Görüş Bildir
Haberler
Sadece Gece 2'den Sonra Barlarda Gördüğümüz 22 İnsan Tipi

Sadece Gece 2'den Sonra Barlarda Gördüğümüz 22 İnsan Tipi

kivi
30.09.2016 - 13:10

Evet arkadaşlar, şişede durduğu gibi durmuyor bu meret. Bu yüzdendir ki sadece birkaç kadehten sonra içimizden çıkan kişiliklerimiz mevcut. Biraz bezdirseler de, yorsalar da gece hayatının olmazsa olmazı tabii ki onlar. İşte karşınızda sadece gece 2'den sonra görebileceğimiz 22 bar insanı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaşlı masasından arta kalan tek yaşlı

Türünün tükenmekte olan son örneği gibi, yavaş yavaş dağılan masasına inat, kalıp içmeye devam eden kişidir. Arkadaşları teker teker giderken o gelecek saatleri öngörmüş gibi, gençlere bir iki laf atarak istikbalini garanti altına alır. Eğlenceli, aşırı dozda alınmadığı sürece eşlik etmesi keyifli insanlar. Ne yani, yaşlı diye illa evine mi gitsin? Hiç de gitmesin, yarasın onlara!

2. Birinin kuzeni, yeğeni ya da ev arkadaşı

Bu kişiler gecenin başından beri orada olmalarına rağmen, bir yakınları aracılığıyla tanımadıkları bir ortama girdikleri için saat 2'ye kadar sessiz sedasız köşelerinde otururlar. Ancak 2'den sonra birileriyle tanışır, kısa zamanda ipin ucunu kaçırır, genelde de gruptan biriyle eve giderler.

3. Eski sevgilisinden bahseden kız

Bu kız bir şeyi çok yanlış yapar; genelde eski sevgilisinden bahsettiği kişi, şu anda hoşlandığı adamdır. Zavallıcık dinler durur, ne söyleyeceğini bilemez; kız da anlatır da anlatır. Dolayısıyla bu iki insandan bir cacık olmaz; adamın kızı eve bırakması ve bir daha aramamak üzere telefon numarasını almasıyla hikayemiz sona erer.

4. Eski sevgilisinden bahseden erkek

Bu kişi genelde en yakın arkadaşını kitlemek suretiyle, nelerin yolunda gitmediği, neden ayrıldıkları konusunda uzun uzun analizler yapar. Hayır bu kadar analizi hala birlikteyken yapsaydın sonunuz böyle olmazdı kuzum! Genelde sabaha kadar içer, birkaç başarısız flört girişiminden sonra eve yollanırlar.

5. Kendini dansa veren şuursuz sarhoş

Hangi şarkı çalarsa çalsın aynı ritim ve motivasyonla dans etmeye devam eden kişilerdir. Yalnız oldukları lök gibi ortada olduğu için, barın en çok sosyalleşen insanları onlardır gecenin sonunda. Çapkın kızlar ve erkekler genelde bu kategoride yarışırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sonunda müziği bitirip içmeye başlayabilmiş müzisyen

Bu insanlar müziği bitirir bitirmez, kendilerini kızgın kumlardan serin sulara atar gibi bara yönelip üç beş tane üst üste yuvarlarlar. Bir an önce ortamdaki herkesin kafasına erişmek isteyen, aslında iyi niyetli, ama o kadar çok ve hızlı içkinin sonunda uygunsuz hareketler yaparken görebileceğimiz müzisyenler işte.

7. Gece boyu gözüne o gitaristi ya da solisti kestirmiş, konuşmak için fırsat kollayan avcı

Bu kişilerin gözü yüksektedir, herkesin hayranlıkla izlediği grup üyesine kafayı takmışlar bir kere. Ama zaman ve deneyim her şeyin ilacı işte; müzik bittikten sonra müzisyenlerin etrafına doluşan acemi kalabalığın geçmesini bekleyip, kurbanlarını sarhoş ve zayıf anında yakalarlar. Helal olsun, ne diyelim!

8. Seçiciliği sıfır, herkese asılan müzmin bekar

Ya insan suçlayamıyor da, o kadar uzun süredir yalnız ki o herkese asılmasın da kim asılsın? Talihleri çok nadir döner bu kişilerin ama yine de hırsları ve çabaları takdire değer. Yürü be, yaparsın sen yaparsın!

9. 12 Eylül ve sonrasını anlatan orta yaşlı devrimci

Rakıyı sudan daha hızlı içebilen, görmüş geçirmiş insanlardır. Gençler tam gülüp eğlenirken, 'Biz üniversitedeyken... Tabii o zamanlar darbe yeni olmuş...' diye lafa başlayıp ortamı domine ederler. Her zaman etraflarında kendilerini dinleyen, siyasete meraklı üç beş genç vardır; hep birlikte gece boyu siyaset konuşur efkarlanırlar.

10. Kendini sonunda ön saflara atan barmen

Barmenlik dünyanın en zor, en yorucu işlerinden. O kadar saat ayakta kal, kulakların harap olsun, sarhoşu ayyaşı iti hepsiyle uğraş, onlarda da sabır bir yere kadar. Bu yüzdendir ki, tüm barmenleri gecenin bir saatinden sonra 'Yemişim siparişi yeaa' diye diye eller havaya yaparken görebilirsiniz. Hakkıdır diyelim, emeğe saygı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Barın sağ köşesinde, bütün gece tek başına oturan adam

Neden gidip efendi gibi evinde yarı fiyatına içmediğini bir türlü anlamadığımız karakter. Kimseyle konuşmaz, sigarayı sigarayla yakar, candy cruch'ın dibine vurur, son servisle de sallana sallana evine yollanır. Herhalde çok parası var, ya da insan izlemekten ayrı bir zevk alıyor. Bilemedim yani.

12. Aşırı güzel dans ettiğini zanneden çift

Bu çiflerin genellikle birlikte dans kursuna falan gitmişliği vardır; o yüzden aşırı bir özgüvenle kendilerini ortalara atarlar. Tüm gözlerin üzerlerinde olduğu yanılsamasıyla, bütün akşam kursta öğrendiklerini tekrar eder dururlar. Gecenin sonunda kendi gibi çiftlerle iki lak lak ettikten sonra evlerine dönerler.

13. Neşe ve dansla özdeşleştirilmiş gay

Barda yükselen kahkahayı takip ederek kendilerini bulabilirsiniz. Bazı arkadaşlar da, muhabbetini bir süreliğine ilginç bulsa da, sohbetin cinselliğe kaydığı anlarda homofobiye bağlayıp ortamı terk ederler. Keyiflidirler; sohbeti, dert dinlemeyi, eğlenmeyi, dans etmeyi iyi bilirler.

14. Sürekli 'o şarkı'yı isteyen tiz sesli kız

Sanki hayatın anlamı oymuş gibi, o şarkı çalmazsa oracıkta ölüp kalacakmış gibi bir tutkuyla DJ'den şarkılarını isterler. Uzun süreli oynamalara rağmen yılmayıp, en sonunda şarkısını dinler, şarkıya zafer sarhoşluğuyla daha da tiz çıkan sesiyle eşlik ederler.

15. Tekno müzik de dahil her şarkıda halay kurmaya çalışan ekip

Fazla değil iki üç kişidirler ama bitmek tükenmek bilmeyen halay çekme istekleriyle her an gittikçe kalabalıklaşırlar. Kardeş Türküler, Aynur gibi müzisyenlerin şarkıları ilk tercihleridir. Halayda oyunu bilmeyenle yan yana gelmekten imtina eder, omuzlarını sallaya sallaya halaylarını çekmeden de evlerine gitmezler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yarım yamalak Türkçe'siyle beynimizi zorlayan, o saatte kültürel analiz yapmaya çalışarak sabır sınayan Erasmus'lu

Türkiye'den her fırsatta övgüyle bahseden, nasıl da Asya ve Avrupa arasında bir köprü olduğundan, Türkiyeli'lerin aşırı yardımsever olduğundan dem vurmaktan bıkmayan; azıcık Türkçesiyle alkollü beyinlerimizi durma noktasına getiren gençlerdir. Ama iyi içerler, iyi dans ederler, bir de tabii memleket gururumuzu okşarlar. Sen de iyi ki varsın Erasmus'lu!

17. Çocuğunun arkadaşlarıyla takılan cool ebeveyn

Bunlar çocuklarının tüm arkadaşlarını birebir tanırlar, hepsiyle ayrı ayrı muhabbetleri vardır. Ne kadar özlerinde 'cool'luk olsa da, alkol seviyesi arttıkça, Berkay'ı ne fedarkarlıklarla büyüttüklerinden bahsetmeye başlarlar. Tam da o noktada kaçıp gitmek isteseniz de mecburen katlanılmak zorunda olan kişidir.

18. Kıskançlık kavgası yapan çift

İlla ki her barda, saat 2'den sonra böyle bir çift vardır! 'Az önce sana bir şey anlatırken niye o tarafa baktın?', 'Şu çocuk senin eski sevgilin değil mi?', 'Nasıl baktığını gördüm, beni salak mı sandın?' gibi, ertesi gün duysalar kendilerinden tiksinecekleri ithamlarla didişir dururlar. Allah ıslah etsin.

19. Sarhoşluğunu idrak etmiş, artık sadece su içen bilinçli insan

'Boyu değil işlevi; boyutu değil süresi' ilkesi ile hareket edip yeterli kafa kırılmasına ulaştıktan sonra sınırları zorlamayan, bar işletmecilerinin en sevdiği müşteri tipidir. Hayır sığır gibi içeceksin de ne olacak; dans etsen edemezsin, sevişsen sevişemezsin, ne gerek var! Alkışlar onlar için...

20. Sarhoşluğunu idrak edememiş, son servisten anlamayan ısrarcı

Bar işletmecilerinin en nefret ettiği, atsan atılmaz satsan satılmaz tipler. Aşırı içtikleri için iyi müşteridirler ama yoktan anlamadıkları için de bezdirirler. Taciz kavga filan da genelde bunlardan çıkar zaten, sarhoş işte ne beklenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ağlayan kız

Bu kızlar hayatlarının zor bir dönemlerinden geçtikleri için, içkiyi kendilerine dost bilmiş, ama sarhoş halleri yüzünden de arkadaşlarını biraz bezdirmiş kimselerdir. Hayat zor ablacım, biz de biliyoruz ama ne gerek var bu kadar içmeye? Haydi sil göz yaşlarını...

22. Gecenin sonunda "Hadi hadi" diye kışkışlayan güvenlik

Bakışlarından 'Saat olmuş sabah 6, sizle mi uğraşıcam bi s.ktirin gidin evinize?' cümlesini rahatlıkla okuyabileceğiniz, emekçi ve maalesef o saatte ayık olan tek kişidirler. Sadece gecenin karanlığında gördüğünüz bu kimseleri gündüz gördüğünüzde içinizden saklanmak filan gelir. Adam ne hallerimizi görüyor sonuçta, ayıp yani...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
43
14
9
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ecem Şenlik

''Gece 2'den sonra asla iyi bir şey olmaz.'' Ted Mosby. :D

gece 2'den sonra havaya kalkan kollar kötü şeyler olacağına delalet eder

Dante Carlino

Kanka gel öpücem diyen , sürekli bi espri yapıp çak diyen birileri daha olacak oralarda.