Görüş Bildir
Haberler
Sağlığımıza Ne Kadar Önem Veriyoruz?

Sağlığımıza Ne Kadar Önem Veriyoruz?

Osman Erdem
21.10.2014 - 12:17 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 12:41

Her şeyin başı sağlıktır. Sağlık bizim hayatta en önemli hazinemizdir

Sağlıklı olmak her insanın temel hedefidir. Sağlığın yerinde ise gerisi önemli değil. Bu sözler hayatta rutin olarak duyduğumuz sözlerdir. Nedense insanlarımız sağlığına sözde çok değer vermektedir. Sözde konu sağlık olunca akan sular durur. Fakat sağlığımızla ilgili bir eylem söz konusu olduğu zaman nedense bu eylemi en son dakika atarız.

Dişleriniz ağrımazsa, çürümezse ya da başımıza bir iş gelmezse diş doktorunun yüzünü görmeyiz. Dil doktoruna genelde canımız yandığı zaman acımızı dindirmek için gideriz. Oysa en kolay tedavi yöntemi hastalığa neden olacak etmenleri ortadan kaldırmaktır. Dişlerimizi fırçalamak için marketten büyük iştahla aldığımız diş macun ve fırçalar aylarca aynanın önünde kullanılmayı bekler. Ne zamanki dişimiz ağrımaya başlar dişlerimizi fırçalamaya başlarız.

Yolda yürürken düşeriz kolumuz bacağımız kanar. Sarma gereği bile duymayız. Kendi kendine geçeceğini düşünürüz. Ne zamanki hastalık mikrop kapar ve ciddi boyutlara ulaşır o zaman doktorun kapısını çalarız. Çoğu zaman iş işten geçmiş olur. Bu durumda ne yapalım başa gelen çekilir deyip ihmalkârlığımıza kader der geçeriz.

Toplum olarak sağlığımıza önem vermeyen bir toplumuz. Kim ne derse desin sağlık hizmetleri ne kadar gelişirse gelişsin bizim sağlık anlayışımız hep sabit kalmaktadır. Hastaneler hastalanınca gidilecek mekânlardır. Hastalıktan korunmak için mücadele etmediğimiz sürece hastalıklar bizim yakamızı bırakmayacaktır. İlk paragrafta kullanılan söz gurupları ilelebet kullanılmaya devam edilecektir.

Kaynak: http://www.oerdem.com/sagligimiza-ne-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın