Görüş Bildir
Haberler
Sağlıkta İhmal Faciası: Doğumda Unutulan Sargı Bezi Genç Kadını Öldürdü

Sağlıkta İhmal Faciası: Doğumda Unutulan Sargı Bezi Genç Kadını Öldürdü

Onedio Medya
17.11.2016 - 17:58

İzmir'de sezaryenle yaptığı doğum sırasında rahminde sargı bezi unutulan, yaşadığı acılar nedeniyle gittiği doktorunun, ağrının normal olduğunu söyleyip evine gönderdiği öne sürülen 22 yaşındaki Harika Kanık, 6 ayda oluşan iltihabın tüm vücudunu sarması üzerine ameliyat edilmesine rağmen yaşamını yitirdi. Genç kadının ailesi ise sorumluların hesap vermesini isteyerek suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre İzmir'in Buca ilçesinde ikamet eden Harika Kanık isimli genç kadın, geçtiğimiz nisan ayında özel bir hastanede sezaryen yöntemiyle bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Ancak, genç kadının doğumdan sonra yaşadığı ağrılar bir türlü geçmedi. Birkaç kez gittiği doğumu yaptıran kadın doğum uzmanı Ü.Ç., iddiaya göre ağrıların sezaryenden kaynaklandığını söyleyip, ağrı kesici almasını önerdi ve evine gönderdi.

Gerçek 6 ay sonra ortaya çıktı: Rahminde sargı bezi unutulmuş

Gerçek 6 ay sonra ortaya çıktı: Rahminde sargı bezi unutulmuş

Rahatsızlıktan kurtulmak için çare arayan Harika Kanık’ın ağrısına teşhis konulamadı. 

6 ay boyunca ağrıları daha da artan ve durumu kötüleşen Harika Kanık, doğumu yaptıran doktor Ü.Ç. tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Burada tedaviye alınan Harika Kanık’ın kanında yüksek oranda iltihap çıktı. İltihabın, ilaçla tedavi yöntemlerine rağmen azalmaması üzerine Harika Kanık’ın ameliyata alınmasıyla gerçek anlaşıldı. 

Özel hastanede doğumu gerçekleştiren Ü.Ç.’nin, Harika Kanık’nın rahminde sargı bezini unuttuğu, bunun zaman içerisinde rahim duvarına yapışmasıyla oranın parçası gibi algılandığı ve vücutta iltihaplanmaya neden olduğu belirlendi.

Ameliyattan 8 gün sonra hayatını kaybetti

Ameliyattan 8 gün sonra hayatını kaybetti
Ameliyattan 8 gün sonra hayatını kaybetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir saat sürmesi öngörülen ameliyat 6 saat sürdü. Farklı bölümlerde uzmanlaşmış cerrahların da çağrıldığı ameliyatta, genç kadının rahminin tamamı ile idrar kesesinin bir bölümü alındı. 

Operasyondan sonra yoğun bakım ünitesinde uyutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın organlarında yarattığı tahribat nedeniyle 8 gün sonra, 23 Ekim’de hayatını kaybetti.

Genç kadının ailesi suç duyurusunda bulundu

Genç kadının ailesi suç duyurusunda bulundu

Harika Kanık’ın ölümünün ardından eşi Figani Kanık ve yakınları, başta doğumu yaptıran doktor olmak üzere sorumluluğu bulunan kurum ve kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Harika Kanık’ın dünyaya getirdiği ve ’Seher’ ismini verdiği kızına, üzücü olayın ardından ’Harika’ adı da konuldu.

"Sorumlulardan hesap sorulsun"

"Sorumlulardan hesap sorulsun"

Genç kadının eşi Figani Kanık sorumluların cezalandırılmasını talep ettiğini belirterek şunları söyledi:

'Buradan Sağlık Bakanı, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Bu olayda kusuru bulunanlar cezalandırılsın. Benim eşim evladını doya doya kucağına alamadı. Son zamanlarda emziremez duruma gelmişti. Büyük acı yaşadık, başkalarının da yaşamaması için mutlaka hesap sorulmasını istiyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailenin avukatlarından Nilüfer Atılgan Balcı ise, aileye her türlü hukuki desteği verdiklerini, yasal çerçeveler içerisinde kimin üzerinde sorumluluk varsa hukuki yoldan mücadele edeceklerini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tinki minki

ah Allahım günah şu yavruya anasız kaldı belki güzelce büýütecekti yavrusunu hiç kızmayacaktı bile ama olurmu iyi insanlar yaşarmı of anne olup öz kızına işk... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

gencecik bir kadın ve öksüz kalan bir yavru sözün bittiği yer...

Pasif Kullanıcı

en basit ameliyatta bile en ufak bir hatasına bakar doktorun. unutkanlığına vs. sonra .... yazık çok yazık.