagopa Kajmer. Sadece rapçi olarak bile tanımlamak yanlış. Müziğin önemli isimlerinden Birol Giray ile çalışmalar yapmış, yine DJ Tarkan ile çalışmış, Cem Adrian ile şarkı yapmış, Meftun isimli parçasında saz üstadı İsmail Tunçbilek ile, __Istakoz'da ise gitar üstadı Hasan Cihat Örter ile çalışmıştır. 

Amy Winehouse'tan Barış Manço'ya kadar geniş bir müzik yelpazesi vardır.

12. DJ, direktör, prodüktör ve dahası!

12. DJ, direktör, prodüktör ve dahası!

1990lı yılların başında Türkiye´de ilk özel radyoların açılmasıyla beraber profesyonel DJ'liğe başladı. Power fm, Metro fm, Number one fm, Raadio 2019 ve daha birçok radyo istasyonunda DJ'lik ve müzik direktörlüğü yaptı. Günümüzün ünlü birçok ismini radyodan dünyaya tanıtan isimdir.

13. İyi bir gurme ve aşçı

13. İyi bir gurme ve aşçı

Müzik olmasa bir restoran açacağını çoğu kez ifade etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda Twitter üzerinden verdiği yemek tarifleri de vardır. Ne, nerede, nasıl yenir, gayet iyi bilir. 

Sanatçıyım diye sürekli şaşalı yerlere giden biri değildir. Önünden geçerken beğenmediğiniz en ücra yerde bile yemek iyi yapılıyorsa bilir ve oraya gider.

14. Başarılı bir yönetmen!

15. Şarkıları gibi mahlası da birden çok anlamlı

15. Şarkıları gibi mahlası da birden çok anlamlı

Gerçek adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer'e tahmin edileceği gibi mahlasının anlamı çok kez soruldu ve verdiği cevaplar şu şekilde oldu:

'Mısır'da eski bir piramit... araştıran da Kajmeri. İşte, orada araştırmasını yaparken kendi mahlası Sagopa'nın Kajmer'i... Sırrını çözen insan.Mısır'da piramitlerde araştırma yapan bir bilim adamı... İçerideki tüm koordinasyonları hiyeroglif olarak yazıyor ve daha sonra da orada hayatını kaybediyor akımlardan dolayı. Onun sonrasında gelen bilim adamları, ilimle ilgilenen kişiler papirüslerden okudukları kadarıyla bu keşifleri yapan insanın, Sagopa piramidinin keşfini yapan insanın Kajmeri isminde birisi olduğunu ortaya çıkarıyorlar.'

Bir diğeri ise şu şekilde:

'Gizem... Bir de Sago diye bir ağaç var Tayland'da. Güzel bir palmiye türü. Kajmer çocuk demek. Belalı çocuk... Bu biraz da doğu kökenli Avesta... Zend Avesta, onların kitapları, Ahura Mazda'dan geliyor.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
436
194
40
21
17
13
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?